سرزمینم بلوچستان

اخبار بلوچستان,فرهنگ بلوچستان,تاریخ بلوچستان و جهان

سرزمینم بلوچستان

اخبار بلوچستان,فرهنگ بلوچستان,تاریخ بلوچستان و جهان

تلاش برای تحریم نفتی و تحت الشعاع قرار دادن مذاکرات

 

پس از تنش آفرینی امارات و عربستان نوبت به لابی صهیونیستی رسید

 

با توجه به نزدیکی دور دوم مذاکرات حکومت عربستان با طرح الحاق بحرین به این کشور سعی بر مسموم کردن فضای مذاکرات گروه 1+5 با ایران را دارد. علاوه بر این اقدام لابی صهیونیستی برای تحریم جدید علیه ایران، گام دیگری در راستای تاثیرگذاری بر نتایج مذاکرات ایران و 1+5 است.

بولتن نیوز: در آستانه مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 سنای آمریکا با فشار لابی صهیونیستی در ایالات متحده آمریکا بسته جدید تحریم‌های نفتی و اقتصادی علیه ایران تصویب کرد تا موفقیت های هسته ای کشورمتن را تحت الشعاع قرار دهند.

به گزارش بولتن نیوز، مجلس سنای آمریکا امروز لایحه تحریم‌های نفتی و اقتصادی علیه ایران را که در واقع بازنویسی نسخه‌ای از تحریم‌هایی است که در ماه فوریه سال جاری میلادی توسط کمیته بانکداری سنای آمریکا به تصویب درآمد، تصویب کرد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس پیش از تصویب این لایحه در گزارشی نوشت:در صورت تصویب این لایحه، مجلس خط قرمز صریح و بدون ابهامی که توسط رئیس جمهور ایجاد شده بود را لغو خواهد داد، آنهم تنها یک هفته قبل ازاینکه ایالات متحده وارد مذاکرات اساسی با ایران شود. اخیرا رئیس جمهور در کنفرانس سال جاری ایپک در واشنگتن یک بار دیگر خط قرمز خود را تصریح کرده و اظهار داشته بود: رهبران ایران باید درک کنند که من سیاست "مهار" اتخاذ نکرده ام ؛ سیاست من جلوگیری ایران از دستیابی به سلاح هسته ای است.برخی از حامیان این قطعنامه به اشتباه متقاعد شده اند که این قطعنامه صرفا نوعی بازگوئی و تأکید مجدد موضع رئیس جمهور امریکا برای مردود دانستن سیاست "مهار" در قبال ایران مسلح به سلاح هسته ای است. اما این استدلال کاملا نادرست است. در واقع، این قطعنامه با بیان این که - ایالات متحده نمی تواند کشور دارای" قابلیت" تولید سلاح های هسته ای را تحمل کند- خود ؛ بر آستانۀ تحمل کمتر و احیاناً اقدام نظامی علیه ایران مهر تایید می زند.
براساس گزارش آسوشیتدپرس، رئیس جمهور و دولت امریکا هرگز هنگام گفتگو از خطوط قرمز خود عمداً از عبارات حاوی واژۀ "قابلیت داشتن " استفاده نمی کنند ، زیرا همانطور که استنباط می شود، این واژه هیچ تعریف مشخصی ندارد. در تئوری، می توان آن را برای هر کشوری که برنامه هسته ای غیرنظامی دارد از جمله ژاپن، برزیل و حتی هلند بکار برد، و این خطرناک و غیر مسئولانه است که شیپور جنگ را در هر مکان نامطمئنی به صدا درآورند.
آسوشیتدپرس این اقدام را با توجه به تلاش های دیپلماتیک ایالات متحده، در زمان فوق العاده نا مناسب و حساس تلقی کرد و افزود: ایالات متحده و ایران در حال برنامه ریزی برای برگزاری مذاکرات 23ماه مه ، همراه با سایر اعضای )P5 +1 5 عضو دائم شورای امنیت بعلاوه آلمان)است. این لایحه اما می تواند گفت و گوهای هسته ای را مسموم کند، و به ایران اینگونه القا کند که رئیس جمهورامریکا ضعیف است، در کشور خود منزوی شده، و قادر به سخنرانی پای میز مذاکره نیست. زیرا کنگرۀ جنگ طلب او را پس می زند. شاید این سیاست برای برخی مناسب باشد، اما برای منافع امنیت ملی ایالات متحده سیاستی فاجعه آمیز است.این رسانه ادامه داد:این لایحه انگیزه کمی به ایران می دهد تا در نهایت شرایط سازش را سخت ترکند. همچنین به این موضوع دامن می زند که ایالات متحده- صرفنظر از اینکه برنامه هسته ای این کشور برای مقاصد نظامی است یا غیر نظامی- تنها قصد جنگ با ایران و تغییر رژیم این کشور را دارد. در نهایت، نگرانی های مشروعی وجود دارد مبنی بر اینکه این قطعنامه می تواند به عنوان مجوزی برای استفاده از زور و قدرت تعبیر شود .

با توجه به متن صریح و بدون ابهام قطعنامۀH.Res.568 مبنی بر "تحمل نکردن قابلیت تسلیحات هسته ای ایران" و خودداری حامیان این اقدام، از افزودن لحنی صریح تر و عبارتی گویای اینکه:" این قطعنامه مجوزی برای اعمال زور نیست! " به نظر می رسد کنگره آمریکا در راستای منافع لابی صهیونیستی که تلاش دارد مذاکرات سازنده 1+5 با ایران را تحت الشعاع قرار دهد، این اقدام را در هفته منتهی به مذاکرات هسته ای در صدر امور خود قرار داده است.

این سیاست تنش زا در آستانه دور دوم مذاکرات ایران و آژانس در حالی اتخاذ شده است که پس از موفقیت جمهوری اسلامی در دور اول مذاکرات، امارات متحده عربی با ادعای واهی درباره جزایر ایرانی سعی بر تحت الشعاع قرار دادن دستاوردهای مذاکرات استانبول را داشت. با توجه به نزدیکی دور دوم مذاکرات این بار حکومت مرتجع عربستان سعودی با طرح الحاق بحرین به این کشور سعی بر مسموم کردن فضای مذاکرات گروه 1+5 با ایران را دارد. علاوه بر این اقدام لابی صهیونیستی برای تحریم جدید علیه ایران، گام دیگری در راستای تاثیرگذاری بر نتایج مذاکرات ایران و 1+5 است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد