بی بی سی گزارش می دهد؛
بر این اساس، "ویکتوریا نولاند" سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، عنوان کرد: «تجهیزاتی که در اختیار بحرین قرار خواهد گرفت در کنترل ناآرامی ها و عملیات ضدشورش کاربرد ندارد.»!
به گزارش بی بی سی، انتشار این خبر با سفر "سلمان بن حمد آل خلیفه" ولیعهد بحرین، به واشنگتن همزمان است. این در حالی است که آمریکا پیش تر به خاطر اعتراض گسترده فعالان حقوق بشر به مشارکت این کشور در سرکوب مردم معترض بحرین از طریق فروش سلاح های ضدشورش، اعلام کرده بود که این تجهیزات نظامی را دیگر در اختیار این متحد خود قرار نخواهد داد.
بی بی سی ادامه داد: «سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بدون اشاره به فهرست تسلیحات فروخته شده به بحرین، گفت که تجهیزات و خدمات ارائه شده با هدف ارتقای توان دفاعی خارجی در اختیار این کشور قرار خواهد گرفت.»
ویکتوریا نولاند افزود: «آمریکا همچنان از ارسال موشک های هدایت شونده ضدتانک "تاو" و خودروهای نظامی "هاموی" که می تواند در عملیات ضدشورش کاربرد داشته باشد، خودداری خواهد کرد.»
به گفته نولاند، هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا در دیدار با سلمان بن حمد آل خلیفه گفته است: «برای برطرف شدن موارد نقض حقوق بشر در بحرین به تلاش بیشتری نیاز است و حکومت باید در جهت "دستیابی به اصلاحات سیاسی معنی دار" اقدام کند.»
بر اساس گزارش بی بی سی فارسی، خبرگزاری ها به نقل از یک مقام ناشناس در دولت آمریکا گزارش کردند که تجهیزات فروخته شده به بحرین شامل یک ناوچه، چند قایق گشتی و موتورهای ارتقاءسازی شده جنگنده اف-16 است.
خبر نگار بی بی سی فارسی در گزارشی از واشنگتن عنوان کرد: «قرارداد تسلیحاتی آمریکا و بحرین با انتقادهای شدیدی از سوی مجامع حقوق بشری روبرو بوده است؛ از جمله اینکه اگرآمریکا مدعی است در بین اقلام این قرارداد، سلاح برای سرکوب مردم وجود ندارد پس چرا حاضر نیست لیستی از اقلام قرارداد تسلیحاتی را اعلام کند؟ و دوم اینکه چرا دولت آمریکا از این قرارداد به عنوان امتیاز استفاده نمی کند تا دولت بحرین را به اصلاحات مجبور کند؟»
خبرنگار بی بی سی اضافه کرد: «پیام این قرارداد تسلیحاتی این است که دولت آمریکا برایش اهمیت ندارد که در بحرین چه می گذرد؟»
در ادامه، "آریو برزن محمدی" کارشناس شبکه، در همین خصوص اظهار داشت: «از نوع تسلیحاتی که به بحرین تحویل داده می شود مشخص می شود که نگرانی ها بیشتر به خاطر توان نظامی ایران است تا مسائل دیگر. بعد از عقب نشینی آمریکا از عراق، کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس نگران شده بودند که چه بر سر خلیج فارس خواهد آمد و امنیت این منطقه حیاتی در دست چه کسانی خواهد بود؟ به عنوان مثال اگر در آینده نزدیک بر سر مسأله هسته ای ایران توافقاتی بین این کشور و کشورهای غربی -علی الخصوص بین ایران و آمریکا- صورت بگیرد، آینده روابط نزدیک کشورهای عربی و آمریکا چه خواهد شد؟ این طبیعتا از نگرانی های کشورهای های عربی است. قراردادهای سنگین تسلیحاتی بین آمریکا و امارات، آمریکا و عربستان و این قرارداد بین آمریکا و بحرین، همه در همین راستا قابل تحلیل و بررسی هستند.»
وی در پایان با اشاره به توصیه های لفظی آمریکا به حکومت بحرین درباره رعایت حقوق بشر، گفت: «آمریکا یک زمان فشار بیشتری را به بحرین وارد کرد که اصلاحات انجام بدهد، آن زمان تازه بهار عربی شروع شده بود و آمریکا به نتایج بهار عربی خوش بین بود. ولی الآن که مدتی از آن زمان گذشته، آمریکایی ها نگران ظهور و بروز اسلام گرایان در کشورهای مختلف هستند. در بحرین هم از قدرت گرفتن شیعیان -که به هر حال نزدیک به ایران خواهند بود- نگرانند؛ لذا طبیعتا از فشارها بر بحرین کاسته خواهد شد.»
بر پایه گزارش تکمیلی جام نیوز به نقل از همین منبع، "سعید الشهابی" فعال حقوق بشر بحرینی، در این زمینه به بی بی سی فارسی گفت: «این داد و ستد نشان دهنده حمایت سیاسی آمریکا از حکومت بحرین و برای ما مخالفان، به معنای تشدید سرکوب است. فروش این اسلحه ها تقویت دیکتاتوری است که می کشد و شکنجه می کند.»
وی در پاسخ به سؤال بی بی سی که "آیا تجهیزات فروخته شده، برای دفاع از بحرین در مقابل دشمنان خارجی نیست؟" گفت: «واضح است که بحرین در مقابل حمله خارجی نمی تواند از خودش دفاع کند. در عین حال تهدیدی هم وجود ندارد. اگر کشوری قرار باشد به بحرین حمله کند، عربستان سعودی است. هیچ تهدیدی از طرف هیچ کشور دیگری وجود ندارد. این معامله اسلحه بیشتر برای تقویت روحی حکومت بحرین است تا کمک برای مقابله با حمله خارجی؛ رژیمی که 35 مسجد را تخریب کرده و پزشکان و پرستاران و روزنامه نگاران را دستگیر یا از کار برکنار می کند، لیاقت حمایت خارجی را ندارد.» 307/324