جامعه بانوان سیستان و بلوچستان در آستانه یک آزمون تاریخی قرار گرفت
با راهیابی یک کاندیدای زن برای نخستین بار در تاریخ مجلس از سیستان و بلوچستان که بازتاب وسیعی در میان مردم بویژه جامعه بانوان این استان داشت، باور پذیری و اعتماد زنان جامعه به ظاهر مرد سالار این خطه جنوب شرقی کشور بیشتر شده است.به گزارش ایرنا، اگرچه تاکنون بانوان زیادی از استانهای کشور در ادوار مختلف به مجلس شورای اسلامی راه یافته اند اما راهیابی یک کاندیدای زن به مجلس نهم برای نخستین بار از سیستان و بلوچستان نمود و بازتاب دیگری برای مردم این دیار که به باور عمومی دارای فرهنگ مرد سالاری است به همراه دارد.
راهیابی 'حلیمه عالی' که دکترای تخصصی در رشته پزشکی بوده و خواهر یک شهید دوران دفاع مقدس نیز می باشد گذشته از عوامل مختلف تاثیرگذار در این دوره از انتخابات خود نشان از بالندگی فکری، فرهنگی و باور عمیق مردم به توانایی بانوان در عرصه های مهم تر مختلف سیاسی - اجتماعی و تاثیرگذار در سطح ملی می باشد که باید آن را به فال نیک گرفت.
بانوان سیستان در گذر پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و پس از آن بویژه دوران هشت سال دفاع مقدس با اعزام فرزندان دلبند خود به جبهه های جنگ و نیز کار در مزارع دوشادوش مردان خود بارها توانمندیهای خود را به اثبات رسانده و این بار نیز با بدوش کشیدن مسوولیت سنگین وکالت تلاش می کنند تا این قابلیت را در عرصه ملی به منصه ظهور برسانند.
مشاور استاندار و مدیرکل دفتر بانوان و امور خانواده استانداری سیستان و بلوچستان با تبریک راهیابی بانوی سیستانی به نهمین دوره مجلس شورای اسلامی آن را نشان از حمایت و احترام مردان به جامعه بانوان و باور آنان به قابلیت ها و توانمندیهای این قشر از جامعه در عرصه سیاسی، فرهنگی و اجتماعی دانست.
دکتر' لیلا کدخدایی' در گفتگو با ایرنا با اشاره به اینکه بانوان سیستان و بلوچستان در خانه داری، همراهی و اطاعت از شوهر کم نظیر بوده و همواره به عنواه دژی مستحکم از حریم خانواده دفاع کرده است، گفت : بانوان این دیار ثابت کرده اند که مسئولیت پذیر بوده و در بسیاری از عرصه ها کمتر از مردان نیستند.
وی موفقیت این کاندیدای زن را آغاز خوبی برای تلاش و باور بانوان در قابلیت ها و توانمندیهایشان دانست و اظهار امیدواری کرد که در دوره های آتی از مناطق دیگر سیستان و بلوچستان نیز بانوان دیگری به مجلس شورای اسلامی راه یابند.
کدخدایی از 'رابعه سیستانی ' شاعر نامدار قرن این دیار یاد کرد و افزود: بانوان سیستانی در طول تاریخ در عرصه ادبی و اجتماعی توانایی های علمی خود را به خوبی نشان داده اند و امیدوارم کاندیدای جدید که در رشته پزشکی تخصص دارد بتواند در زمینه بهداشت و درمان سیستان و بلوچستان کمک زیادی نماید.
رییس دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان نیز در این رابطه به ایرنا گفت: به دلیل فعالیت پررنگ بانوان در بخشهای آموزش و بهداشت استان طی سالهای اخیر نگاه به نقش زنان حتی در روستاها تغییر کرده است.
دکتر 'مهوش رقیبی' افزود: به رغم تحولات فرهنگی و اجتماعی صورت گرفته طی سالهای گذشته راه یابی یک زن از سیستان و بلوچستان به مجلس برای اولین بار جامعه زنان استان را در آستانه یک آزمون تاریخی قرار داده است .
این استاد دانشگاه گفت: بار مسوولیتی منتخب زن مردم سیستان به مراتب از سایر منتخبان ملت ایران سنگین تر بوده و بهتر است ایشان با برگزاری نشست های مختلف با فعالان اجتماعی و سیاسی از اطلاعات و تجارب دیگران بهره گیرد.
رقیبی اظهار داشت: راه یابی یک زن از سیستان و بلوچستان به مجلس خوباوری عظیمی در بین نوجوانان دختر استان ایجاد خواهد کرد لذا نباید این مزیت و فرصت تاریخی خدای ناخواسته به تهدید تبدیل شود.
وی بیان داشت: اگر چه بانوان ایرانی توانمندی خود را در بخشهای مختلف به اثبات رسانده اند اما در عین حال نوع عملکرد منتخب مردم سیستان می تواند راه را برای دیگر زنان این استان هموار کند و یا در نقطه مقابل با فرصت سوزی راه دیگر بانوان هم استانی خود را برای همیشه ببندد .
استاد دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: با تمام این اوصاف بازخورد مثبت راه یابی یک زن از سیستان و بلوچستان به مجلس بازهم بیشتر خواهد شد و این استان فصل جدید فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی خود را خیلی پیش از این و به خوبی آغاز کرده است.
'صدیقه اکبری' یک شهروند سیستانی نیز از راهیابی یک بانوی این دیار به مجلس شورای اسلامی گفت: امیدوارم نماینده منتخب بتواند با انعکاس محرومیت ها و نیازهای مردم حوزه خود در مجلس و تعامل با دولت توانایی خود را بیش از پیش به خوبی نشان دهد.
.tayab