سرزمینم بلوچستان

اخبار بلوچستان,فرهنگ بلوچستان,تاریخ بلوچستان و جهان

سرزمینم بلوچستان

اخبار بلوچستان,فرهنگ بلوچستان,تاریخ بلوچستان و جهان

آن چه در آمریکا از نان شب واجب تر است

 

 

آن چه در آمریکا از نان شب واجب تر است

متقاعد کردن جوانان به آن که سلاح گرم حمل نکنند، مستلزم آن است که مطمئن باشند، مسلح نبودنشان مساوی با مواجه شدن با خطر نیست و مصون می مانند.

به گزارش سرویس فرهنگی اجتماعی جام نیوز به نقل از سایت صدای آمریکا، هواداران داشتن و حمل اسلحه در ایالات متحده می گویند، خلاف کاران، به هر شکل ممکن، به سلاح گرم دسترسی پیدا می کنند؛ بنابراین، محدود کردن نگهداری و حمل سلاح، شهروندان را دربرابر خلاف کاری های مسلحانه آسیب پذیرتر می کند.


آزادی فردی و قانونی بودن حق دفاع از خود برای شهروندان آمریکایی، ریشۀ بیشتر دلایلی است که در دفاع از مالکیت و حمل سلاح گرم، مطرح می شود.


جیمز رایت- از جامعه شناسان برجسته ای که در خصوص قوانین خرید و حمل اسلحه پژوهش بسیار کرده است- می نویسد: متقاعد کردن جوانان به آن که سلاح گرم حمل نکنند، مستلزم آن است که مطمئن باشند مصون می مانند، و مسلح نبودنشان مساوی با مواجه شدن با خطر نیست.


نشریۀ «جرم و جرم شناسی» آمریکا در همین رابطه نوشت: سالانه بین هشتصد هزار تا دو میلیون مورد استفاده از سلاح برای دفاع از خود گزارش می شود.


دکتر گری کلِک- جامعه شناس، محقق و جرم شناس مشهور آمریکایی، که برندۀ جوایزی نیز در همین عرصه بوده است- می نویسد: طبق بررسی ها، عمدۀ استفاده از سلاح گرم دراین کشور با هدف دفاع شخصی صورت می گیرد.

اما مخالفان نگهداری و حمل سلاح در آمریکا معتقدند، حمل سلاح گرم، بازی با آتش و آبستن فاجعه است.

تحقیقات برخی از جرم شناسان، نشان می دهد، حتی اگر میزان ارتکاب جرم تغییر نکند، ایجاد محدودیت بیشتر در خرید و نگهداری و حمل سلاح گرم، از میزان خطری که شهروندان را تهدید می کند، خواهد کاست.


روزنامۀ نیویورک تایمز به نقل از رئیس پلیس میامی فلوریدا تصریح کرد: «با ترغیب حمل اسلحه، مردم به خشونتی مرگبار تشویق می شوند، که قدرتی کشنده را در مواردی که نباید، به کار می گیرد.»


به نوشته سایت صدای آمریکا، اغلب جمهوری خواهان آمریکایی موافق آزادی خرید و فروش و حمل اسلحه هستند و بسیاری از دموکرات ها مخالف آن.
این سایت بدون اشاره به حمایت هفته گذشته اوباما از حمل سلاح، نوشت: این بحث، به ویژه در پی دو حادثۀ تیراندازی که اخیراً در کلرادو و ویسکانسین روی داده است، در میان مباحث مطرح در رقابت های ریاست جمهوری آمریکا نیز قرار گرفته است وبا تداوم حمایت میت رامنی-نامزد جمهوری خواه ریاست جمهوری-از داشتن و حمل سلاح گرم همراه بوده است.


در این حال، شماری ازمنتقدان لیبرال پرزیدنت اوباما نیز معتقدند که وی از اختیارات و قدرت خود برای تلاش درراستای محدودتر کردن نگهداری و حمل اسلحه بهره نمی برد.
با این همه، اندیشمندان یا سیاستگران لیبرالی چون نوام چامسکی- متفکر و زبان شناس نام آشنای لیبرال آمریکایی- معتقدند، حقِ داشتن و حمل سلاح، قانونی و لایتغیر است.


57 درصد آمریکاییان معتقدند باید قوانین سختگیرانه تری در خصوص نگهداری و حمل اسلحه تصویب و اعمال شود.
برنامه های آموزشی گوناگونی با هدف آگاه کردن نوجوانان و جوانان، خانواده ها و کادرآموزشی مدارس و دانشگاهها، در اجتماع آمریکا در راستای احتراز از خشونت، ارائه می شود.


گفتنی است حادثه تیراندازی در سینمایی در کلرادو و در معبد سیک ها، دولت مردان و قانون نویسان آمریکایی را به چالش کشیده است. چالشی که چند روزی در رسانه ها و سخنرانی های انتخاباتی مطرح می شود و سپس به فراموشی سپرده می شود.


آمار بالای قتل و حوادثی نظیر آن چه این روزها در این کشور اتفاق می افتد، در کنار معضلات اقتصادی و بی خانمانی ها، مردم این کشور را نیز دچار مشکلات فراوانی کرده است.


جالب آن است که با وجود این مشکلات داخلی، دولت آمریکا برای دیگر کشورها نسخه می پیچد و برخی نیز سعی می کنند این کشور را کعبه آمال جهانیان معرفی کنند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد