سرزمینم بلوچستان

اخبار بلوچستان,فرهنگ بلوچستان,تاریخ بلوچستان و جهان

سرزمینم بلوچستان

اخبار بلوچستان,فرهنگ بلوچستان,تاریخ بلوچستان و جهان

سواستفاده احزاب اقلیم کردستان عراق از جوانان کرد ایرانی

 

جوانان کرد جویای کار هوشیار باشند

 

دستگاه های تبلیغاتی این اقلیم با طرح مسائلی از قبیل: وجود فرصت‌های فراوان شغلی و سطح بالای درآمدها در اقلیم کردستان نسبت به ایران!، آزادی!، گارسونی در میخانه های کردستان عراق با حقوق مکفی! و... جذابیت کار در این منطقه را برای جوانان کردستان ایران می دهند

بولتن نیوز: متاسفانه مشکلات معیشتی و اجتماعی موجود در کردستان ایران موجبات سوءاستفاده ورشکستگان سیاسی در کردستان عراق را بیش از پیش فراهم ساخته است.

اقلیم کردستان عراق که روز به روز با مشکل عدم اقبال عموی بیشتر و بیشتر دست و پنجه نرم می کند، این روزها با استفاده ابزاری از جوانان جویای کار در این مناطق آنها را به سوی خود جذب می نماید و جهت بهره برداری سیاسی از ایشان استفاده می نماید.

به گزارش بولتن نیوز، وضعیت جوانان مناطق کردنشین ایران که جویای کار در کردستان عراق می باشند بسیار تاسف بار توصیف می شود و سوء استفاده احزاب و گروهکهای کرد ضد انقلاب با تبلیغات عوام فریبانه برای فرار جوانان مناطق کردنشین از کشور امری بسیار متداول است.

دستگاه های تبلیغاتی این اقلیم با طرح مسائلی از قبیل: وجود فرصت‌های فراوان شغلی و سطح بالای درآمدها در اقلیم کردستان نسبت به ایران!، آزادی!، گارسونی در میخانه های کردستان عراق با حقوق مکفی! و... جذابیت کار در این منطقه را برای جوانان کردستان ایران می دهند

اما این جوانان پس از فریب خوردن و وارد شدن به اقلیم کردستان در بدو ورود با توهین و هتک حرمت از سوی مامورین حکومت اقلیم موسوم به آسایش روبرو می شوند و تعداد زیادی از جوانان کرد ایرانی جویای کار به بهانه هایی از قبیل: شما ریش دارید و بسیجی هستید،مزدور اطلاعات و رژیم جمهوری اسلامی هستید!رژیم شما را برای جاسوسی بر علیه گروهکهای کرد ایرانی به اقلیم کردستان فرستاده! رژیم شما را برای جمع آوری اطلاعات از برادران آمریکایی و اسرائیلی و جاسوسی بر علیه آنها به کردستان عراق فرستاده!شما برای قاچاق مواد مخدر تحت پوشش کارگر آمده اید! شما تحت پوشش کارگر برای جاسوسی بر علیه اقلیم کردستان آمده اید! و و و آنها را بازداشت می کند.

درمنطقه ای که ادعای آزادی و دمکراسی آمریکایی را دارد، کردهای ایرانی جویای کار را بدون دادگاهی بعضا 5 الی 6 سال در بازداشتگاه کوچکی در کنار مجرمین خطرناک و تروریستها قرار می دهند و پس از 5 الی 6 سال بازداشت موقت! و بدون دادگاهی و بلاتکلیفی در نهایت آنها را به همین اتهام های ذکر شده بدون سند و مدرک به حبس های طولانی مدت محکوم می کنند و در صورت اعتراض به حکم صادره،حکم آنها دوبرابر می شود!

حتی گاهی قاضی دادگاه حکم آزادی شخصی را صادر کرده اما مامورین پلیس موسوم به آسایش علی رغم حکم آزادی فرد کارگر ایرانی،بدون توجه به حکم قاضی، فرد را تا سالها در بازداشت نگه می دارند!

فساد گسترده، کاغذبازی‌های اداری، ممانعت‌های تعمدی توسط کُردهای عراقی، تبعیضات، مسائل امنیتی و... دیگر مشکلاتی هستند که این ایرانیان نگون بخت جویای کار با آن مواجه می‌شوند.

فقر، تنگدستی، مشکلات معیشتی، سطح نازل درآمدها، فشارهای روانی و امنیتی و... در سالیان اخیر شمار زیادی از جوانان کرد ایرانی جویای کار در اقلیم کردستان عراق را مجبور به خودکشی کرده است.

بسیاری از این کردهای ایرانی به منظور یافتن شغل و کسب درآمد به اقلیم کردستان عراق پناه‌ برده‌اند؛ منطقه‌ای که دورانی صحنه جنگ‌ و ویرانی و آوارگی بود.

در سالیان اخیر صدها تن از جوانان کرد ایرانی، به‌ویژه در استان‌های هم ‌مرز با کردستان عراق تحت تاثیر تبیلغات گروهکهای کرد ضد انقلاب(نظیر کومله،پژاک،دمکرات،خبات و...)،جهت یافتن شغل و یا کسب و کار به این منطقه روی آورده‌اند.

آمار دقیق کردهای ایرانی، که در این منطقه به کسب و کار مشغولند به دلیل خودداری نهادهای مربوطه از اعلام چنین آماری، مشخص نیست.

کردهای ایرانی، که وارد کردستان عراق می‌شوند باید در "آسایش" (اداره امنیت کردستان عراق) مشخصات خود را به ثبت برسانند و مجوز اقامت را کسب نمایند.

بسیاری از کسانی هم که وارد این منطقه می‌شوند به دلیل مشکلاتی که ادارات کردستان عراق برای آنها ایجاد می‌کنند، ترجیح می‌دهند بصورت غیررسمی به کسب و کار بپردازند. البته کسانی که بطور غیررسمی در کردستان عراق اقامت می‌گزینند، اغلب کارگرانی هستند که برای کار به اخذ مجوز نیازی ندارند.

جوانان کرد ایرانی، که در کردستان عراق کار می‌کنند از کارگر ساده ساختمانی گرفته، تا پیمانکار، بازرگان، سرمایه‌گذار، معامله‌گر، استاد دانشگاه، دانشجو و انواع شرکت‌های عمرانی و ساختمانی را دربر می‌گیرد.

خانه‌ای که آباد شده است...

کُردهای عراقی در دو دوره با حجمی عظیم، آواره ایران شدند. نخست در سال ۱۹۷۵ وقتی که شورش ملا مصطفی بارزانی شکست خورد؛ و دوم، در سال ۱۹۹۱ هنگامی که صدام حسین با خشونت خواست قیام کُردها را سرکوب نماید.

در این دو دوره کُردهای عراقی زیادی به جمهوری اسلامی ایران آواره شدند.

برخی از آنها در اردوگاه‌های مختلف اسکان داده شدند و برخی نیز به شهرهای مختلف ایران جهت امرار معاش خود و خانواده‌شان روی آوردند.

پس از بازگشت آرامش نسبی به کردستان عراق، برخی از این آوارگان به خانه و کاشانه خود باز گشتند، ولی بسیاری از آنها به دلیل نبود امنیت و از همه مهمتر نبود فرصت‌های شغلی و مشکلات اقتصادی شدید، ترجیح دادند در ایران بمانند.

پس از سال ۱۹۹۱ کُردها که کنترل مناطق خود را دست داشتند، دو حزب عمده کُرد (اتحادیه میهنی کردستان و حزب دمکرات کردستان) علیه همدیگر وارد جنگ‌های ویرانگری شدند، که بیش از پیش زیرساخت‌ها و فرصت‌های شغلی و حتی احساس امنیت جانی را از بین برد.

پیامد قیام‌های کُردها، جنگ با نیروهای وابسته به رژیم صدام حسین، تحریم این منطقه توسط حکومت مرکزی عراق و از همه بدتر جنگ‌های داخلی، مردم این منطقه را با فقر، گرسنگی و تنگدستی روبرو کرده بود.

این وضعیت موجب شد تا برخی از کُردها، مثل افغانی‌ها، بصورت غیرقانونی جهت امرار معاش وارد کشور ایران شوند و گاها با حق دست‌های کمتر در شهرهای مختلف مشغول کار شوند و با این کار،باعث بیکاری جوانان ایرانی شوند.

اما پس از سرنگونی رژیم صدام حسین در سال 1382 ورق کاملا برگشت و بخت به آنها رو کرد؛ آنها اقدام به ساخت و ساز و آبادانی کردند و در مدتی کوتاه توانستند آوارگی‌های خود را تلافی کنند.

اکنون کردستان عراق یکی از مناطق آباد و در حال پیشرفت کشور عراق است که میزبان کسانی شده است که خود دورانی میزبان بودند. ولی حالا اوضاع کاملا تغییر کرده است.

 

مشکلات کار و اقامت در کردستان عراق

"وجود فرصت‌های زیاد شغلی و سطح بالای درآمدها در اقلیم کردستان به نسبت ایران!" شعار گروهکهای کرد ضد انقلاب است و همین شعار عوام فریبانه، جذابیت کار در این منطقه را برای ایرانیان بیشتر کرده است. اما کار و کسب درآمد در کردستان عراق فارغ از مشکلات هم نیست.

فساد گسترده، کاغذبازی‌های اداری، ممانعت‌های تعمدی توسط کُردهای عراقی، تبعیضات، مسائل امنیتی و... مشکلاتی هستند که این کردهای ایرانی با آن مواجه می‌شوند.

یکی از این جوانان کرد ایرانی جویای کار به نگارنده گفت، برای اخذ مجوز اقامت موقت در کردستان عراق بالاجبار به یکی از مدیران "آسایش" رشوه داده‌اند، و او هم در مقابل کارهای آنها را رو به راه کرده است.

حضور پررنگ گروهکهای کرد تجزیه طلب و تروریست ایرانی(کومله،دمکرات،خبات،حزب آزادی،پژاک و...) در این منطقه، موجب شده است برای کسانی که از مناطق کردنشین ایران، فقط جهت امرار معاش به کردستان عراق روی می‌آورند، در رابطه با اخذ مجوز اقامت با مشکلات روبرو شوند و از سوی نهادهای امنیتی کردستان عراق همواره به آنها با دیده شک و تردید نگریسته شود.

این سیاست گروهکهای کرد ضد انقلاب است تا با تحت فشار قرار گرفتن کارگران جویای کار در کردستان عراق و مانع تراشی برای اقامت آنها،این جوانان جویای کار را مجبور کنند تا جهت دریافت اقامت در اقلیم کردستان،به مقرات و اردوگاههای این گروهکها مراجعه کنند و کارتی موسوم به کارت لاینگری(هواداری) دریافت کنند و اینگونه ناخواسته جذب این گروهکها گردند.

با دریافت این کارت،جوانان جویای کار،بر خلاف وعده ای که در زمان صدور این کارتهای هواداری،سران این گروهکها به آنها داده بودند، باز هم مشکل اقامتی و تهدید از سوی نهاد امنیتی و جاسوسی اقلیم کردستان موسوم به دستگاه «زانیاری» را خواهند داشت و با اتهامهایی نظیر آنچه در چند سطر ابتدایی این گزارش، ذکر شد،روبرو می شوند.

از طرفی این گروهکها نیز با جذب این افراد به نیات شوم خود دست می یابند.

مدتی بعد نیز این جوانان را تشویق به بازگشت به کشور برای کارهای جاسوسی و ترور،برای این گروهکها می کنند.افرادی که کارت «لاینگری» (هواداری) دریافت می کنند، موظف می شوند در تمامی مراسمات این گروهکها که در مقرات و اردوگاههای آنها برگزار می شود،بالاجبار شرکت کنند و با افراد گروه نیز ارتباط برقرار کنند.

جوانان کرد ایرانی، که در کردستان عراق کار می‌کنند حتی با تبعیضاتی در رابطه با دستمزد نیز روبرو هستند. آنها در مقابل کارهای با کیفیت‌تر، صرفا به خاطر پیدا کردن کار با دستمزدهای نازل‌تر از عراقی‌های که کارهای مشابه را انجام می‌دهند، تن می‌دهند.

در کردستان عراق منازل مجردی بسیار دشوار یافت می‌شود، لذا کردهای ایرانی‌ در خانه هایی خانه اجاره می‌کنند که به آنها "شوقه" گفته می‌شود. در این نوع منازل ترک‌ها و عرب‌های مناطق جنوبی عراق هم زندگی می‌کنند.نرخ اجازه اتاق ها در کردستان عراق در ماه، کمتر از 500 دلار نیست!گروهکهای کرد ضد انقلاب خصوصا کومله و دمکرات باز هم از این فرصت نیز به نفع خود استفاده می کنند و به آنها پیشنهاد می دهند در ازای اینکه در زمان بازگشت به کشور برای آنها کارهای جاسوسی و ترور انجام دهند،در مقری موسوم به مقر میهمانان اقامت کنند.

همخوابگی با پیشمرگان زن روسپی‌ گروهکهای کومله،دمکرات،پژاک،خبات،اتحایده انقلابیون کردستان،حزب آزادی کردستان و...انجام کارهای خلاف عرف و عادات کُردهای ایرانی در مقر میهمانان گروهکهای نامبرده شده، اغلب توسط جوانان کرد ایرانی جویای کار،بالاجبار سران این گروهکها رواج دارد.تا به این ترتیب آنها را آلوده کنند و دیگر راه چاره ای برای آنها باقی نماند جز اینکه یا عضو گروه شوند و یا برای انجام کارهای ترور و جاسوسی به کشور برگردند.

در این گونه برخوردها تر و خشک با هم می‌سوزند و کردهای ایرانی که در این مقرات فساد گروهکها خصوصا کومله و دمکرات اقامت می‌گزینند بارها از برخورد ناشایست پیشمرگان،سران، کادرها و اعضای این گروهکها، با آنها گلایه کرده‌اند که به شخصیت آنها تعارض شده است.

مشکل دیگری که کردهای ایرانی‌ جویای کار با آن مواجه‌ هستند، پایمال شدن حقوق حقه آنهاست. در مواردی این کردهای ایرانی، خواه‌ ناخواه با صاحب کاران عراقی خود دچار مشکل می‌شوند، ولی به این دلیل که تنها از یک مجوز اقامت ساده(کارت لاینگری یا همان کارت هواداری گروهکها که در مورد آن گفته شد) برخورداند نمی‌توانند به دادگاه‌ها پناه برده و از حقوق خود دفاع کنند.

حتی در گاهی موارد با دادن رشوه و یا اعمال نفوذ بر قضات و یا مسئولان مربوطه از راه‌های مختلف توسط طرف‌های عراقی، بارها مشاهده شده که حقوق طرف کرد ایرانی تضییع شده است.

اغلب کردهای ایرانی که به قصد کار وارد کردستان عراق می‌شوند دارای تمایلات سیاسی نیستند و حتی از هر نوع نزدیکی به افراد و جریان‌های سیاسی امتناع می‌کنند.

اما حضور احزاب کُرد ایرانی مخالف جمهوری اسلامی ایران در کردستان عراق باعث ایجاد مشکلاتی برای کردهای ایرانی شده است که صرفا برای کار به این منطقه می‌روند.

برخی از آنها هنگام بازگشت به ایران با برخورد نهادهای امنیتی ایران مواجه شده و به اتهام رابطه و همکاری با این احزاب تروریست و تجزیه طلب دستگیر می شوند.(دلیل آن هم روش است ؛در چند سطر بالاتر اشاره داشتیم به موضوع دادن کارت هواداری از سوی گروهکها به جوانان جویای کار جهت اقامت،لطفا مجددا آن را مطالعه کنید تا دلیل دستگیری ها را متوجه شوید)!

گاهی این کردهای ایرانی جویای کار، با ورود به کردستان عراق با مشکلات جدیدی که شاید هرگز به آن نیاندیشیده‌اند، مواجه می‌شوند. برخی از آنها در دام باندهای قاچاق انسان گرفتار می‌شوند که به آنها وعده رسیدن به بهشت کشورهای اروپایی با مبالغ ناچیز داده می‌شود.(این باندها از اعضای گروهکهای کرد ضد انقلاب خصوصا کومله و دمکرات هستند که همانطوریکه در بالا ذکر کردیم،با دادن کارت هواداری به جوانان جویای کار،آنها را جهت قاچاق قبلا شناسایی کرده اند و آنها را سرکسیه مسکنند).

اما این قاچاقچیان با فریبکاری پول‌های آنها را به جیب زده و هرگز به وعده خود عمل نکرده‌اند. یکی از این کردهای ایرانی در این رابطه به نگارنده گفت، حتی گاهی این قاچاقچیان کسانی را که به آنها وعده اروپا داده شده بود،را به سران گروهکهای کومله و دمکرات تحویل داده اند!

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد