سرزمینم بلوچستان

اخبار بلوچستان,فرهنگ بلوچستان,تاریخ بلوچستان و جهان

سرزمینم بلوچستان

اخبار بلوچستان,فرهنگ بلوچستان,تاریخ بلوچستان و جهان

همه کشورهای میزبان هواپیمای بدون سرنشین آمریکا

 

 

همه کشورهای میزبان هواپیمای بدون سرنشین آمریکا

ارتش و سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) برای به حداکثر رساندن زمان پرواز این هواپیماها به شبکه‌ای از پایگاه‌های هوایی در موقعیت‌های مختلف جغرافیایی نیاز دارند. فارین‌پالسی نگاهی داشته است به پایگاه‌های آمریکایی هواپیماهای بدون سرنشین در جهان.

"حدود دو تا سه هزار شبه‌نظامی مظنون به فعالیت‌های تروریستی تاکنون توسط هواپیماهای بدون سرنشین (پهباد) آمریکایی کشته شده‌اند." این ارزیابی برخی مقام‌های آمریکایی از تاکتیک واشنگتن برای از میان بردن دشمنان خود در خارج از میدان‌ جنگ است. البته استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین موضوع تازه‌ای نیست.

به گزارش قانون؛ بیش از یک دهه است که آمریکایی‌ها از هواپیماهای بدون سرنشین برای عکسبرداری و جاسوسی استفاده می‌کنند. گذشته از میدان‌های جنگ در افغانستان، لیبی و عراق، هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی مظنونان تروریستی در پاکستان، یمن و سومالی را هدف قرار داده و برای نظارت و جاسوسی در کلمبیا، هاییتی، مکزیک، فیلیپین و ترکیه (و اخیرا ایران) نیز مورد استفاده قرار گرفته است.

ارتش و سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) برای به حداکثر رساندن زمان پرواز این هواپیماها به شبکه‌ای از پایگاه‌های هوایی در موقعیت‌های مختلف جغرافیایی نیاز دارند. فارین‌پالسی نگاهی داشته است به پایگاه‌های آمریکایی هواپیماهای بدون سرنشین در جهان.

اروپا:
ترکیه، اینسرلیک
"احمد داووداوغلو"، وزیر خارجه ترکیه نوامبر گذشته اعلام کرد که چهار هواپیمای تجسسی بدون سرنشین آمریکایی در پایگاه هوایی اینسرلیک مستقر خواهد شد. نیروهای آمریکایی و ترکیه‌ای از این پایگاه اغلب برای رزمایش‌های مشترک خود استفاده می‌کنند.

بر اساس گزارش‌ها، بیست و هشتم دسامبر، این هواپیماهای بدون سرنشین تصاویر ویدیویی از حضور شبه‌نظامیان مظنون به عضویت در پ‌ک‌ک‌ در نزدیکی مرزهای ترکیه تهیه کرد. این منطقه سپس توسط هواپیماهای نظامی ترکیه هدف حمله قرار گرفت.


جنوب شرق آسیا:
افغانستان، پایگاه هوایی جلال‌آباد
نیروهای هوایی آمریکا و سازمان سیا هر دو از پایگاه هوایی جلال‌آباد به عنوان سکویی برای پرش و تعمیر هواپیماهای بدون سرنشین استفاده می‌کنند. نیویورک‌تایمز اگوست 2009 نوشت که آمریکا بیشترین عملیات‌های هواپیماهای بدون سرنشین خود را از جمله بمبمارن مناطق مرزی افغانستان ـ‌‌پاکستان را از پایگاه هوایی جلال‌آباد هدایت می‌کند.
آمریکا در پی تشدید تنش‌ها با پاکستان در اواخر سال 2010، هواپیماهای بدون سرنشین خود از پاکستان را به پایگاه جلال‌آباد منتقل کرد.


افغانستان: پایگاه هوایی خوست
پایگاه هوایی خوست در مجاورت مرز غربی پاکستان تحت فرماندهی عملیاتی سازمان سیا است. پایگاه هوایی خوست در واقع مرکز ماموران، تحلیل‌گران و مفسران اطلاعاتی سیا برای جمع‌آوری اطلاعات درباره مظنونان تروریستی است، کسانی که قرار است در فهرست اهداف هواپیماهای بدون سرنشین قرار بگیرند. خوست یکی از ناآرام‌ترین مناطق افغانستان است و به همین دلیل خبرچیان زیادی هم در این منطقه فعالیت دارند.


افغانستان: پایگاه هوایی قندهار
پایگاه هوایی قندهار یکی از بزرگترین پایگاه‌های هوایی در افغانستان است. این پایگاه که توسط ارتش آمریکا اداره می‌شود به عنوان یکی از اصلی‌ترین مقرهای دیده‌بانی و عملیاتی هواپیمای بدون سرنشین مورد استفاده می‌گیرد، به ویژه در زمینه تعقیب شبه‌نظامیان پاکستانی. گفته می‌شود که این مرکز، محل استقرار هواپیمای بدون سرنشین مدل (RQ-170) ملقب به "دیو قندهار" بود که وظیفه‌‌اش رصد "ابیت‌آباد"، کمینگاه اسامه بن‌لادن در پاکستان بود. اسامه بن‌لادن در پایان این عملیات کشته شد.


افغانستان: شینداند
بیست‌ونهم نوامبر 2011، هواپیمای بدون سرنشین مدل RQ-170از پایگاه هوایی شینداند برخاست و 140 مایل داخل خاک ایران (توسط نیروهای ایرانی) نشست. مقام‌های آمریکایی ادعا کردند که فرود این هواپیمای بدون سرنشین به‌دلیل نقص فنی بوده است.


قطر: پایگاه هوایی العدید
پایگاه العدید که طولانی‌ترین و پیشرفته‌ترین باند هوایی در خاورمیانه را داراست به عنوان سایت انتقال منابع و نیروهای آمریکایی از کشتی به سوی افغانستان مورد استفاده قرار می‌گیرد. العدید اکنون به عنوان مرکز کنترل و عملیات هواپیماهای بدون سرنشین در خاورمیانه از جمله در عراق و افغانستان مورد استفاده قرار می‌گیرد. گفته شده که وکلایی به‌طور 24 ساعته در این مرکز حضور دارند که عملیات‌های هواپیماهای بدون سرنشین ارتش آمریکا را در هر زمان تایید تصویب می‌کنند.
العدید هنگام حمله نظامی سال 2003 علیه عراق نیز مورد استفاده قرار گرفته بود.


فیلیپین: زامبوآنگا

دولت فیلیپن بارها به ایالات متحده آمریکا اجازه داده است که هواپیماهای تجسسی بدون سرنشین آن، شبه‌نظامیان گروه "ابوسیاف" وابسته به القاعده را رصد کند. پایگاه زامبوآنگا در حال حاضر یکی از فعال‌ترین مقرهای نیروهای ویژه ضربت عملیات مشترک است.
گفته شده که هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی اطلاعات محل شبه‌نظامیان ابوسیاف را به دست آوردند که بعدها در فوریه 2012 توسط نیروی هوایی فیلیپین کشته شدند.


امارات متحده عربی: پایگاه هوایی الظفرا
هنگ 380 نیروهای هوایی آمریکا با هدف حمایت از عملیات‌های نظامی در افغانستان و جنگ علیه تروریسم در پایگاه هوایی الظفرا مستقر شدند. در آن زمان تنها 300 نیروهای آمریکایی در این پایگاه حضور داشتند. بر اساس اطلاعاتی که توسط وب‌سایت "ویکی‌لیکس" منتشر شد تا سپتامبر 2007 بیش از 1300 پرسنل نیروی هوایی آمریکا در الظفرا مستقر شدند. گفته شده که اخیرا، آمریکا استقرار جنگنده‌های پیشرفته اف‌22 در این پایگاه را آغاز کرده است.


یمن: پایگاه هوایی العنادارتش آمریکا به‌طور مستقیم با نیروهای یمنی در پایگاه هوایی العناد در جنوب یمن به‌منظور رصد و هدف قرار دادن شبه‌نظامیان مرتبط با القاعده شاخه شبه جزیره عربستان با یکدیگر همکاری دارند. همکاری نزدیک نیروهای آمریکایی و یمنی توسط ویکی‌لیکس فاش شد. گفته می‌شود که هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی اغلب اطلاعات لازم برای حمله نیروهای یمنی به مواضع شبه‌نظامیان را فراهم می‌کنند.

آفریقا:
اتیوپی: اربا مینچ
نیروهای هوایی آمریکا ژانویه 2007 حداقل دو حمله علیه شبه‌نظامیان بنیادگرای سومالی را از پایگاه هوایی اربامینچ فرماندهی کرد. وقتی گزارش جزییات این حملات منتشر شد، دولت اتیوپی ارتش آمریکا را ازاین مرکز اخراج کرد. با این حال ارتش آمریکا اکتبر 2011 و پس از چهار سال مذاکره بار دیگر اجازه یافت تا به این پایگاه بازگردد. اکنون هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی با ماموریت نظارت و رصد وقایع سومالی در این پایگاه مستقر شده‌اند.

جزیره سیشل نیر یکی دیگر از مکان‌هایی است که هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی در آنجا حضور دارند که بیشتر محدوده تجسسی و فعالیتشان اقیانوس هند است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد