
اینبار سیستانوبلوچستان یک استاندار بلوچ را تجربه میکند
تفتان ایران – پایان جلسه هیأت دولت در هفته گذشته برای مردم سیستان و بلوچستان خبری ویژه به همراه داشت و در آن وزیر کشور از تغییر دو استاندار همدان و سیستان و بلوچستان خبر داد.
بر این اساس اینبار قرار است که سیستانوبلوچستان یک استاندار بلوچ به نام “حاتم ناروئی” را تجربه کند. این عملکرد دولت در حالیست که از سالیان گذشته؛ بکارگیری و استفاده از استاندار بومی از جمله مطالبات مردم منطقه سیستانوبلوچستان بوده است.
با نگاهی به سوابق آقای ناروئی قابل مشاهده است که ایشان آشنا به منطقه و فرهنگ حاکم بر آن هستند و بر کسی پوشیده نیست که یک چهره کارآمد و متعهد، باشناخت کاملی که باید از منطقه و بافت اجتماعی و قبیله ای آن داشته باشد میتواند با استفاده از پتانسیلهای مادی و معنوی تحول بزرگی را در توسعه همه جانبه سیستان و بلوچستان به وجود آورد.
بافت جمعیتی سیستان و بلوچستان در زمانهای مختلف خواستگاه مطالبات گوناگونی بوده که مجال پرداختن به آن نیست اما یکی از مهمترین مطالبات و خواستهای قوم بلوچ از نظام جمهوری اسلامی بکارگیری افراد بلوچ در سطوح مختلف مدیریتی بوده است.
هماکنون افراد بلوچ و اهل سنت بسیاری را میتوان نام برد که در پستهای مختلف دولتی مشغول به کار هستند و اکنون نیز فرصت بسیار مناسبی است که یک فرد بلوچ در سمت بالاترین مرجع سیاسی استان در راستای پیشرفت و توسعه همه جانبه منطقه تلاش خود را بکار گیرد.
با توجه به درخواست مردم منطقه برای داشتن استاندار بومی در این میان سوالی مطرح است؛ جنس و ماهیت این مطالبات چیست؟ واضح است که امور سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در صدر خواستهها قرار دارد اما سیستان و بلوچستان به دلیل بافت فرهنگی خود و همچنین عقب ماندگیهای تاریخی موجود نیازمند حسن توجه بیشتری است. استعدادها و منابع بالقوه بسیاری نیز در منطقه وجود دارند که میتوان با داشتن حسن تدبیر آنها را کاربردی و اجرایی کرد.
بدون شک مردم سیستان و بلوچستان به دنبال مشاهده آثار توسعه در استان خوده هستند و در این راه از هرگونه تلاشی دریغ نمیکنند.
یکی از مهمترین مسائلی که به دلیل بافت جمعیتی استان مطرح میباشد پرداختن به مسائل مردم از قومیتها و مذهبهای مختلف با رافت و مهربانی و مدارا کردن با آنها است. بی شک رعایت چنین مسائلی در نهایت چهره غمبار فقر و ناامنی را از شهرها و روستاهای زدوده و موجب وحدت و همدلی بیشتری میان اقشار مختلف سیستانی و بلوچستانی خواهد شد.
خوشبختانه در سیستان و بلوچستان قومیتهای مختلف و مذاهب اسلامی و غیراسلامی همیشه در کنار هم در آرامش و احترام متقابل زندگی کرده اند. مردم نه تنها مشکلی ندارند بلکه فرصت و استعداد لازم برای توسعه هرچه بیشتر را دارند و در این میان باید به نوع نگرش و برخورد با آنها توجه داشت.
به گزارش تفتان ایران، با این حال استاندار جدید در نخستین مصاحبه خود با خبرگزاری ایرنا اولویتهای کاری خود را “توجه به مسایل فرهنگی” و “وحدت هر چه بیشتر شیعه و سنی” و “استفاده از افراد توانمند و متخصص این دو فرقه” اعلام کرده است.