از دیدگاه آمریکائیها کردها در ترکیه تروریست محسوب می شوند ودر سوریه امروز آنها نقش ازادیخواهان را به توصیه آمریکائیها انجام می دهند بارزانی باید این واقعیت را هم بپذیرد که امروز آمریکائیها و غربیها می خواهند از کردها به عنوان بازیگر نقش جنگجو استفاده کنند و بعد از پایان این تئاتر هیچ ضرورتی و تضمینی وجود ندارد که کردها در همین نقش باقی بمانند.
به گزارش خبرنگار بولتن نیوز از اقلیم کردستان: روز چهارشنبه همین هفته هیاتی از کنگره آمریکا متشکل از سناتور جان مک کین ، جوزف لیبرمن ، ولیندزی گراهام وارد اربیل در شمال عراق شده و با مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق دیدار و گفتگو کردند. براساس سایت رسمی مسعود بارزانی این هیات در خصوص اختلافات موجود بین اقلیم کردستان عراق و دولت مرکزی عراق اظهار نگرانی کرده اند.
هرچند طبیعی است که در این دیدار این موضوع نیز مطرح شود اما واقعیت این است که بخش اعظم جلسات برگزار شده در اربیل به تحولات سوریه مرتبط بوده است.
بن بست طرفداران و عوامل وابسته به غرب و آمریکا در سوریه و تقویت احتمال شکست آنها در صحنه سیاسی و نظامی سوریه سبب شده است که آنها امروز دست به دامن تمام کسانی بشوند که اندک توانی در تاثیر بر معادلات سیاسی و نظامی سوریه دارند.
بدنبال وقوع تحولات سوریه و وارد شدن ترکیه و کشورهای غربی به این موضوع و تحریک بارزانی توسط غربی ها، وی در کردستان عراق اقدام به جمع اوری افرادی که در نتیجه جنگ داخلی به کردستان عراق پناه آورده بودند کرد و با وعده پول و آزادی سوریه و نقش گرفتن آنها بعد از سقوط نظام سوریه ، آنها را وارد دوره های آموزش نظامی کردند تا با وارد کردن آنها به صحنه درگیریها شاید بتوانند روند تحولات را در سوریه به نفع خود تقویت کنند.
یکه تازیهای آمریکائیها در صحنه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای وارد کردن نیروهای خارجی به صحنه درگیریهای سوریه که با شکست همراه بود ، امروز آنها را ناچار کرده است که از پتانسیل های موجود برای وارد کردن هرچه بیشتر نیرو به داخل سوریه برای کنترل جنگ استفاده کنند.
داستان کردها در سوریه به گونه ائی است که بجز چند گروه اندک بیشتر گروههای کردی خواهان وارد شدن به مذاکره برای حل بحران هستند و همین امر سبب شده است که امروز نیروهای اتحادیه دمکراتیک در سوریه مانع از وارد شدن نیروهای خارجی به داخل سوریه می گردند.
علیرغم اینکه بارزانی فشار زیادی بر این گروه وارد کرد تا آنها رامتقاعد کند که به نیروهای خارجی مسلح اجازه ورود به خاک سوریه را بدهند اما همه این اقدانات نیز بی نتیجه باقی ماند.
همین امر نشان از این دارد که بارزانی در صحنه کردهای سوریه حرف اول و آخر را نمی زند و این سبب شده است که بارزانی نتواند خواسته غربی ها و ترکیه را در مورد کردها در سوریه عملی کند .
از سوی دیگر امروز بارزانی از سوی کردها بشدت تحت فشار است که برخلاف منافع کردها در منطقه گام برندارد و همین امر حتی در داخل کردستان عراق برای حزب دمکرات کردستان عراق مشکلات متعددی بوجود آورده که بدون شک تاثیر خود را در انتخابات بعدی در کردستان عراق نشان خواهد داد.
نباید این واقعیت را نادیده گرفت که بارزانی در کردستان سوپر من آمریکائیها نیست و به تنهائی نمی تواند کردها را در سوریه به همان درک ذهنی از تحولات برساند که خود رسیده است.
از سوی دیگر تردد این هیاتها به کردستان عراق و دیدار با بارزانی برای وی توام با پذیرش مسئولیت بسیار سنگینی است ، چون کردها این را نخواهند پذیرفت که مسائل خود را در دامن آمریکائیها ئی حل کنند که در یک لحظه واحد از چند دیدگاه نسبت به کردها برخوردار هستند.
از دیدگاه آمریکائیها کردها در ترکیه تروریست محسوب می شوند ودر سوریه امروز آنها نقش ازادیخواهان را به توصیه آمریکائیها انجام می دهند بارزانی باید این واقعیت را هم بپذیرد که امروز آمریکائیها و غربیها می خواهند از کردها بعنوان بازیگر نقش جنگجو استفاده کنند و بعد از پایان این تئاتر هیچ ضرورتی و تضمینی وجود ندارد که کردها در همین نقش باقی بمانند و همین عدم اعتماد سبب گشته است که دیدگاه منفی نسبت به سیاستهای غربی ها در خصوص کردها ، در نزد کردها شکل بگیرد.
از این رو بارزانی قبل از اینکه خود را سوپر من آمریکائیها ببیند بهتر است سوپر من خود کردها باشد چون تجربه تلخ استفاده ابزاری ازکردها توسط غربی ها در تاریخ خود بارزان کم نیستند وکردها هم امروز نیک به آن واقفند.
دستاوردهای امروز کردها در عراق نیز مرهون خدمات آمریکائیها نیست بلکه مرهون قربانی دادن خود کردها در مبارزه با رژیم بعث و توافق سیاسی رهبران کرد با سایر گروههای سیاسی عراق، منجمله شیعیان است .