خبرگزاری انگلیسی رویترز که در ظرف ماههای گذشته بهویژه در دو ماه اخیر بهدنبال آغاز اعمال تحریمهای یکجانبه امریکا و اتحادیه اروپا علیه بانک مرکزی جمهوری اسلامی و واردات نفت از ایران، تلاش زیادی داشت تا نشان دهد که فروش نفت ایران بهشدت کاهش یافته و نفت ایران بر روی آب یا در انبارها بدون خریدار مانده است، در گزارشی که امروز منتشر کرد و در سایت رادیو فردا (رسانه وابسته به سیا) نیز بازنشر داده شد، اعتراف کرد که خریداران آسیایی نفت ایران، واردات نفت خود را به میزان قبل از تحریمها باز خواهند گرداند.
به گزارش بولتن، در گزارش رویترز آمده است: «تحریم های اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی که در ۱۱ تیرماه گذشته، با منع ارایه خدمات بیمه به کشتی های حامل نفت ایران آغاز شد، معاملات نفتی با جمهوری اسلامی را به حدی کاهش داد که طی چندین دهه بی سابقه بود.
ولی بزرگترین مصرف کنندگان نفت در آسیا شامل چین، هند، ژاپن و کره جنوبی که به اتفاق حدود نیمی از صادرات نفت خام ایران را جذب می کنند، به نوشته خبرگزاری رویترز قصد دارند تا پایان سال جاری میلادی و به عبارتی طی سه ماه آینده، خرید از جمهوری اسلامی را به میزان فعلی حفظ کنند.
پالایشگاه ها همچنان مایل به استفاده از نفت خام ایران هستند، چون سیستم پالایشی آنها بر اساس نوع نفت ایران طراحی شده است و تغییر آن مستلزم هزینه و زمانی طولانی خواهد بود که آن هم دگرگونی در میزان تولید فرآورده های پالایش شده نفتی را در پی دارد.
نفت ایران، رژیم مصرفی پالایشگاهها
خبرگزاری رویترز به نقل از یک کارشناس نفتی می نویسد که نفت خام ایران، بخش اصلی رژیم مصرفی پالایشگاه هاست و مدیران آنها مایلند تا آنجا که میسر باشد، این رژیم مصرفی را حفظ کنند. از همین روست که واردات نفت خام از ایران در سه ماهه آخر سال جاری میلادی بهبود می یابد.
بهبود صدور نفت خام ایران در ماه سپتامبر نیز بر اثر خریدهای ژاپن و کره جنوبی، سومین و چهارمین واردکنندگان آسیایی از ایران ممکن شده است، از جمله کره جنوبی پس از دو ماه موفق شد که میزان سفارش برای ماه آینده میلادی را تا دو هزار بشکه در روز برساند. ژاپن هم پس از توقف کامل در خرید نفت از جمهوری اسلامی همزمان با آغاز تحریم های اتحادیه اروپا در ۱۱ تیرماه گذشته، در ماه جاری میلادی، روزانه ۲۲۶ هزار بشکه نفت خام از ایران می خرد که نسبت به ماه پیش دو برابر شده است.
معمولا حدود سه هفته طول می کشد تا نفت ایران به بندرهای ژاپن برسند، بنابراین محموله های فعلی، به حساب ماه های اوت و سپتامبر منظور خواهد شد.»
ادامه روند واردات از ایران
رویترز در ادامه گزارش خود این نکته را هم یادآور می شود که اگر ژاپن همچنان که اعلام کرده است در ماه آینده نیز واردات نفت خود را به میزان فعلیی حفظ کند، این موجب خواهد شد که مقدار فروش نفت توسط جمهوری اسلامی به خریداران عمده آسیایی، تا یک میلیون بشکه در روز افزایش یابد.
علاوه بر ژاپن و کره جنوبی، پالایشگاه بنگلور و پتروشیمی هند، بزرگترین خریدار دولتی هند از ایران، در انتظار بهبود میزان بارگیری در ماه اکتبر آینده است. این کمپانی هندی، در نظر دارد که میزان بارگیری در تاسیسات خود را به حدود روزانه دو میلیون بشکه نفت برساند.
چین نیز که عمده ترین مشتری نفت ایران و همچنین بزرگترین شریک بازرگانی جمهوری اسلامی است، به نوشته رویترز، در صدد است تا پایان ماه جاری میلادی، میزان واردات نفت از ایران را به اندکی بیش از ۱۶ میلیون بشکه برساند و ممکن است در ماه آینده نیز چنین میزانی را حفظ کند.