جام سیاسی: یک هیأت از کنگره آمریکا به ریاست "دانا رهراباکر" رئیس زیر کمیته "اروپا، آسیای مرکزی و خطرات در حال بروز"، با مریم رجوی در پاریس ملاقات کرد.
این هیأت، همچنین شامل نمایندگان کنگره، قاضی تد پو رئیس زیر کمیته تروریسم، منع تکثیر سلاحهای هسته یی و تجارت، برایان هیگینز عضو کمیته خارجی و رییس فراکسیون حزب دموکرات در زیر کمیته ضد تروریسم و اطلاعات کمیته امنیت داخلی و پل کوک عضو کمیته خارجی بود.
به نوشته وبسایت متعلق به گروهک منافقین در بخشی از اطلاعیه ای که هیئت کنگره در پایان دیدارشان منتشر کرده اند آمده است: «دولت آمریکا باید به جای گفتگوهای بی حاصل با حاکمان ایران باید اپوزیسیون مشروع این رژیم یعنی سازمان مجاهدین خلق ایران و شورای ملی مقاومت را مخاطب و طرف حساب خود قرار دهد. دولت آمریکا باید با حمایت فعال از اپوزیسیون دموکراتیک[!] هم چون شورای ملی مقاومت به مردم ایران این پیام را بدهد که در کنار آنها ایستاده است و خواهان تغییر در ایران است.»
گذشته از آنکه اعطای لقب "اپوزیسیون دموکراتیک" به گروهک منافقین تنها از سوی این جمع صورت گرفته است، اما ایستادن در کنار این گروهک تروریستی نیز هرچه بیشتر ماهیت تروریستی آمریکا روشن تر می سازد.
اما نکته جالبتر این بود که ریاست گروه را دینا رورباکر، نماینده ایالت کالیفرنیا بر عهده داشت که پیشتر در نامهای به هیلاری کلینتون، گفته بود دولت آمریکا باید از تجزیه آذربایجان ایران و پیوستن آن به جمهوری آذربایجان حمایت کند.
به نوشته بی بی سی اظهارات رورباکر، واکنش گسترده ای را حتی در میان ایرانیان در آمریکا برانگیخت.
به عنوان مثال سعید گنجی، دبیرکل گروه موسوم به "اتحادیه ملی برای دموکراسی در ایران"، در واکنش به این سخنان به بی بی سی فارسی گفت : "متاسفانه خیلی از قانونگذارها (در آمریکا) درباره ایران و تاریخ ایران اطلاعی ندارند. به عنوان مثال آقای رورباکر احتمالا نمی داند که خود آقای خامنهای آذری است."
از سوی دیگر نیز محمد امینی، که بی بی سی از وی را "مورخ و فعال سیاسی در کالیفرنیا" معرفی می کند، اعتقاد دارد که پیش از این، تحریک برای "تجزیه طلبی" از سوی نومحافظهکاران انجام می شد.
اما به گفته امینی اکنون این تحرکات از دو طرف حمایت می شود: "یکی عربستان که پول و هزینه این کار را تامین میکند و سخت در سودای تضعیف دولت ایران و کاستن از نفوذ شیعیان در این منطقه است و دیگری دولت اسرائیل که اصولا به تنشهای خاورمیانه به دید مثبت نگاه میکند، چراکه تنشها را از اسرائیل به نقاط دیگر معطوف می کند."