به گزارش ایرنا، ˈحاتم ناروئیˈ روز دوشنبه در نشست شورای آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان در زاهدان افزود: با تبدیل وضعیت های صورت گرفته در آموزش و پرورش سراسر این استان تمام معلمان استخدام شده اند که جای تقدیر از دولت دارد.
وی گفت: توجه به رشد و توسعه زیر ساخت های فرهنگی که نظام تعلیم و تربیت از جمله آن است باید در دستور کار جدی تمام دستگاه های اجرایی سیستان و بلوچستان قرار گیرد.
استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه حرکت کردن در مسیر تعلیم و تربیت یک ارزش بزرگ در اسلام است، افزود: انسان به عنوان یک امانت به معلمان سپرده می شود و آنان با نیت خالصانه دانش آموزان امروز را به متخصصانی برای در دست گرفتن مشاغل مهم عمومی و پست های مدیریتی فردای ایران اسلامی پرورش می دهند.
ناروئی اظهار داشت: با در نظر گرفتن وسعت و گستردگی سیستان و بلوچستان، آموزش و پرورش استان در سال تحصیلی جاری عملکرد خوبی داشته است اما کار به همین جا ختم نمی شود، باید با همکاری سایر دستگاه های فرهنگی و صرف انرژی مضاعف تا به ثمر نشستن برنامه های تعریف شده دست از فعالیت بر ندارد.
وی با اشاره به تاخیر ایجاد شده در ارسال برخی از کتب و لوازم تحریر و آموزشی مورد نیاز مدارس دور دست سیستان و بلوچستان، از مسوولان مربوطه خواست هر چه زودتر نسبت به حل این مشکل اقدام لازم را انجام دهند.
ناروئی با بیان اینکه کار برای اجرا در بخش آموزش و پرورش استان فراوان است، گفت: استفاده لفظ محروم برای سیستان و بلوچستان درست نیست، کم لطفی از سوی مسوولان است که از استعدادها و ظرفیت های سرشار و خدادادی و فراوان منطقه برای رشد و توسعه مردم استان بهره برداری کافی را نمی کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: وزارت آموزش و پرورش در دو سال اخیر سند تحول بنیادین را مصوب کرد و طی این مدت آموزش و پرورش با رونمایی از این سند صاحب نقشه جامع راه شد.
ˈغلامرضا محمدقاسمیˈ اظهار داشت: توسعه مدارس خاص، مهندسی نیروی انسانی (قرار گرفتن هر معلم در جایگاه و تخصص خودش)، نظام دوری و دوره ای و اجرای برنامه درس ملی (با هدف مشخص کردن ارتباط بین پایه ها، مقاطع و کتب درسی و نظام ارزشیابی) از مهمترین برنامه های آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان در سال تحصیلی 92- 93 خواهد بود.
وی افزود: در برنامه درس ملی که اجرای آن از سال گذشته شروع شده است تمام کتب دوم و ششم دبستان عوض شد و در سال آینده تمام کتب سال سوم دبستان و چهار کتب سال اول دبیرستان جدید (اول راهنمایی سابق) شامل عربی، زبان، حرفه و فن و دین و زندگی تغییر می کند و بقیه کتب اول متوسطه جدید بازنگری می شود.
وی با بیان اینکه نظام دوره ای در راستای سند تحول بنیادین در سال تحصیلی 92 - 93 در پنج درصد مدارس استان اجرا می شود، گفت: در این نظام یک معلم مشخص از کلاس اول تا سوم دبستان دانش آموزان را همراهی می کند.
وی اظهار داشت: همچنین برای سال تحصیلی پیش رو در بیش از 30 درصد مدارس سیستان و بلوچستان نظام دوره ای اجرا می شود.
وی گفت: در نظام دوره ای کلاس های اول، دوم و سوم دبستان و کلاس های چهارم، پنجم و ششم در یک فضای آموزشی مشخص برگزار خواهد شد.
وی گفت: امتحانات پایان سال تحصیلی جاری در تمام مقاطع از 21 اردیبهشت ماه شروع می شود و مقطع ابتدایی در سوم خردادماه، مقطع راهنمایی 11 خرداد و مقطع دبیرستان در 12 خردادماه به اتمام می رسد.
وی افزود: ثبت نام برای سال تحصیلی 92 - 93 در تمام مقاطع تحصیلی به صورت الکترونیکی از 15 خردادماه آینده آغاز و تا 15 تیرماه ادامه خواهد داشت.