سرزمینم بلوچستان

اخبار بلوچستان,فرهنگ بلوچستان,تاریخ بلوچستان و جهان

سرزمینم بلوچستان

اخبار بلوچستان,فرهنگ بلوچستان,تاریخ بلوچستان و جهان

همه چیز به نفع ایران است/ واشنگتن پست اعلام کرد به ایران باج دهی

                        

 

 از طرف دیگر در حالی که هنوز نتایج عملی این مذاکرات مشخص نشده خبرگزاری رویترز اعلام کرد قیمت نفت خام آمریکا در اثر خوش‌بینی ناشی مذاکرات ایران و 1+5، 2 درصد کاهش یافت...

 

گزارش تحلیلی بولتن نیوز از مذاکرات بغداد:

همه چیز به نفع ایران است/ واشنگتن پست اعلام کرد به ایران باج دهید!  

 

بولتن نیوز: دور اول مذاکرات ایران و 1+5 دیروز در حالی تمام شد که هنوز سایه ای از ابهام در مورد نتایج آن در بین رسانه های داخلی و بین المللی وجود دارد.

به گزارش بولتن، دور دوم مذاکرات نیز لحظاتی پیش، پس از مذاکرات نیم ساعته جلیلی و اشتون در دارالضیافه نخست وزیری عراق واقع در منطقه خضراء آغاز شد. در حال حاضر آسمان شهر بغداد را گرد و غبار شدید فرا گرفته است. شهر بغداد نیز تحت تدابیر شدید امنیتی قرار دارد.

روز اول مذاکرات همراه با اعلام طرفین پیرامون بسته های پیشنهادی و به همراه رایزنی های طرف ها جدا از مذاکرات رسمی و همچنین برخی از شایعات حاشیه ای سپری شد. ارائه بسته پیشنهادی ایران که شامل پیشنهاداتی عملیاتی و قابل بررسی بود موجب شد تا 1+5 برای بررسی این بسته به یک دور مذاکره اکتفا کرده و بررسی بسته پیشنهادی ایران را در دستور کار جلسه درونی خود قرار دهد.


این در حالی است که از واکنش‌های غیر رسمی نمایندگان امریکا و روسیه در قبال بسته پیشنهادی ایران اینگونه بر می‌آید که نگرانی طرف غربی پیرامون یارگیری ایران از میان اعضای1+5 تا حدودی بجا بوده است چنانکه این موضوع از اختلاف نظر جدی دو قطب اصلی 1+5 در قبال بسته پیشنهادی ایران و امتیازاتی که غرب قرار است در مقابل ارائه کند حکایت دارد.

بسته پیشنهادی ایران که شامل موارد هسته‌ای و برخی موارد غیر هسته‌ای است، به دلیل عملیاتی و گام به گام بودن و همچنین هم افقی استراتژیک با منافع برخی طرف‌های حاضر در گروه1+5 می‌تواند مبنای اختلاف جدی اعضای این گروه و یا مبنای توافقی عملیاتی برای خروج1+5 از بن بست تقابل با ایران هسته‌ای باشد. بر همین اساس در اولین واکنش‌ها به بسته پیشنهادی ایران، نماینده امریکا با لغو تحریم‌ها علیه ایران مخالفت کرده است.

همزمان برخی اخبار مبنی بر احتمال ارائه طرح روسیه برای نشست بغداد نیز گردش خبری پیدا نمود که این موضوع یکی از عوامل اصلی برای غیر مکتوب شدن طرح خانم اشتون شد و طرف مقابل نهایتا تصمیم گرفت تا ابتدا طرح خود را بصورت شفاهی مطرح و بعد از چانه زنی تبدیل به سند کند که در مقابل نیز مواجه با ابتکار مجدد طرف ایرانی شد.

این موضوعات موجب شد تا گمانه زنی های متعددی درباره نتیجه و چگونگی فرایند این مذاکرات در بین رسانه ها و نیز سیاسیون بین المللی شکل گیرد. به عنوان مثال "سرگئی لاوروف" با اشاره به مذاکرات ایران و 1+5 اعلام کرد روسیه انتظار دارد که"باراک اوباما" رئیس‌جمهوری آمریکا تحریم‌های یکجانبه علیه ایران که توسط کنگره این کشور به تصویب رسیده است را کاهش می‌دهد.


وی تصریح کرد: امیدوارم که دولت آمریکا مسئولانه به این زیاده‌روی و افراط قانونگذاران آمریکایی (علیه ایران) واکنش نشان دهد. لاوروف در خصوص تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران گفت: این اقدامات یکجانبه کمکی به اقدامات 6 قدرت جهان که بر برنامه هسته‌ای ایران متمرکز هستند، نمی‌کند.

استقبال رسانه‌های غربی از مذاکرات دیروز نیز حاکی از استعداد بالای غرب برای دادن امتیازات کلیدی به طرف ایرانی است. بر این اساس روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست در یک مطلب گردآوری شده از سایر رسانه‌ها تلویحا اذعان کرد که ایالات متحده در برابر ایران و در مذاکرات هسته‌ای چاره‌ای جز دادن امتیازات بیشتر ندارد و اگر لازم باشد از پیشنهاد امتیازات بیشتر چاره‌ای نخواهد داشت.

روزنامه نیویورک تایمز نیز به نقل از برخی مقامات آمریکایی که نامی از آنها بیان نشده،‌ نوشت:‌آمریکا آماده کاهش محدودیت‌ها بر صادرات قطعات یدکی هواپیما به ایران، ارائه کمک به صنعت انرژی ایران و نیز کمک به امنیت برنامه هسته ای ایران است.

این روزنامه آمریکایی در گزارش خود آورده است: در صورت اثبات صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران، برخی تحریم‌ها کاهش می‌یابد و بعضی دیگر به حالت تعلیق در می‌آید، موضوعی که روزنامه دیلی تلگراف نیز آن را مورد اشاره قرار داد.

خبرگزاری فرانسه نیز از علائم مثبتی که دو طرف از خود نشان داده‌اند سخن گفته و به نقل از یک دیپلمات غربی نزدیک به مذاکرات، فضای حاکم بر دور اول را فضایی "بده بستانی و تجارت‌گونه" خوانده است. شبکه "بی‌بی‌سی" نیز که گویا به شدت نگران بحران در بازار انرژی است، اعلام کرده است نتایج مثبت مذاکرات هسته‌ای گروه 1+5 و ایران در بغداد، امیدها برای پایان بحران اقتصادی جهان و گرانی قیمت نفت را افزایش می‌دهد و شبکه خبری "سی‌ان‌ان" از نمایان شدن نشانه‌های خوب برای به نتیجه رسیدن این مذاکرات خبر داده است.

از طرف دیگر در حالی که هنوز نتایج عملی این مذاکرات مشخص نشده خبرگزاری رویترز اعلام کرد قیمت نفت خام آمریکا در اثر خوش‌بینی ناشی مذاکرات ایران و 1+5، 2 درصد کاهش یافت. همچنین کاهش رشد اقتصادی در بازارها چشم‌اندازی از کاهش تقاضا برای نفت را ایجاد کرده که این امر نیز به کاهش قیمت نفت کمک کرده است.

تاثیرات مذاکرات ایران و 1+5 بر کشورهای اروپایی نیز گویا بوده مشهود است. پایگاه اینترنتی"سی ان بی سی"، شاخص سهام اف تی اس ئی انگلیس امروز با 56 واحد کاهش به کمتر از 5347 واحد رسیده است. شاخص دکس آلمان نیز امروز با 81 واحد کاهش به کمتر از6355 واحد رسیده است. بر اساس این گزارش، شاخص سهام کک فرانسه نیز امروز با 35 واحد کاهش به کمتر از 3049 واحد رسیده است.

روزنامه فرانسوی فیگارو نیز با اشاره به نگرانی های مقامات رژیم صهیونیستی نوشت: مقامات تل آویو می ترسند کشورهای غرب برای رسیدن به یک توافق با ایران خیلی شتاب به خرج دهند و از تهران فریب بخورند. اسرائیل نگران است وقتی می بیند که آمریکایی ها در میانه رقابت های انتخاباتی و اروپائیان در وسط بحران مالی، به طور نسنجیده از راه امتیازات منحصرا نمایشی ایرانی گمراه شوند و ببینند که ایرانی ها از تحریم های سخت تر گریخته و به برنامه های اتمی خویش ادامه می دهند.

فیگارو همچنین از ترس اسرائیل نسبت به خطر انزوا نوشت و تاکید کرد: مشکل آنجاست که موضع رسمی فعلی اسرائیل تنها میدان کمی برای گرفتن امتیاز و مانور باقی گذاشته است. و اسرائیل که مدام تکرار می کند یک ایران اتمی تهدیدی نه تنها برای خاورمیانه، بلکه برای تمامی دنیاست، می ترسد که، در مورد این پرونده، قبل از هر چیز خود را در موقعیتی ایزوله و تنها بیابد. یا از سوی دیگر نزد آمریکا بیش از حد تندرو به نظر آید. به همین دلیل وزیر دفاع اسرائیل، ایهود باراک، پیشاپیش به طور رسمی در واشنگتن پذیرفته است که ایران غنی سازی 5/3 درصدی را ادامه دهد.

از طرف دیگر، گر چه وزرای دارایی فرانسه و آلمان در نشست روز گذشته خود بر اتخاذ استراتژی و راهبرد مشترک برای مقابله با بحران یورو تاکید کردند ولی سخنان وزرای دارایی این دو کشور به خوبی نشانگر اختلافات ریشه ای پاریس و برلین بوده است.

به هر حال به نظر می رسد کشورهای غربی و آمریکا چاره ای جز کنار آمدن با خواسته های جمهوری اسلامی ندارند. سعید جلیلی و تیم همراه او در تمامی مذاکرات پیش از این نشان داده اند که ذره ای از حقوق قانونی و ملی خود کوتاه نیامده و پا پس نکشیده اند. شاید همین استقامت و پایداری تیم هسته ای ایران بود که موجب شده تا واشنگتن پست اعترف کند که ایالات متحده در برابر ایران و در مذاکرات هسته‌ای چاره‌ای جز دادن امتیازات بیشتر ندارد و اگر لازم باشد از پیشنهاد امتیازات بیشتر چاره‌ای نخواهد داشت.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد