نزدیک به هشت هزارهکتار از بیابان های سیستان و بلوچستان نهالکاری شدند
'نبی یاری' روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به منظور مقابله با بیابانزایی طی این مدت در چهار هزارو 250 هکتار از مناطق بحرانی با خطر بالای فرسایش خاک در سیستان و بلوچستان مالچ پاشی صورت گرفته است.
وی گفت: در سه دوره سفرهای استانی ریاست جمهوری و هیات دولت هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح های بیابانزدایی به سیستان و بلوچستان اختصاص یافت.
وی اظهار داشت: استان سیستان و بلوچستان سه دوره متوالی در دولت نهم و دهم مقام نخست بیابان زدایی را در کشور کسب کرد.
مدیرکل منابع طبیعی سیستان و بلوچستان گفت: پروژه حفاظت و قرق در 253 هزار و 200 هکتار از سطح استان برای جلوگیری از تخریب عرصه های مرتعی و جنگلی و بازگشت عرصه های بیابانی به شرایط عادی اجرا شد.
وی با بیان اینکه 30 درصد گستره سیستان و بلوچستان معادل 6/5 میلیون هکتار بیابان است، افزود: با انجام مطالعات ژئومورفولوژی و هیدرولوژی به طور کلی 28 کانون بحرانی فرسایش بادی در دو میلیون و 592 هزار و 729 هکتار از بیابان های سیستان و بلوچستان شناسایی شده است.
یاری اظهار داشت: کنترل فرسایش بادی و جلوگیری از روند پیشرفت کانون های بحرانی، افزایش تراکم پوشش گیاهی و ممانعت از اثرات مخرب باد بر عرصه های لخت، جلوگیری از هجوم ماسه های بادی روان به مناطق مسکونی، کشاورزی، صنعتی و راه های ارتباطی، مراقبت و حفاظت از منابع گیاهی و ذخایر آبی و خاکی منطقه و کاهش مهاجرت روستاییان از مهمترین اهداف منابع طبیعی است.