به گزارش جام جم آنلاین روسیه همواره به عنوان یکی از اعضای شورای امنیت سازمان ملل با برخی مواضع غرب مخالفت کرده است و این مخالفتها پس از انتخاب دوباره پوتین به عنوان رئیس جمهور روسیه بیشتر هم شده است.
روسیه که خود را در خطر تهدیدات آمریکا و غرب میبیند سعی دارد تا با اتکا به توان تاثیر گذاری خود در منطقه و جهان با سیاستهای مداخله جویانه غرب در منطقه مقابله کند.
فیدل کاسترو رهبر سابق کوبا نیز بارها درباره احتمال اقدام نظامی علیه ایران هشدار داده است.
کاسترو همچنین از این موضوع ابراز دلسردی کرده بود که چین و روسیه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران را که تحریم های بیشتری را علیه تهران بر سر برنامه هستهای اش اعمال کرد، وتو نکردند.
جیمی کارتر، رئیس جمهوری اسبق امریکا نیز با محکوم کردن مداخله واشنگتن در درگیریهای غیرمشروع در نقاط مختلف، درباره جنگ احتمالی با ایران هشدار داده بود.
کارتر که از سال ۱۹۷۷ تا ۱۹۸۱ میلادی به عنوان رئیس جمهوری امریکا فعالیت کرد، سیاست اخیر امریکا در زمینه جنگ پیشگیرانه را درهیچیک از موارد موفق ندانسته بود.
وی افزود: امریکا طی ۶۰ سال گذشته «تقریبا به طور دائمی در حال جنگ بوده است» - در کره، ویتنام، کامبوج، السالوادور، لیبی، پاناما، هائیتی، یوگسلاوی، عراق، افغانستان و بسیاری از نقاط دیگر جهان و اغلب این جنگها در تحقق معیار یک جنگ مشروع و عادلانه ناموفق و «بعضی از آنها هم کاملا غیر ضروری بودند.
در همین حال رسانههای روسیه گزارش دادند که مدودف که اکنون در آمریکا به سر میبرد در باره ایران و سوریه گفته است؛ به این دو کشور باید اجازه تدوین امور خود داده شود و هرگونه دخالتی در ایران و سوریه با موضع مخالفت مسکو روبرو خواهد شد.
وی گفت: عملیات شتابزده در کشورهای خارجی بطور غیر معمول رادیکال ها و تندروها را به قدرت می رساند.
نخست وزیر روسیه و رئیس جمهور سابق این کشور افزود: در برخی مراحل چنین اقداماتی حاکمیت کشورها را از بین میبرد و ممکن است منجر به یک جنگ منطقهای تمام عیار بشود. گرچه نمی خواهم کسی را بترسانم اما ممکن است منجر به استفاده از تسلیحات اتمی نیز بشود.
وی به انفجارهای اخیر در سوریه اشاره کرد و گفت: من براین باورم که القاعده در پشت این حملات قرار دارد.
هشدارهای روسیه درباره احتمال بروز جنگ اتمی هر چند شفاف مطرح نمیشود اما اشاره وی به رژیم صهیونیستی است که دارای صدها کلاهک هستهای است و به هیچ یک از قوانین آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم پایبند نیست.
شوروی سابق و آمریکا در دهه 60 میلادی هنگامی که خروشچف رهبر اتحاد جماهیر شوروی و جان کندی رئیس جمهور آمریکا بود تا مرز درگیری هستهای پیش رفتند که به بحران موشکی کوبا مشهور شد.