ˈخسرو افسریˈ روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این مرحله برنامه های مختلفی از جمله لایروبی ورودی های آب که به تالاب هامون منتهی می شود، کانال کشی در تالاب برای مهار آبهای روان که هم اینک میزان آن جزئی است و آموزش و ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست در تالاب اجرا می شود.
وی اظهار داشت: برای اجرای کامل مرحله نخست احیای تالاب بین المللی هامون 100 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: طرح احیا و مدیریت تالاب هامون بر اساس بودجه های تخصیصی با استفاده از نظرات کارشناسان محیط زیست در مراحل مختلف طی سال های آینده اجرا خواهد شد.
افسری افزود: با اجرای طرح احیای تالاب هامون، پدیده گرد و غبار در منطقه سیستان تا حد زیادی برطرف خواهد شد و همچنین در مسایل اقتصادی و اجتماعی مردم منطقه تاثیرگذار خواهد بود.
وی اظهار داشت: تالاب هامون به لحاظ اقتصادی برای ساکنان سیستان اهمیت بسزایی دارد و از نظر زیست محیطی نیز منبعی عظیم و مهم به شمار می رود، از این رو احیای آن تاثیر زیادی بر کشاورزی و تغذیه محیط زیست منطقه دارد.
وی از برگزاری کنفراس تالاب ها با حضور محققان و کارشناسان زیست محیطی سراسر کشور در خردادماه سال آینده در زاهدان خبر داد و گفت: استفاده از نظرات کارشناسان و محققان شرکت کننده در این همایش تاثیر مثبتی در بهبود روند احیای تالاب هامون خواهد داشت.