خبرگزاری فارس: مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: تاکنون 140 میلیارد تومان اعتبار صرف توسعه بندر چابهار شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از چابهار، سیاوش رضوانی شامگاه پنجشنبه در نشست مدیران بازرگانی کشور و استان در اداره کل بنادر و دریانوردی چابهار ضمن تشریح اقدامات صورت گرفته طرح توسعه این بندر اظهار داشت: از ابتدای آغاز طرح توسعه تاکنون سازمان بنادر و دریانوردی از منابع داخلی خود 140 میلیارد تومان هزینه کرده که امیدواریم تا خردادماه سال آینده شاهد پهلو گرفتن کشتیهای بالای 70 هزار تن باشیم.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه با افتتاح این پروژه ملی، سه پست اسکله ایجاد خواهد شد افزود: از این تعداد یک اسکله کانتینری و دو پست اسکله دیگر در این طرح چند منظوره خواهد بود.
وی با اشاره به تخفیفات و مزایا و ظرفیتهایی از قبیل تخفیف 20 درصدی سود بازرگانی به کالاهای وارده به بندر، تخفیف 30 درصدی در هزینه تخلیه و بارگیری کانتینری THC نسبت به سایر بنادر جنوبی، تخفیف 75 درصدی انبارداری کالاهای کانتینری، تخفیف 30 درصدی انبارداری و باربری کالاهای غیر کانتینری و تخفیف 30 درصدی پرداخت حقوق و عوارض را از مهمترین مزایای بندر چابهار نسبت به سایر بنادر برای صاحبان کالا دانست.
رضوانی اضافه کرد: با اجرای کامل چهار فاز توسعه بندر چابهار، ظرفیت اسمی تخلیه و بارگیری کالا در این بندر مهم به 20 میلیون تن در سال افزایش مییابد.
این مسئول یادآور شد: اجرای فاز نخست این طرح در مراحل پایانی قرار دارد و شامل دو ترمینال کانتینری و کالای چند منظوره است که طول اسکله آنها به یکهزار و 100 متر میرسد و ظرفیت 2.5 میلیون تنی آن را به 6 میلیون تن در سال میرساند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان عنوان کرد: با توجه به طول اسکله، امکان پهلوگیری کشتیهای با طول 500 متر در یک لاین فراهم و میتوانند نسبت به تخلیه و بارگیری کالاهای خود اقدام کنند.
وی در پایان اذعان داشت: از آنجایی که چابهار پل ترانزیت محور شرق کشور محسوب میشود و به عنوان کریدور شمال - جنوب همواره مدنظر بوده و هست، طرح جامعی که برای آن مصوب و به اجرا درمیآید بر اساس نیاز و مدل تجارت روز جهان طراحی و در حال اجرا است.