در دنیای ادب و هنر سرقت ادبی و هنری امری متداول است ، اما قالب کردن مضمون و سناریو یک فیلم به جای یکدیگر حرکتی جدید است به خصوص وقتی که آثار و شاهکارهای تولیدی در عرصه های بین المللی مطرح شوند.
البته در این غلط نوشته هرگز منظورمان کارگردان صاحب سبک و حرفه ای جناب آقای محمد علی هاشمزهی نیست چرا که ایشان ازآن بیدها نیست که از این بادها بلرزد اما پیدا می شوند کارگردانانی از این دست که فیلم هایی با مضمون و محتوای داستانی را به جای مستند به مخاطب تحمیل می کنند . فیلم بهارگاه با موضوع نوروز در بلوچستان که یک فیلم فوق فانتزی درحدی که از بابانوئل بلوچستانی (آقای علی آوارگان) بهره جسته است در حالیکه واقعیت امر این است که نوروزی در بلوچستان وجود خارجی ندارد به خصوص در منطقه ای که این فیلم ساخته شده است (راسک و عورکی) بنا بر اسناد موجود در اشعار کلاسیک بلوچی از عهد چاکری که اولین شعرآن شعر فیروز گولو می باشد تا به امروز هیچ اثری در هیچکدام از این اشعار عهد چاکری و عهد ملایی و شعر مدرن اثری از نوروز دیده نمی شود.
دلیل کذب بودن شخصیت ها ی فیلم بهارگاه لوکیشن های متفاوت آن است در دوشهرستان تصویر برداری شده و بابا نوئل از منطقه عورکی که آن را به روستای چراغان راسک در شهرستان سرباز برده اند .
فیلم مستند "آسکو" از عجایب مستندسازی دنیاست چراکه نه شتری به نام آسکو دارد و نه داستانی که زاییده ذهن این کارگردان فوق حرفه ای است نه اتفاق افتاده و نه وجود دارد حتی دیالوگ های این فیلم توسط کارگردانی طوطی خوانی شده است و عروس فیلم دختری بلوچ از دیار کهن یزد می باشد و داماد آن ازروستای پلیری از کشوری دیگر به نام پاکستان است بهرحال پیوندشان مبارک و شاهکار بعدی اینکه گردانندگان عروسی افرادی شاخص و چهره های هنری مثل ماسی سکینه آزادی بازیگر فیلم های آقای ابوالفضل جلیلی بودند .جالب تر اینکه این فیلم مستند بازی گردان هم داشته است.
برای تنویرافکارعمومی "آسکو" نام شتری است که در روستای کلانی چابهار زندگی می کند اما این کارگزدان حتی از حیوانات و احشام نیز به صورت دو شخصیتی استفاده می کند آسکوی اول فیلم در روستای کلانی و آسکوی سکانس های پایانی در روستای تیس کوپان زندگی می کند و به سبک هالیوودی این قسمت فیلم دارای بدل کار هم می باشد باز جای شکرش باقی است که از انیمشن استفاده نکرده است. ازعبدل کدخدایی به جای کنر شخصیت اصلی فیلم در سکانس های پایانی استفاده شده است.
علت دریافت جوایزاین فیلم ها از دست رییس جمهورکشور ابرقدرت تاتارستان ، کنگو ، گینه پاپاهوا ، مجمع الجزایرتونگاو جزیره ی گالاپاگوس ، عدم تسلط به زبان فارسی و زیر نویس انگلیسی می باشد.البته جناب مهرداداسکویی استاد این کارگردان هنوز بوی آشپزخانه در فیلم های شاگردش وی را مست و ملنگ کرده است.
سایر شاهکارهای این کارگردان فوق حرفه ای را درآینده ای نه چندان دور به بوته نقد منصفانه خواهیم گذاشت . منتظر باشید ........................... یاحق
23دیماه 1391/چابهار/محمدجوادصادقی
سلام. اقا ما چگونه به حرفهای شما یا امثال هاشم زهی ها اعتماد کنیم؟
شما فیلمساز خوب از اهالی استان می شناسید؟