خبرگزاری فارس: رئیس شورای اسلامی سیستانوبلوچستان گفت: شوراها نقش بسیار مهم و مؤثری در تصمیمگیریهای دستگاههای اجرایی به منظور ارائه خدمات بیشتر به مردم ایفا میکنند.
عبدالعزیز بلوچزهی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در نیکشهر پیرامون نقش و جایگاه شوراهای اسلامی اظهار داشت: متأسفانه هنوز جایگاه شورای اسلامی برای بعضی از مدیران قابل هضم نیست لذا باید در فاکتورهای انتخاب مدیران در شهرستانها و استان دقت بیشتری شود.
وی به عملکرد شوراها اشاره کرد و افزود: آنچه واقعیت دارد این است که شورای اسلامی استان به وظیفه خود به خوبی عمل کرده و بعضاً ناهماهنگیهایی در سطح برنامهریزی و عدم مشارکت و همراهی مجموعه استان سبب شده است تا خدمات شورای استان کمرنگ جلوه داده شود اما با تمام چالشهای فراروی شوراها و مخالفتهای کاذب خوشبختانه در تصمیمگیریها با دستگاه های اجرایی خدمات مؤثری صورت پذیرفته است.
رئیس شورای اسلامی سیستانوبلوچستان در مورد هزینههای شورای استان و شهرستانها گفت: متأسفانه شفافیت لازم در این زمینه وجود ندارد و تاکنون اعتبارات ضروری به شورای شهرستانها از سوی مجلس شورای اسلامی و دولت اختصاص داده نشده است.
بلوچزهی به مهمترین اقدامات انجام گرفته شوراها اشاره کرد و بیان داشت: بعد از حسن نظر اعضای شورای استان در انتخاب رئیس شورا، تلاش شده در گام نخست برنامهریزی درست، منسجم و اصولی برای تأمین برنامه زمانبندی با حضور اعضا در جلسات و تعیین کمیسیونها و انتخاب مشاوران در بخشهای فرهنگی، حقوقی و عمرانی از بین کارشناسان مجرب مشغول به خدمت در استان صورت پذیرد که مجموعه این مهم با حسن نظر و درایت اعضای شورا به انجام رسیده است.
وی اضافه کرد: همچنین اولویتهای کاری مشخص و تصمیم گرفته شده است که مسائل به صورت تخصصی و با دعوت از مسئولان استان صورت گیرد.
رئیس شورای اسلامی سیستانوبلوچستان به مهمترین برنامههای آینده شورای اسلامی استان اشاره کرد و گفت: به یاری خداوند و تلاش صادقانه اعضای شورا و مسئولان استان به ویژه استاندار، در گام نخست آنچه به عنوان اولویت کاری مشخص شده است، جایگاه شورای اسلامی برابر قانون اساسی و فرمان تاریخی حضرت امام خمینی (ره) که پیگیری و محقق میشود.
بلوچزهی در ارتباط با مهمترین مشکلات استان عنوان داشت: مشکلات استان که ناشی از بیتوجهی و تلنبار شدن در رژیم گذشته است به برکت نظام از عمق آنها کاسته شده و آنچه باید مدنظر قرار گیرد، اولویتبندی مشکلات براساس نیازهای اساسی و توجه به اهم آنهاست که بعضاً مشکلات زیرساختی است و باید برطرف شوند تا روند و حرکت به سوی حل آنها و رفع کمبودها تسریع شود.
وی یادآور شد: توجه اساسی به بحث گسترش راههای ارتباطی و مواصلاتی، گسترش آموزش و پرورش، گسترش بهداشت و درمان، توسعه شبکههای آب و برق به مناطق دوردست و توسعه بخش کشاورزی (که توصیه مقام معظم رهبری، خدمتگزاری به ولی نعمتان انقلاب و پاسداران اسلام است) از مهمترین مشکلات استان محسوب میشوند.
رئیس شورای اسلامی سیستانوبلوچستان تصریح کرد: البته استانداران قبلی تلاشهای زیادی در زمینه برطرفکردن مشکلات و معضلات کردهاند اما آنچه که مهم است و از روحیه خدمتگزاری استاندار جدید انتظار میرود، حذف مشکلات و نارساییها و تکمیل پروژههای نیمهتمام و پروژههای ماندگار میباشد تا به زودی بتوانیم بسیاری از مشکلات را برداشته و برطرف کنیم لذا ضروری است مسئولان و دستگاههای اجرایی به مردم توجه زیادی داشته باشند.
بلوچزهی گفت: متأسفانه بعضی از مدیران به جای ارزشگذاری به ولی نعمتان خویش (مردم) در پی انجام اعمالی در راستای اهدافشان هستند و پاسخگو نیستند و به سلایق شخصی و ایدههای غلط خود به عنوان بالاترین مقام و مبارزه با انتقادات سالم کاری و ارائه مشکلات، شوراها را نشانه گرفته و به دنبال سرکوب میباشند.
وی افزود: نمونه واضح این موضوع، تضییع حقوق کشاورزان باهوکلات دشتیاری شهرستان چابهار است که به دلیل برنامهریزی غلط از استفاده آب از سوی متولیان به صورت آشکار اتفاق افتاد و به 600 هکتار از باغات موز خسارات سنگینی وارد شد و کسی هم پاسخگو نیست.
رئیس شورای اسلامی سیستانوبلوچستان در ادامه با انتقاد از عدم همکاری تعدادی مدیران بیان داشت: بزرگترین آفت دستگاههای اداری و مدیریتی و مدل غلط پذیرش مراجعان، وقتکشی در جلسات و تلفنهای بیمحتوا به دلیل نداشتن دانش کافی در انجام وظیفه و عدم صلاحیت لازم در سکان هدایت دستگاه مربوطه است که همواره دچار اشتباهات فاحش شده و میشوند و همکاری آنان با مردم و در رأس آنها شوراهای اسلامی و شوراهای استان بدون معنا بوده و هنوز جایگاه شورای استان برای بعضی از مدیران قابل هضم و قبول نیست.
بلوچزهی اضافه کرد: از دیدگاه آنان شورای استان نامحرمی است که در استان جا خوش کرده در حالی که به لحاظ شأن و جایگاه، شورا میتواند با تهیه لایحه و ارسال آن به مجلس از طریق شورای عالی استانها اقدام کند و اگر لازم باشد و ضرورت یابد میتواند هر کدام از مسئولان که دولت انتخاب میکند، برابر اصل یکصدوسوم قانون اساسی دعوت کرده و نسبت به بررسی مسائل بپردازد.
وی بیان کرد: اگر بخواهیم مقیاس دوستی لحاظ شود باید مدیران شایسته در رأس امور قرار گیرند.
رئیس شورای اسلامی سیستانوبلوچستان گفت: باید در فاکتورهای انتخاب مدیر در استان و در رأس آنها، پستهای کلیدی (فرمانداریها) دقت شود و مدیران با ظرفیت و با دانش سکان مدیریتی را به دست گیرند.
بلوچزهی افزود: یکی از عوامل عدم پیشرفت هر منطقه، مدیران کم کار هستند که دوران آموزشی را در شهرستانها طی میکنند باید صندلی ریاست به منزله خدمت کردن باشد نه برای ژست گرفتن.
وی بیان داشت: عدم تعامل تعدادی از مدیران دستگاهها و عدم شرکت در جلسات شورا به معنای توهین به مردم است و در دولت همدلی و ساختن هر شهر، شهرستان، منطقه و کشور از محوریت نخست برنامه کاری مدیران باشد و دقت شود نسبت به اجرای مصوبات شوراها و رسیدگی به امورات مردم، پوزخند و بیتوجهی از جانب مسئولان و مدیران مشاهده نشود.