ˈحاتم ناروئیˈ شنبه شب در نشست ستاد اجرایی توسعه بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان بیان کرد: این استان در بخش کشاورزی از توانمندی بسیار بالایی برخوردار است بگونه ای که در تمام فصول سال محصولات فصل و خارج از فصل و بعضا منحصر به فرد در آن کشت و تولید می شود.
وی افزود: وجود زمین های حاصلخیز، آب و هوای مناسب و مردم علاقه مند به فعالیتهای کشاورزی از مزیت های بسیار خوب و خدادادی است که نصیب منطقه شده و باید بنحو شایسته از آن استفاده کرد.
رییس ستاد اجرایی توسعه بخش کشاورزی استان اظهار داشت: با وجود خشکسالی های مداوم چندین ساله جهش بسیار خوبی در بخش کشاورزی این استان صورت گرفته که قابل مقایسه با گذشته نیست.
استاندار بر استفاده بهینه از آبهای موجود تاکید کرد و گفت: آب های موجود در سدها و بندها و سفره های زیر زمینی استان باید با مدیریت صحیح و کارشناسی مورد استفاده قرار گیرد تا در طول سال زمین های کشاورزی با کمبود آب رو به رو نشوند.
نماینده عالی دولت در سیستان و بلوچستان با تاکید بر رعایت حال کشاورزان هنگام تعیین هزینه های آب مصرفی خطاب به مدیران دست اندرکار تصریح کرد: در آمد کشاورزان و هزینه های جانبی آنان سنجیده و با تخفیف های ویژه هزینه آب مصرفی کشاورزی محاسبه شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: ستاد اجرایی توسعه بخش کشاورزی استان تاکنون 190 جلسه برگزار کرده و حاصل آنها تصویب 860 طرح با 121 میلیارد تومان تسهیلات بوده است.
ˈرضا نجفیˈ افزود: از این تعداد تاکنون 507 طرح با افزون بر 20 میلیارد تومان با بانکها عقد قرار داد شده است، علاوه بر این، بخش خصوصی نیز حدود 66 طرح با 11 میلیارد تومان سرمایه گذاری، اجرا کرده است.
مدیر عامل آب منطقه ای سیستان و بلوچستان نیز در این نشست با اشاره به اینکه بخش زیادی از بارندگیهای منطقه چابهار به دریا سرازیر می شود، گفت: اخیرا تنها در مدت 18 ساعت افزون بر 145 میلی باران در چابهار بارید که به سبب ریزش باران در نوار ساحلی بیشتر آنها به دریا ریخته است.
ˈحمید قزوینیˈ اظهار داشت: سد پیشین با 175 میلیون متر مکعب ظرفیت اکنون تنها 60 میلیون متر مکعب آب دارد که 50 میلیون متر مکعب آن قابل برداشت است.
وی با بیان اینکه هنگام انتقال آب از سد پیشین به زمین های کشاورزی و باغهای موز باهوکلات مقدار زیادی آب هدر می رود، افزود: فاصله سد پیشین تا زمین های مورد نظر در منطقه باهوکلات 42 کیلومتر است که آب پس از رها سازی از سد پیشین باید این مسیر را طی کند تا به زمین ها برسد.
وی بیان کرد: 500 هکتار باغ موز در باهوکلات نیم میلیون مترمکعب آب نیاز دارد در حالی که برای این منظور پنج میلیون مترمکعب آب از سد پیشین رها سازی می شود که پس از طی مسیر 42 کیلومتری بیشتر آن هدر رفته و فقط نیم میلیون مترمکعب آن به این باغ ها می رسد.
مدیر عامل آب منطقه ای استان ادامه داد: البته افزون بر دو هزار و 500 هکتار زمین کشاورزی در حاشیه رودخانه باهوکلات قرار دارد که آب مورد نیاز خود را از آب این رودخانه که از سد پیشین سرچشمه می گیرد، تامین می کنند.
به گزارش ایرنا، در پایان این نشست 85 طرح با 365میلیارد و 819 میلیون ریال تسهیلات و 501 نفر اشتغالزایی مورد تصویب قرار گرفت.
این طرحها در بخشهای دام، طیور، باغبانی، صنایع تبدیلی و شیلات شامل هشت طرح در ایرانشهر، 25 طرح چابهار، چهار طرح خاش، یک طرح دلگان، 9 طرح زابل، پنج طرح زاهدان، چهار طرح زهک، پنج طرح سراوان، دو طرح سیب سوران، دو طرح کنارک، 12 طرح نیکشهر و شش طرح در شهرستان هیرمند اجرا می شود.