ˈیعقوب جدگالˈ روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان موقعیت جغرافیایی چابهار، افزود: چابهار یکی از شهرهای جنوب خاوری استان سیستان و بلوچستان و تنها بندر اقیانوسی ایران است که در کرانهٔ دریای عمان و اقیانوس هند قرار دارد و از مناطق آزاد بازرگانی ایران محسوب می شود.
وی گفت: بندر چابهار به دلیل موقعیت راهبردی، نزدیک ترین راه دسترسی کشورهای محصور در خشکی آسیای میانه (افغانستان، ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان و قزاقستان) به آبهای آزاد و از اهمیت فراوانی برخوردار است.
وی تصریح کرد: موقعیت بی بدیل چابهار زمینه سرمایه گذاری های زیادی را فراهم کرده که نقش موثری در جذب گردشگر داشته و آب و هوای استوایی و گرمسیری آن که گرمترین نقطه کشور در زمستان وخنک ترین بندر جنوبی ایران در تابستان است، موجب استقبال گردشگران از این منطقه شده است.
نماینده مردم چابهار، کنارک و نیکشهر در مجلس با برشمردن آثار و بناهای تاریخی چابهار گفت: غار تاریخی معبد بان مسیتی، کوه های تاریخی شهبازبند در روستای تیس، مسجد جامع روستای تیس، گورستان تپه نهادی، قلعه گواتر، قلعه تیس، قلعه انوشیروان، قلعه باتل، قدمگاه خضر در جنوب غربی چابهار در محلی به نام سپوزه و غیره از مهم ترین آثار تاریخی چابهار هستند.
وی افزود: تالاب لیپار، انجیر معابد (کرت)، خلیج گواتر، جنگل حرا، رودخانه باهوکلات، کوههای بدبوم یا مریخی، لاک پشت های سبز، اسکله های ماهیگیری ، ساحل صخره ای و … نیز از جاذبه های طبیعی چابهار است که علاقمندان به طبیعت و بافت ها و گونه های گیاهی خاص و منحصر به فرد را به سوی خود جذب می کند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی،تصریح کرد: موقعیت استراتژیک این منطقه باعث ایجاد اماکن تفریحی و رفاهی در چابهار شده است و مردم و مسوولان این منطقه در تمام فصول سال به ویژه ایام نوروز آماده پذیرایی از مهمانان هستند