سرزمینم بلوچستان

اخبار بلوچستان,فرهنگ بلوچستان,تاریخ بلوچستان و جهان

سرزمینم بلوچستان

اخبار بلوچستان,فرهنگ بلوچستان,تاریخ بلوچستان و جهان

دیگر غلام حلقه به گوش نیستیم

 

روایت جالب واشنگتن‌پست از دلیل سفر مرسی و سینگ به ایران/

 

"محمد مرسی به ایران می‌آید تا نشان دهد که مصر دیگر نمی‌خواهد غلام حلقه به گوش امریکا باشد." این جمله شاید شاه بیت گزارش واشنگتن پست در مورد سفر رئیس‌جمهور جدید مصر به ایران باشد.

به گزارش بولتن، این روزنامه امریکایی نوشت: تصمیم رئیس‌جمهور جدید مصر برای سفر به تهران به منظور شرکت در نشست این هفته غیرمتعهدها بازتاب یک تغییر سیاست خارجی عمده برای اغلب کشورهای عربی دنیا بود، آن هم پس از چند دهه فرمانبرداری از واشنگتن.

به دنبال قطع روابط دیپلماتیک ایران و مصر در 1980 و به رسمیت شناختن اسراییل توسط مصر، این اولین سفر محمد مرسی و نیز یک رئیس‌جمهور مصری به ایران قلمداد می‌شود. به نظر می‌رسد ایران به عنوان کشور مهمان قصد دارد از این نشست برای تقویت روابط خود با 120 کشوری که قرار است در این اجلاس شرکت کنند، استفاده کرده و تلاش‌های غرب برای منزوی‌سازی جمهوری اسلامی به خاطر فعالیت‌های جنجالی هسته‌ای‌اش را بی‌اعتبار کند.


این هفته یک سخنگوی مرسی به خبرنگاران گفت: او به عنوان اولین رئیس‌جمهور اسلامگرای مصر و جانشین حاکمیت طولانی مدت ارتش خواستار گسترش روابط کشورش به خصوص با کشورهای اسلامی است. روز یکشنبه یاسر علی، سخنگوی مرسی خاطرنشان کرد «ما نیازمند برقراری روابط با تمامی کشورهای دنیا هستیم.» دولت اوباما در صدد منع کشورها از شرکت در نشست تهران است و می گوید این کار باعث تضعیف تلاش‌های بین‌الملل برای منزوی کردن ایران خواهد شد. سخنگوی مرسی در بحث درباره سفر وی، مراقب بود این سفر را بی‌اعتنایی به خواسته آمریکا توصیف نکند. وی گفت رئیس‌جمهور مصر برنامه‌ای برای دیدارهای دوجانبه با رهبران ایران ندارد و از ازسرگیری روابط دیپلماتیک میان مصر و ایران حمایت نمی‌کند.

مصر حتی در دوران حاکمیت حسنی مبارک هم مرتب در نشست‌های عدم تعهدها شرکت نمی‌نمود. لازم به ذکر است که اغلب کشورها سران کشورهای خود را به نشست تهران نفرستاده‌اند. کارشناسان، سفر مرسی به ایران را نشانه آشکاری از این موضوع توصیف کرده‌اند که مصر دیگر نمی‌خواهد به عنوان غلام حلقه به گوش آمریکا عمل کند.

"عبدالله الاشهل" معاون سابق وزیر خارجه مصر خاطرنشان کرد: «مصر در گذشته نمی‌توانست بدون دستور آمریکا و در خلاف جهت منافع آن گام بردارد. اما امروز مصر نیازی به اجازه واشنگتن ندارد.»

یکی دیگر از چهره‌های مهم شرکت‌کننده در نشست آتی، بان‌کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد و نخست‌وزیر هند مان میهان سینگ است.

لالیت مان سینگ، از سفرای سابق هند در ایالات متحده، ابراز داشت: «این سفر هند پیامی است به ایران مبنی بر این که ما هنوز با هم تعامل داشته و به طور کامل فرمانبردار آمریکا نیستیم.»

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد