تحولات بحرین و سکوت مرگبار غرب
مخالفان در بحرین چه میخواهند؟ آنها نمیخواهند رژیم را سرنگون کنند. آنها هرگز خواستار تغییر ولیعهد یا پادشاه نشدهاند.آنها فقط حقوق اساسی خود را میخواهند؛ آنها سلطنت مشروطه میخواهند، آنها میخواهند درباره امور خودشان صحبت کنند؛ فضای بیشتری میخواهد تا بتوانند حقوق اساسی خود را تجربه کنند.
سرویس بین الملل «فردا»: جنایات رژیم بحرین در سایه سکوت غرب همچنان ادامه دارد به موازات این جنایات در حق انقلابیون ،طرح ارتجاعی الحاق بحرین به عربستان نیز در دستور کار قرار گرفته است تا ماهیت عمیقا واپسگرایانه استبداد عربی در منطقه کاملا عیان شود . اما همه این تحولات باعث نشده است که تا به حال غرب و در راس آن آمریکا حداقل در ظاهر مطابق با ژست های طرفداری از حقوق بشر به محکوم کردن این جنایات بپردازند. در همین خصوص پرس تی وی گفتگویی مستدل و تحلیلی را با ابراهیم الموسوی، تحلیلگر سیاسی از بیروت، انجام داده است که متن آن در زیر میآید:
آیا امریکا آرمانهای دموکراسیخواهانه یک عده از مردم را نادیده میگیرد؟ و آیا این حمایت مستقیم از رژیمی نیست که بیش از یک سال است مردم خود را سرکوب میکند؟
قطعا؛ در واقع این چیزی است که هیچ کس را به تعجب نمیاندازد. آنهایی که به خوبی از سیاستهای امریکا آگاهند، دقیقا میدانند که یک این سیاست عادی است که کاملا صحت دارد.
این واقعیتی عظیم است که در امریکا جریان دارد. این کشور از بسیاری از نظامهای دیکتاتوری و رژیمهایی که هیچ علاقهای به دموکراسی ندارند حمایت کرده است و به حمایت خود ادامه میدهد.
اما موضوع این است که در حالی که ولیعهد بحرین در حال بازدید از امریکاست و مورد چنین استقبال گرمی قرار میگیرد، ما شاهد این هستیم که رژیم بحرین اقدامات خود علیه تظاهرکنندگان و مخالفان را افزایش داده است.
آنها اکنون شخصیتهای مخالف دولت مخصوصا شیخ عیسی قاسم را تهدید میکنند. من بر این باورم که این چیزی است که مطالب زیادی را مورد نوع حمایت امریکا از دولت بحرین بازگو میکند.
اگر امریکا حق مردم را برای دموکراتیزه کردن، حقوق بشر، تکثرگرایی و خودمختاری به رسمیت شناسد، آنها از وی استقبال نمیکردند و یا این میهمان را در این زمان نمیپذیرفتند و وی را مجبور میکردند که پلیس و نیروهای امنیتی و نظامی را به خویشتنداری دعوت کند که با مردم به این شکل برخورد نکنند.
چطور امریکا در زمانهایی مانند اکنون موضع ریاکارانه خود را نسبت به آنچه در سال گذشته رخ داد توجیه میکند؟
در واقع این یک نمونه عینی از سیاست ریاکارانه امریکاست. این نمونه بسیار خوبی برای معیارهای دوگانه درباره تناقضگویی است.
هر گاه که در راستای منافع امریکا باشد، از آن استقبال میشود؛ در غیر این صورت نه تنها بیتفاوت هستند، بلکه از رژیمهایی که مردم خود را سرکوب میکنند و هیچ تمایلی به قائل شدن حق سیاسی یا هر گونه پیشرفتی برای مردمشان نیستند حمایت میکنند.
مخالفان در بحرین چه میخواهند؟ آنها نمیخواهند رژیم را سرنگون کنند. آنها هرگز خواستار تغییر ولیعهد یا پادشاه نشدهاند.آنها فقط حقوق اساسی خود را میخواهند؛ آنها سلطنت مشروطه میخواهند، آنها میخواهند درباره امور خودشان صحبت کنند؛ فضای بیشتری میخواهد تا بتوانند حقوق اساسی خود را تجربه کنند.
امریکا نه تنها بیتفاوت است، از رژیم در برابر حقوق مردم دفاع میکند. این یک مثال زنده از معیارهای دوگانه و سیاستهای ریاکارانه امریکا در منطقه است.