خبرگزاری آسوشیتدپرس یادآوری می کند که یکی از استدلال ها در مخالفت با حمله نظامی به ایران این است که چنین اقدامی وجهه ضد اسلامی آمریکا در نگاه مسلمانان را تشدید خواهد کرد. وجهه ای که طی سال های اخیر با جنگ در افغانستان و اشغال عراق مسئله ساز شده و اخیرا با انتشار یک فیلم ضد اسلامی روی شبکه اینترنت...
ن نیوز: خبرگزاری آسوشیتدپرس نتایج یک ارزیابی جدید که توسط برخی از مقامات و سیاسیون آمریکایی درباره هزینه و دستاوردهای حمله نظامی آمریکا به ایران تهیه شده را منتشر کرده است.
به گزارش بولتن، این ارزیابی که توسط گروهی از مقامات سابق دولت آمریکا، مشاوران و اعضای سابق شورای امنیت ملی و تعدادی افسران ارشد ارتش آمریکا تهیه شده، روز پنجشنبه رسما منتشر شده است. در این گزارش گفته شده که دستیابی به هدفی فراتر از یک توقف یا عقب نشینی موقت در برنامه های هسته ای ایران مستلزم یک عملیات نظامی بسیار گسترده، از جمله تصرف و اشغال خاک ایران خواهد بود و هزینه های چنین عملیاتی بسیار بیشتر از مجموع هزینه های جنگ در عراق و افغانستان خواهد بود.
فرانک کرنی، ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا و معاون سابق مرکز ملی مبارزه با تروریسم و فرمانده سابق عملیات ویژه نیروهای مسلح آمریکا که از نتایج این ارزیابی جدید حمایت می کند گفت: «نمی توان قدرت اندیشه را نابود کرد.»
خبرگزاری آسوشیتدپرس یادآوری می کند که این گزارش و ارزیابی جدید در شرایطی منتشر می شود که اختلاف نظر بین آمریکا و اسرائیل بر سر زمان حمله نظامی به ایران تشدید شده است. مقامات اسرائیل نگران هستند که حکومت ایران بسیار سریع تر از آنچه که ارزیابی های امنیتی دولت آمریکا نشان می دهد به سوی تولید بمب هسته ای پیش می رود. ادعایی که البته بارها از سوی مقامات عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران تکذیب شده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس یادآوری می کند که یکی از استدلال ها در مخالفت با حمله نظامی به ایران این است که چنین اقدامی وجهه ضد اسلامی آمریکا در نگاه مسلمانان را تشدید خواهد کرد. وجهه ای که طی سال های اخیر با جنگ در افغانستان و اشغال عراق مسئله ساز شده و اخیرا با انتشار یک فیلم ضد اسلامی روی شبکه اینترنت احتمالا زمینه ساز حمله خونین روز سه شنبه به کنسولگری آمریکا در شهر بنغازی و مرگ چند دیپلمات آمریکایی بوده است.
ژنرال بازنشسته «گرگوری نیوبلد»، یکی دیگر از حامیان ارزیابی جدید از پیامدهای حمله نظامی آمریکا به ایران که فرمانده عملیاتی سابق ستاد نیروهای مسلح آمریکا است، می گوید: «طراحان و تصمیم گیران باید توجه داشته باشند که اعتراضات و شورش هایی که پس از انتشار این فیلم مشکوک روی شبکه اینترنت روی داد فقط نمونه کوچکی از حوادثی است که در صورت حمله نظامی اسرائیل و آمریکا به خاک ایران می تواند در کل منطقه روی دهد.»
این ارزیابی جدید توسط بیش از سی نفر از دیپلمات ها، افسران عالیرتبه نیروهای مسلح و مقامات دولتی سابق تهیه و تایید شده است. آنها می گویند که هدف اصلی تهیه این گزارش روشن کردن پیامدها و هزینه های بالقوه حمله نظامی علیه ایران است. آنها در این ارزیابی به یک نتیجه گیری کلی دست نیافته و رهنمودهای خاصی نیز ارائه نداده اند.
توماس پیکرینگ، سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل متحد که تا همین چند ماه پیش با مقامات ایرانی تماس های غیررسمی داشته است می گوید: «هدف این گزارش ارائه چیزی است که اصطلاحا تاثیرگذاری اطلاعاتی و آگاهیبخشی نامیده می شود. امیدواریم که تحت تاثیر آن تا حدی از تنش و تندروی های موجود کاسته شود. ولی در نهایت خوانندگان این ارزیابی جدید باید خودشان همه چیز را بسنجند.»
تعداد دیگری از حامیان این ارزیابی جدید عبارتند از: برنت اسکوکرافت از مشاوران امنیت ملی در دوران جورج بوش؛ ریچارد آرمیتاژ از معاونان سابق وزارت امور خارجه؛ سام نان و چاک هگل، دو سناتور سابق و ژنرال آنتونی زینی و ژنرال ویلیام فالن دو تن از فرماندهان بازنشسته سرفرماندهی نیروهای آمریکا در منطقه خلیج فارس.
خبرگزاری آسوشیتدپرس یادآوری می کند این گزارش شامل اظهار نظرهای صریح در مورد یکی از بحث برانگیزترین موضوعات مربوط به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است. رقیب باراک اوباما شکست مذاکرات هسته ای با ایران را دلیل ضعف و اشتباه سیاست آمریکا در قبال ایران و یکی از نقاط ضعف اصلی سیاست خارجی این کشور طی چهار سال گذشته می داند.
در این ارزیابی جدید گفته می شود که سیاست دولت باراک اوباما برای پیشگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای که مورد تایید میت رامنی نامزد حزب جمهوری خواه نیز هست، بعید است با اقدامات نظامی که فقط به ترکیبی از عملیات پنهانی و خرابکارانه، حملات سایبری و حملات هوایی محدود شود به نتیجه برسد.
تنظیم کنندگان این ارزیابی می گویند که حتی یک حمله نظامی گسترده و همه جانبه به ایران فقط می تواند توانایی های این کشور برای دستیابی به سلاح هسته ای را حداکثر تا چهار سال به تاخیر بیاندازد. در عین حال می تواند کنترل حکومت بر کشور را بسیار تضعیف کرده، پشتوانه مالی و دارایی های حکومت را به شدت کاهش داده و تنش و ناآرامی را در داخل ایران برانگیزد
در بخشی از این ارزیابی گفته می شود: « ما معتقد نیستیم که حمله نظامی گسترده به ایران می تواند موجب تغییر رژیم و یا سقوط حکومت فعلی شود». وقوع چنین حمله ای انگیزه های ایران برای تولید سلاح هسته ای را تقویت خواهد کرد چون در آن حالت رهبران ایران دستیابی به سلاح هسته ای را تضمینی برای جلوگیری از حملات نظامی بعدی و در عین حال وسیله ای برای جبران سرافکندگی و شکست نظامی خود تلقی خواهند کرد.
این گزارش می نویسد: با توجه به مساحت و جمعیت کشور و قدرت ملی گرایی ایرانی ها ارزیابی ما این است که اشغال خاک ایران مستلزم اختصاص نیرو، بودجه و امکانات نظامی بسیار بیشتری از آن حدی است که در تمام ده سال گذشته به جنگ افغانستان و عراق اختصاص یافته است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس یادآوری می کند که در اوج جنگ در عراق در فاصله سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۰ تعداد نیروهای آمریکایی مستقر در این کشور به حدود ۱۷۰ هزار نفر رسیده بود. در چند سال گذشته نیز در مقاطعی نفرات آمریکایی مستقر در خاک افغانستان از مرز ۱۰۰ هزار نفر عبور کرد و اکنون یازده سال پس از شروع این عملیات هنوز هم ۷۴ هزار نفر از نظامیان آمریکا در افغانستان مستقر هستند.
تنظیم متن اولین این گزارش در مراحل مقدماتی توسط یک نهاد غیر حزبی به نام «پروژه ایران» صورت گرفت که موسسه «برادران راکفلر» هزینه آن را تامین کرده است.
نسخه نهایی این ارزیابی اظهار نظرهای کارشناسی افرادی را نیز شامل می شود که تخصص آنها در زمینه امنیت ملی آمریکا بوده است . متن این گزارش و شواهد مندرج در آن بر اساس منابع علنی و از جمله گزارش های محرمانه ای که بعدا علنی شده اند تهیه شده است.