سرزمینم بلوچستان

اخبار بلوچستان,فرهنگ بلوچستان,تاریخ بلوچستان و جهان

سرزمینم بلوچستان

اخبار بلوچستان,فرهنگ بلوچستان,تاریخ بلوچستان و جهان

تفاوت قومیت‌ها و لهجه‌ها موجب اختلاف نیست

مدیرکل تبلیغات اسلامی سیستان‌وبلوچستان:
تفاوت قومیت‌ها و لهجه‌ها موجب اختلاف نیست

خبرگزاری فارس: مدیرکل تبلیغات اسلامی سیستان‌وبلوچستان گفت: خداوند بر مبنای شرایط جغرافیایی، انسان‌ها را متفاوت آفریده لذا تفاوت قومیت‌ها و لهجه‌ها موجب اختلاف نیست و نباید باشد. 

خبرگزاری فارس: تفاوت قومیت‌ها و لهجه‌ها موجب اختلاف نیست

حجت‌الاسلام صفر قربانپور امروز در زمینه وحدت اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در زاهدان اظهار داشت: در زمینه وحدت برمبنای اصل قرآنی، سه اصل اصیل قرآنی داریم که بر اساس آن می‌توان جریان کلی وحدت در فرهنگ اسلامی و دینی را بین همه اقوام و همه ملل اسلامی به خوبی اجرا کرد، در واقع الگویی را برنامه‌ریزی کنیم که یک اصل آن بر مبنای قرآن کریم است.

وی افزود: انسان‌ها متفاوت آفریده شده‌اند، برمبنای شرایط جغرافیایی، خداوند مصالحه خلقت بشری افراد را گوناگون آفرید، چهره‌ها، لهجه‌ها و موقعیت‌ها را متفاوت خلق کرد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی سیستان‌وبلوچستان ادامه داد: طبق بیان قرآن کریم، این آفرینش مختلف به خاطر شناخت یکدیگر و به دلیل اختلاف دوگانگی و جریان کلی خلقت نیست بلکه هدف از آن، این است که ما در بین اقوام ملل و مردم حتی از یک مذهب و از یک موقعیت جغرافیایی افراد مختلفی داریم، افکار و غرایزشان هم طبعا مختلف است گرچه اصولشان مشترک است اما در عمل متفاوت هستیم.

قربانپور بیان کرد: بنابراین جریان کلی اصل، ایمان است یعنی همه آدم‌ها در اصل ایمان با هم برادر و متحد می‌شوند.

وی در ارتباط با نقش وحدت در جغرافیای جامعه اسلامی گفت: وحدت و رسیدن به آن مبنایی است، این موضوع هم منحصر به جریان وحدت بعد از انقلاب اسلامی نیست موضوع دیرین اسلامی و از مبنای آغاز حاکمیت اسلامی است، قرآن کریم بیان بر اصل اتحاد برای اهل ایمان دارد و این نشان می‌دهد که در طول زمان جامعه اسلامی باید با هم متحد باشند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی سیستان‌وبلوچستان عنوان کرد: وحدت در جامعه اسلامی، عاریه‌ای، موقت و به تعبیری تاکتیکی نیست بلکه وحدت مبنای دیرین به این مبنا از ابتدا تشکیل حاکمیت دینی و جریان نزول وحی قرآن کریم مؤمنین را برادر خواند همان کاری است که پیامبر اکرم بعد از ورود به مدینه‌النبی عملا بین قبایل آنجا عقد اخوت اجرا کرد.

قربانپور تصریح کرد: اتحاد در جامعه اسلامی، فرق اسلامی و افراد مسلمان در کشورهای مختلف در سراسر عالم وجود دارد این یک مبنا بعد از انقلاب اسلامی ما نیست، یک جریان تازه ساخته نیست، یک جریان در دوره زمان ما نیست بلکه یک مبنای کلی است، برنامه از قبل در فرهنگ اسلامی طراحی شده اما در جامعه اسلامی به تناسب زمان و مکان و موقعیت بروز پیدا می‌کند به تناسب شرایط در جغرافیای جوامع اسلامی اهمیت پیدا می‌کند، به تناسب حرکاتی که دشمنان اسلام علیه اسلام دارند، اولویت می‌یابد.

وی ادامه داد: اتحاد به تناسب برنامه‌ریزی جوامع اسلامی ضرورت پیدا می‌کند بنابراین همانند این است که ما یک چتر بلند وحدت داریم با نام دین اسلام، همه زیر این سایه و زیر این علم باید بمانیم.

مدیرکل تبلیغات اسلامی سیستان‌وبلوچستان به نقش وحدت در مقابله با دشمنان جهان اسلام اشاره کرد و افزود: گاهی اوقات بسیار ضروری است که به دلیل اقتضاعات زمان عملا بعضی از برنامه‌های متحدانه نشان داده شود مثل همکاری‌های متقابل در برنامه‌های سیاسی، اقتصادی، همکاری متقابل در مقابله با دشمن از جمله همکاری‌های بسیار مشترک در کار فرهنگ دینی و مبارزه با جریان ضد اسلام در کل عالم، اینها به اقتضاعات زمان نوسان پیدا می‌کنند و اگر نه اصل، اصل دیرین اما در شرایط کنونی با توجه به موقعیت فعلی عالم اسلام به‌ویژه شرایط جهانی کفر علیه اسلام بعد از پیروزی انقلاب اسلامی دقیقا آن موقعیت ویژه زمان و مکان خودش را به خوبی نشان داد.

قربانپور خاطرنشان کرد: بعد از انقلاب اسلامی باز به شرایط مبنای همکاری‌ها، همراهی‌ها، همفکری‌ها در مقابله با دشمن مشترک به‌ویژه در کشورهای اسلامی و حتی در درون یک کشور بین استان‌ها و اقوام مختلف مبنا آن که مثلا اهل تشیع و اهل تسنن با همه شعب و فرقه در اینکه ضرورتاً باید به جریان کلی وحدت بپردازند قطعا باید منابع را با عنوان منابع اصیل اسلامی مشترک حفاظت کنند، اصل حفظ اسلام باشد، برپایی خیمه اسلام در عالم اسلامی باشد، به یقین برسند و ضرورت را به طور کامل درک کنند و برای اینکه این ضرورت عملیاتی شود به ناچار با درک حقایق، با شناخت دشمن مشترک، با شناخت ضرورت حفظ اصل بنیان اسلام، باید کار عملیاتی وحدتی انجام دهند.

وی همچنین به جایگاهی که فرهنگ وحدت قرآنی در بین اقوام و فرقه‌های اسلامی دارد اشاره کرد و گفت: برای اینکه کار عملیات وحدت صورت گیرد قبل از اینکه به چیزهای دیگر بپردازند باید به درک مشترکات اندرون پرداخته شود. مثلا اگر قرار است در ابواب فقهی گوناگون کار کنند باید بر مبنای فقه موجود در اقوام اسلامی و فرقه اسلامی مشترکات را اولویت دهند، کار روی مشترکات را اصل قرار دهند، حاشیه‌پردازی نشود در همه امور اقتصادی، نظامی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و خانوادگی، کار مشترک انجام دهند در این صورت از نفوذ بیگانه، نفوذ فرهنگ بیگانه و از ایجاد بدعت جلوگیری خواهد شد.

* مسلمانان با اشتراکات بلند در مقابل دشمن ایستادگی می‌کنند

مدیرکل تبلیغات اسلامی سیستان‌وبلوچستان تصریح کرد: قطعا اگر بر مبنای اشتراکات بسیار بلند کنار هم قرار گیرند باز هم مسلمانان در مقابل دشمن با تمام قوا خواهند ایستاد با توجه به اینکه نظام کل و نظام سلطه و استکبار، اصل وحدت را یعنی اصل همفکری جامعه اسلامی را هدف قرار داده و می‌خواهد این‌ها از یکدیگر جدا باشند و هدفش شعبه شعبه کردن جامعه اسلامی است لذا اگر مبنا اشتراک مسلمانان باشد، دشمن از اهداف خود باز می‌ایستد.

قربانپور افزود: در صورتی که کشورهای اسلامی درک مشترک داشته باشند، توطئه استکبار به ثمر نخواهد نشست چون که بحرین، عربستان یا ایران اسلامی و یا کشورهای دیگر بر علیه سوریه نخواهند شد یا کشورهای سوریه، لیبی یا عربستان سعودی علیه ایران نخواهند شد و دشمن درک خواهد کرد که این‌ها با هم مشترکات دارند و کسی که تحریکات انجام می‌دهد و بیرون از نظام و جریان سلطه را تعقیب می‌کند به واقع درک مشترک جوامع اسلامی در او وجود نداشته است و غفلت او حاصل می‌شود و به اندک بهانه‌ای علیه یکدیگر حرکات انجام می‌دهند از ابزار یکدیگر بر علیه یکدیگر استفاده می‌کنند این ابزار ممکن است مباحث دینی و اعتقادی باشد.

وی بیان داشت: از جمله دشمنی‌ها با نظام جمهوری اسلامی، مخالفت با عمود خیمه حاکمیت دینی یعنی ولایت است، هنگامی که استکبار جهانی این عمود خیمه جامعه اسلامی و این رکن دینی را شناخت، آرام آرام برای اینکه در افکار عمومی بتواند نفوذ کند و این ستون دینی را زایل سازد یا اینکه بتواند به کلیت فرهنگ اسلامی ضربه وارد کند؛ کار جنگ نرم خود را آغاز کرد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی سیستان‌وبلوچستان یادآور شد: بخشی از این کار نرم از طریق مذاهب، بخشی از آن از طریق برنامه ‌اجرای برنامه‌های القایی خود در درون مدارس و بخشی دیگر از آن در درون دانشگاه‌ها و بخشی از جهت واردسازی ضربه به اداره حاکمیت اسلامی توسط آنان دنبال می‌شود حتی روی اجرای قوانین در فرهنگ قانون‌نویسی افراد نماینده با برنامه‌هایی که از جهات گوناگون برای آن طراحی کرده بودند سعی کردند که نفوذ پیدا کنند از طراحی همه اینها می‌خواهند به اهدافشان برسند و این الگوها را باید هم از نظر مذاهب و هم الگوهای اخلاقی، مبانی و سیاسی شناخت.

قربانپور گفت: ما برای آنکه وحدت داشته باشیم باید این جهات گوناگون را از جریان خودی و جریان بیگانه بشناسیم به تعبیر مقام معظم رهبری جبهه موافق و جبهه مخالف را به طور کامل شناسایی کنیم.

وی افزود: کار وحدت در جامعه عملیاتی است، حفظ اصل نظام جمهوری اسلامی، حفظ اصل رکن حاکمیت دینی یعنی ولایت، حفظ اصل بنیان جمهوری اسلامی در جهات گوناگون تشکیلاتی، این‌ها بسیار مهم هستند و اگر محفوظ بمانند قطعا می‌توانیم در برهه‌های مختلف مقابله با هجمه نظام سلطه را به خوبی داشته باشیم.

مدیرکل تبلیغات اسلامی سیستان‌وبلوچستان در مورد اینکه آیا حفظ وحدت رمز مقابله با دشمن است بیان داشت: برای تضعیف جامعه اسلامی قطعا آب در آسیاب دشمن ریختن تضعیف حاکمیت دینی، تضعیف ولایت فقیه و به هر نحو ممکن آرمان دشمن را تعقیب کردن است ولو ناخواسته و ندانسته باشد قطعا باید بدانیم در شرایط فعلی عدم همکاری، عدم همراهی با نظام پر قدرت جمهوری اسلامی یقینا نتیجه را به نفع دیگران سوق خواهد داد، البته به هدف نخواهند رسید اما مطمئنا هم‌آوازی با دیگران بر نظام ضرر ایجاد می‌کند و پاسخ آن نزد پروردگار عالم بسیار سنگین است بنابراین ضرورت این است که باید اخوت خودمان را حفظ کنیم.

قربانپور ادامه داد: برای اینکه بشناسیم جریان کلی وحدت با چه معیارهای صورت گیرد به طور قاطع شاخص‌های ارزشمندی داریم، برای تدوین این شاخص‌ها بهترین راه استفاده از تعیین شاخصی است که رهبری نظام تایید و بیان می‌کند، در بیانات حضرت امام مکرر روی مبانی وحدت مطالب زیادی وجود دارد همچنین روی بیابانات مقام معظم رهبری مباحث گوناگون داریم مثلا در فرمایش حضرت امام مکرر صحبت شد که شیعه و سنی در جریان کلی دشمن یکدیگر نیستند کاری که بر علیه یکدیگر انجام بدهند حتی تعمدی باشد برخلاف رضای خداست حرمت مبانی یکدیگر را باید محفوظ بدانند از این دست مطالب فراوان، فرمایشات مقام معظم رهبری مکرر در معیار وجود دارد.

وی عنوان کرد: یقینا با کنار هم قراردادن فرمایشات مقام معظم رهبری و مسئولان نظام به موضوع کلی وحدت می‌رسیم که شکی در این معیارها نیست.

مدیرکل تبلیغات اسلامی سیستان‌وبلوچستان تصریح کرد: در جریان سیاسی هم به همین گونه است اگر که جریان فتنه آغازگر بعضی مسائل باشد در جامعه اسلامی که می‌گوییم وحدت داشته باشد چه فرقی می‌کند مذهب تشیع باشد یا تسنن یا در جریان اهل تشیع، گروه‌های مختلف باشند یا در اهل تسنن اقوام مختلف، همه باید چشم فتنه را از حدقه در آورند و تلاش کنند ریشه فتنه را بزنند و اگر قرار است با فتنه مقابله شود متحدانه وارد عمل شده، معیار فرمان مقام معظم رهبری است و باید با اولویت آرمان ولایت فقیه پیش بروند و وحدت ایجاد کنند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد