سرزمینم بلوچستان

اخبار بلوچستان,فرهنگ بلوچستان,تاریخ بلوچستان و جهان

سرزمینم بلوچستان

اخبار بلوچستان,فرهنگ بلوچستان,تاریخ بلوچستان و جهان

131 درصد رشد صادرات در استان/ ذخیره سازی کالا های شب عید

مدیرکل صنعت و معدن سیستان و بلوچستان خبر داد:
131 درصد رشد صادرات در استان/ ذخیره سازی کالا های شب عید

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: میزان صادرات 9 ماهه نخست امسال، 342 میلیون دلار بوده است که در مقایسه با صادرات سال گذشته (260 میلیون دلار) 131 درصد رشد داشته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه سیستان و بلوچستان، نادر میرشکار پیش از ظهر امروز طی نشست خبری در محل این اداره کل اظهار داشت: با توجه به وسعت سیستان و بلوچستان تمامی بخش های صنعت، معدن و تجارت دارای اهمیت ویژه ای است..

..

وی سیاست توسعه بخش اقتصادی دولت را توجه به تجارت خارجی و صادرات کالاهای غیرنفتی دانست و در مورد اهمیت آن تاکید کرد: صادرات کالاهای غیر نفتی کمک فراوانی به بخش تولید و ایجاد اشتغال می کند خوشبختانه سیستان و بلوچستان بر اساس اهدافی که تعیین شده در بخش تجارت خارجی به خصوص امسال یک جهش بزرگی داشته است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان در ادامه افزود: میزان صادرات 9 ماهه نخست امسال، 342 میلیون دلار بوده است که در مقایسه با صادرات سال گذشته (260 میلیون دلار) 131 درصد رشد داشته است در شرایط موجود صادرات کالا و موضوع تامین ارز برای ما بسیار مهم بوده و هدف گذاری ما هم بر همین منوال است.

عضو کمیته مبارزه با قاچاقاق کالا و ارز سیستان و بلوچستان، میزان صادرات 9 ماهه سال جاری را از محل بازارچه های مرزی استان را 139 میلیون دلار برشمرد و در مورد اقلام عمده صادراتی، تصریح کرد: عمده اقلام صادراتی مصالح ساختمانی(سیمان، گچ، شن و ماسه، قیر)، محصولات شیمیایی و وسایل صنعتی است.

سهمیه ارزی امسال مرزنشینان، 100 میلیون دلار است

وی میزان صادرات واحد های صنعتی استان را در 9 ماهه نخست امسال 36 میلیون دلار عنوان کرد و میزان صادرات این بخش را در سال گذشته 45 میلون دلار دانست و افزود: واحد های مهم صنعتی که کالاهای آنها به دو کشور همسایه صادر شده اند شامل شرکت های سیمان زابل و خاش، صنایع بافت ماهی گیری، رنگین کمان هیرمند ،نان قدس رضوی و... بوده اند.

عضو شورای اداری سیستان و بلوچستان به میزان سهمیه ارزی مرزنشینان استان اشاره کرد و بیان داشت: در بحث سهمیه ارزی مرزنشینان حدود 100 میلیون دلار در سال 91 تخصیص یافته که هنوز جذب نشده و در دست تامین اعتبار است امیدواریم مرزنشینان بتوانند نهایت استفاده را از این سهمیه داشته باشند، البته 48 میلیون دلار از آن برای مناطق محروم مرزی در نظر گرفته شده است.

میرشکار با شاره به طرح توسعه محور شرق، در مورد وضعیت استراتژیکی سیستان و بلوچستان گفت: بهترین موقعیت را داریم و در این راستا مناطق ویژه ای هم تعریف شده ولی با همه اینها یکسری محدودیت های در استان وجود دارد که باید حل شود، صنایع بزرگ استان دو شرکت سیمان است که با مشکلات فراوانی مواجه اند، این واحدها تعهداتی را دارند و فعلاً فقط در بحث عبور از سیستم مرز مشکلاتی را دارند، برنامه ریزی های این شرکت ها بر اساس صادرات روزانه 300 تریلز است که اکنون با افت شدید و به روزی 70 تا 80 دستگاه رسیده است اگر این کارخانه ها بر اساس برنامه ریزی صادرات خود عمل نکنند به طور قطع دچار مشکل می شوند در این راستا همه دستگاه های ذیربط از جمله مرزبانی، گمرک، پایانه ها و... باید در به این نکات توجه داشته باشند.

در حال حاضر 500 تن ذخیره مرغ داریم

عضو کمیته تنظیم بازار سیستان و بلوچستان در مورد بازرگانی داخلی استان گفت: محوری ترین سیاست بازرگانی داخلی، تنظیم بازار کالاهای اساسی و ضروری مردم است، این کالا ها شامل گندم، آرد، برنج روغن و مواد پروتئینی است که به حمدالله با تدابیری که اندیشیده شده در سطح بازار روند عادی را دنبال می کنیم.

وی در ادامه افزود: در حال حاضر 500 تن ذخیری مرغ داریم که سعی شده برای حمایت از تولیدات داخلی استان خرید از طریق واحد های تولیدی و کستارگاه های موجود در استان صورت گرد در این راستا کشتارگاه طیور زاهدان و زابل قرارداد های خوبی را با شرکت پشتیبانی منعقد کرده است این مورد به عنوان سیاست محوری برای استفاده و کمک به تولیدات داخلی استان است.

میرشکار میزان ذخیره سازی گوشت قرمز را 200 تن عنوان کرد و در مورد میوه شب عید بیان داشت: برای تامین میوه شب عید مانند سال های قبل هزار تن سیب و پرتقال انعقاد قرار داد شده و تفاهم ذخیره سازی صورت گرفته است در حال حاضر نیز تمامی کالاهای اساسی ما در یک روند عادی در حال توزیع است.

عضو کمیته مدیریت بحران سیستان و بلوچستان ادامه داد: 12 هزار واحد صنفی فقط در مرکز استان وجود دارد که مردم در صورت رویت تخلفات می توانند از طریق سامانه 124 گزارش داده و با دادن شماره تماس خود از روند رسیدگی به شکایت آگاه می شوند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان طرح شبنم را یکی از سیاست های محوری برای جلوگیری از قاچاق کالا خواند و افزود: مراحل اولیه، اطلاعیه ها و کروه های کالایی مشخص شده است و در مرحله اول حدود 360 هزار خود اظهاری انجام شده است، با توجه به اینکه تا پایان دی ماه برای تکمیل خود اظهاری فرصت باقی است کسبه برای اینکه در آینده دچار مشکل نشوند کالاهای موجود فاقد کدینگ و شناسه قاچاق محسوب شده و برابر قانون با آنها برخورد خواهد شد.

وی در توضیح بیشتر فرم های خود اظهاری تصریح کرد: برای کالاهای سطح موجود کل کشور فرصتی داده شده که کسبه تمامی کالاهایی که برای فروش دارند در قالب لیست خود اظهاری، تنظیم و به اتحادیه ها تحویل دهند، بر اساس این فرم شرکت هایی معرفی می شوند که برای آن کالاها کدینگ و شناسه می دهند.

میرشکار پروانه های بهره برداری موجود سیستان و بلوچستان را هزار و 218 مورد عنوان داشت و گفت: در کل استان طی 8 ماهه نخست سال جاری تعداد 31 فقره پروانه منجر به بهره برداری داریم که ارزش ریالی آن بالغ بر 249 میلیارد ریال است که منجرز به اشتغال زایی بیش از 330 نفر شده است

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد