سرزمینم بلوچستان

اخبار بلوچستان,فرهنگ بلوچستان,تاریخ بلوچستان و جهان

سرزمینم بلوچستان

اخبار بلوچستان,فرهنگ بلوچستان,تاریخ بلوچستان و جهان

پارسال 480 میلیارد تومان صرف توسعه روستایی در استان شد

 

 

معاون استاندار سیستان و بلوچستان:                      

پارسال 480 میلیارد تومان صرف توسعه روستایی در استان شد

زاهدان- معاون برنامه ریزی استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه تولید محوری در روستا یک اصل است، گفت: پارسال در زمینه توسعه روستایی از جمله راه، آب ، برق، کشاورزی و طرح های هادی بیش از 480 میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافت.

به گزارش ایرنا، دکتر رجبعلی شیخ زاده در همایش تعامل دانشگاه و نهادهای متولی توسعه روستایی و شهری اظهار داشت: در دولت آقای احمدی نژاد از سال 84 بویژه در سال های اخیر توجه ویژه ای به توسعه و عمران روستاها شده است.

وی افزود: در سال 84 رقمی معادل 122 میلیارد تومان اعتبار در زمینه توسعه روستایی از جمله راه، آب ، برق، کشاورزی و طرح های هادی اختصاص یافت.

وی اضافه کرد: با توجه به شروع برنامه پنجم، در سال 90 مناطق کمتر برخوردار که عمدتا مناطق روستایی هستند مورد توجه ویژه قرار گرفت بطوریکه برای اجرای طرحهایی از جمله راههای روستایی، آبرسانی به روستاها و طرح های هادی روستایی اعتباری بالغ بر 92 میلیارد تومان اختصاص یافت.

وی با اشاره به اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها گفت: تاکنون 1855 میلیارد تومان در 15 مرحله به حساب مردم استان واریز شده است که حدود 924 میلیارد تومان آن به حوزه روستاها اختصاص دارد که این امر ناشی از نگاه عدالت محور دولت به توسعه روستایی است.

معاون برنامه ریزی استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: دامن زدن به مصرف گرایی در روستا توسعه نیست بلکه یک خیانت بزرگ است.

وی افزود: تولیدگرایی و تولید کننده بودن از ویژگیهای اساسی یک زندگی روستایی است که این امر بایستی توسعه یابد.

شیخ زاده بیان کرد: توسعه و تعالی در روستا دارای ویژگیها و الزاماتی است که در آمد پایدار برای روستا یکی از ویژگی های توسعه روستایی است.

وی افزود: بهبود شرایط زندگی برای عامه مردم و انطباق با نیازهای زندگی آنان از الزامات توسعه است، به عبارت دیگر نمی توانیم به نام توسعه، روستاها را تبدیل به شهرهای کوچک و یا شهرک کنیم.

معاون برنامه ریزی استاندار تصریح کرد: الزام زندگی روستایی چیز دیگریست، روستا را با توجه به روستا بودن و روستا ماندن بایستی توسعه داد نه آنکه آنها را شبیه شهرها بسازیم.

وی یادآور شد: توسعه روستایی بایستی به کاهش مهاجرت بیانجامد نه اینکه ما به روستاییان تمرین شهرنشینی بدهیم و آنان را آماده مهاجرت به شهرها و حاشیه نشینی کنیم.

وی کشاورزی تلفیقی را بهترین الگو برای توسعه روستاها دانست و اظهار داشت: خود اتکایی در روستا یک اصل است، روستایی نیازهایش را خودش تولید می کند.

شیخ زاده بیان کرد: حفظ محیط زیست روستایی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است اما متاسفانه اغلب اقدامات توسعه ای به تخریب محیط زیست می انجامد که بایستی با آن مقابله کرد.

وی نقش زنان روستایی در کار آفرینی و توسعه روستا را بسیار مهم توصیف کرد و گفت: توجه به منابع انسانی و طبیعی روستاها به لحاظ پایین بودن هزینه های تولید از اهمیت ویژه ای بر خوردار است.

شیخ زاده توجه به دانش بومی غنی در کشاورزی روستا را مورد تاکید قرار داد و گفت: هنر دانشگاه و علمای توسعه این است که با شناخت این الزامات، ابعاد و مولفه های توسعه روستایی و شهری را احصاء و به مدل بومی برای توسعه شهری و روستای برسانند.

معاون استاندار با استناد به فرمایشات حضرت امام (ره) بیان کرد: اسلام مادیات را نیز به خدمت معنویت در می آورد و با تنظیم فعالیت های مادی راه را برای اعتلای معنوی می گشاید.

وی بیان داشت: مقام معظم رهبری نیز در دیدار نمایندگان در سال 83 فرمودند 'مدل توسعه در ایران نباید از هیچ جا تقلید شود، هر جا اقتضایی دارد، بین استفاده از تجربیات دیگران با پیروی از مدلهای تحمیلی و القایی و غالبا منسوخ فرق دارد.'

وی ادامه داد: مدل مطلوب توسعه الگویی مبتنی بر معنویت است در جهان بینی اسلامی ثروت، قدرت و علم وسیله رشد انسان و زمینه ساز برقراری عدالت حکومت حق و دنیای آباد است.

شیخ زاده یکی از نمونه های بارز توسعه هر جامعه را توسعه مدیران دانست و گفت: مدیران توسعه را رقم می زنند لذا بایستی به توسعه مدیران و توسعه مدیریت اهتمام ورزید و مدیران شایسته ای را برای امر توسعه شهری و روستایی تربیت کرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: عدالت و رفع تبعیض یکی از شاخصه های رشد و تعالی است.

معاون برنامه ریزی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: تبعیض سبب دامن زدن به فقر و عدم شایسته سالاری می شود و زمانی که شایسته سالاری حاکم نباشد مدیریت توسعه قاعدتا فاقد توان هدایت امر توسعه می شود.

وی ادامه داد: دستگاههای اجرایی در تعامل با دانشگاه می توانند اعتبارات عمرانی حوزه توسعه روستایی را متناسب با توانمندی ها، ظرفیت ها و الزامات به نحو بهینه تری هزینه کنند. ک/1

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد