ˈعلیرضا صدریخواهˈ یکشنبه شب در گفت وگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: سیستان و بلوچستان دارای دو اداره کل در زاهدان و چابهار و دو مدیریت گمرک در میلک و میرجاوه است.
مدیر کل گمرک زاهدان اظهار داشت: گمرک میلک واقع در شهرستان هیرمند در شمال سیستان و بلوچستان از توان تجاری بالایی برخوردار است
وی ادامه داد: یکی از عمده مشکلات گمرک و بازارچه میلک محدودیت وجود یک پل بر روی رودخانه است که تردد خودروها را با کندی رو به رو کرده است.
ناظر گمرکات سیستان و بلوچستان گفت: همچنین لازم است به منظور تسهیل در کارها مسیر خروجی بازارچه از گمرک جدا شود.
صدری خواه با ارسال گزارشی به ایرنا میزان صادرات انجام شده از سیستان و بلوچستان در نیمه نخست امسال با صدور پنج هزار و 114 فقره اظهارنامه را 671 هزار و 155 تن کالا به ارزش 229 میلیون و 746 هزار و 771 دلار ذکر کرد.
وی اظهار داشت: آهن قراضه، مصالح ساختمانی (سیمان، گچ، شن و ماسه)، قیر، تخم گشنیز و محصولات شیمیایی و وسایل صنعتی از عمده کالاهای صادراتی در این مدت بوده است.
مدیر کل گمرک زاهدان گفت: تشریفات کنترل این کالاها در بازارچه های کوهک، میرجاوه، میلک، پیشین، جالق و گمشاد انجام شده است.
وی افزود: این کالاها به کشورهای افغانستان، پاکستان، عراق، سومالی، امارات متحده عربی و کشورهای حوزه خلیج فارس صادر شده است.
وی با اشاره به میزان واردات کالا طی این مدت به سیستان و بلوچستان گفت: کالاهای وارداتی از طریق گمرکات و بازارچه های مرزی استان طی دو هزار و 151 فقره اظهارنامه، 317 هزار و 115 تن کالا به ارزش 514 میلیون و 548 هزار و 307 دلار بوده است.
وی افزود: طبق بررسی های انجام شده از سوی گمرکات سیستان و بلوچستان، کالاهای وارداتی استان طی این مدت نسبت به مدت مشابه سال قبل 47 درصد در وزن و 12 درصدی در ارزش افزایش داشته است.
صدری خواه گفت: برنج خوراکی، نارنگی، کنجد، لوازم یدکی خودرو، کالاهای صنعتی و خانگی از مهمترین کالاهای وارداتی بودند که به ترتیب از کشورهای اسپانیا، روسیه، امارات متحده عربی، اندونزی، تایلند و چین وارد کشور شده است.
ناظر گمرکات سیستان و بلوچستان به ترانزیت داخلی اشاره کرد و گفت: در نیمه نخست امسال، 139 هزار و 714 تن کالا به ارزش 93 میلیون و 443 هزار و 261 دلار از گمرکات استان ترانزیت داخلی صورت پذیرفته که نسبت به مدت مشابه سال قبل، در وزن 10 درصد و در ارزش 28 درصد کاهش داشته است.
وی همچنین در ارتباط با ترانزیت خارجی بیان داشت: در این مدت یک میلیارد و 49 میلیون و 412 هزار و 605 دلار کالا از گمرکات سیستان و بلوچستان ترانزیت خارجی شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با کاهش 19 درصدی در وزن و 25 درصدی در ارزش روبرو بوده است.
وی گفت: گمرکات سیستان و بلوچستان در این مدت به 294 هزار و 400 نفر مسافر خدمات گمرکی ارائه کرده است.
وی ادامه داد: این مسافران از گمرکات میلک، میرجاوه، فرودگاه زاهدان، فرودگاه چابهار و منطقه آزاد چابهار تردد کرده اند.
صدریخواه افزود: میزان کل درآمد گمرکات سیستان و بلوچستان در نیمه نخست امسال هزار و 13 میلیارد و 126 میلیون و 834 هزار ریال بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 11 درصد کاهش داشته است. ک/3