نماینده مجلس:
ˈهدایت الله میرمرادزهیˈ در گفت وگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار کرد: فقط شهرستان سراوان 384 کیلومتر مرز مشترک با کشور پاکستان دارد که این مزیت زمینه بسیار مناسبی برای مبادلات تجاری است و باید بنحو شایسته از آن بهره برداری کرد.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در هر منطقه ای که مرز وجود دارد از آن به عنوان یک فرصت بویژه برای بهبود معیشت مردم استفاده می شود، گفت: این مزیت در استان سیستان و بلوچستان به علت نبود زیرساخت های مناسب نه تنها معیشت مرزنشینان را بهتر نکرده است، بلکه به کاهش درآمد آنها منجر شده است.
میرمرادزهی با انتقاد از نبود گمرک و بازارچه مرزی رسمی در منطقه سراوان افزود: درآمد سرانه مردم استان سیستان و بلوچستان نسبت سایر استان ها و نقاط مرزی کمتر است که می توان این خلا و نقیصه را با توسعه تجارت مرزی بهبود بخشید.
این نماینده مجلس بیان کرد: شهرستانهای سراوان، مهرستان و سیب سوران فاقد کارخانه و شرکتهای صنعتی هستند و خشکسالیهای 14 ساله کشاورزی منطقه و حتی سیستان و بلوچستان را از بین برده است.
میرمرادزهی نتیجه گیری کرد: کشاورزانی که اکنون به علت نبود یا کمبود آب امکان تولید ندارند برای تامین امرار معاش خانواده خود با مشکل مواجهند بر این اساس تقویت و راه اندازی بازارچه های مرزی و ایجاد گمرک در سراوان ضرورت دارد.
وی از دولتمردان خواست پیشنهاد ایجاد بازارچه های مرزی، گمرک رسمی و راه اندازی پایانه حمل و نقل و احداث جاده های ترانزیتی در سراوان که پیش از این ارائه شده است را زودتر عملی کنند.
وی از مدیریت ارشد و مسوولان ذیربط در سیستان و بلوچستان نیز خواست در این رابطه پیگیری های خود را بیشتر و با جدیت ادامه دهند.
وی اظهار کرد: ایجاد گمرک رسمی در سراوان نه تنها در تجارت مرزی نقش مهمی ایفا می کند بلکه زمینه صادرات کالا و محصولات تولیدی مازاد بر مصرف منطقه را نیز فراهم خواهد آورد.
نماینده مردم سراوان، سیب سوران و مهرستان همچنین گفت: درحالی که وضعیت اقتصادی مردم این شهرستانها با مشکلات زیادی رو به رو است اما معادن غنی سنگ آهن و گرانیت منطقه هنوز به بهره برداری نرسیده اند.
میرمرادزهی اظهار امیدواری کرد با عنایت ویژه دولت و فراهم شدن زیر ساختهای لازم زمینه توسعه و پیشرفت هر چه بیشتر سیستان و بلوچستان و متحول شدن اقتصاد استان فراهم شود.