سرزمینم بلوچستان

اخبار بلوچستان,فرهنگ بلوچستان,تاریخ بلوچستان و جهان

سرزمینم بلوچستان

اخبار بلوچستان,فرهنگ بلوچستان,تاریخ بلوچستان و جهان

چابهار از جایگاه خاصی در بعد ملی و بین المللی برخوردار است

 

 

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار:                      

چابهار از جایگاه خاصی در بعد ملی و بین المللی برخوردار است

چابهار - رییس هیئت مدیره و مدیر عامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: با توجه به ویژگی های چابهار و جایگاه خاص این منطقه در بعد ملی و بین المللی، این بندر می تواند پل ارتباطی بسیار مهم و مناسبی بین کشورهای آسیای میانه، کشورهای جنوب شرق آسیا و حتی کشورهای آفریقا محسوب شود.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ' شهباز یزدانی ' روز سه شنبه در نشستی خبری با اشاره به اینکه در سیاست های کلان اقتصادی کشور، این منطقه مورد توجه قرار گرفته است،افزود: این بندر در راستای تعریفی که سازمان ملل از بحث کریدور شمال به جنوب ارایه داده، حلقه اتصال کشورهای حوزه مشترک المنافع شوروی سابق (CIS) و هشت کشور محصور در خشکی به آبهای آزاد بین المللی محسوب شده و از جایگاه ارزشمندی هم برای این کشورها و هم برای ایران تلقی می شود.

مدیر عامل منطقه آزاد چابهار با تاکید بر اینکه این کریدور بهترین شاهراه برای کشورهای حوزه CIS است، این کریدور را بهترین، اقتصادی ترین و امن ترین مسیر دستیابی به این کشورها عنوان کرد.

وی افزود: به دلیل اهمیت این منطقه ضروری بود که رایزنی هایی در ابعاد بین المللی صورت گیرد که امضای تفاهمنامه با وزیر صنعت و تجارت افغانستان در کابل در همین چارچوب صورت گرفت.

یزدانی با تاکید بر اینکه 70 درصد ذخایر معدنی کشور در نیمه جنوب شرقی قرار دارد، تصریح کرد: این درحالی است که زیرساخت های کمتری در نیمه جنوب شرقی داریم و بالعکس زیرساخت ها در نیمه شمال غربی کشور که 30 درصد ذخایر در آنجا واقع است، متمرکز شده است.

وی با اشاره به ایجاد امکاناتی نظیر خط آهن چابهار به زاهدان و خط کشتیرانی مستقیم به مقصد این بندر، گفت: دسترسی به این امکانات، نیازمند توسعه زیرساخت ها در نیمه جنوب شرقی کشور است.

یزدانی با اشاره به عدم وجود خط کشتیرانی مستقیم به مقصد چابهار گفت: در حال رایزنی نهایی با کشتیرانی ایران و خطوط کشتیرانی بین المللی از سایر کشورها هستیم تا از مقصد سنگاپور به مقصد چابهار خط کشتیرانی مستقیم راه اندازی شود.

وی راه اندازی این خط کشتیرانی را یکی از رخدادهای مهم منطقه برشمرد و افزود: با راه اندازی این خط کشتیرانی بیشتر کشورهایی که کالاهای خود را از طریق بنادر دیگر ترانزیت می کنند، از طریق این بندر صادرات خودر ا انجام خواهند داد.

مدیر عامل منطقه آزاد چابهار در خصوص سفر به افغانستان و امضای تفاهمنامه با وزیر صنعت و تجارت این کشور نیز گفت: در این سفر، یک تفاهمنامه با وزیر تجارت و صنعت افغانستان امضا شد که بر اساس آن تجار افغان می توانند از بندر چابهار برای ترانزیت کالاهای خود استفاده کنند.

وی افزود: 50 هکتار زمین به صورت اجاره و برای مدت 50 سال به تجار افغان اختصاص دادیم که هر 15 سال یکبار، در نرخ اجاره بر اساس قیمت های جهانی بازنگری خواهد شد.

یزدانی با اشاره به اهمیت رونق منطقه چابهار گفت: به این منظور و در راستای تکمیل این حرکت، اجاره نامه ای تحت عنوان برقراری سطح هواپیمایی از کابل به چابهار و از چابهار به دبی نیز صورت خواهد گرفت که می تواند به تردد تجار و ارسال کالاهایشان به منطقه یا سایر نقاط کمک کند.

به گفته ی مدیر عامل سازمان منطقه آزاد چابهار، این تفاهمنامه پس از آن صورت گرفت که سفیر افغانستان رسما اعلام کرد که 3 میلیون تن کالا از طریق بندر کراچی ترانزیت می کنیم و می خواهیم این میزان کالا از طریق چابهار ترانزیت شود.

وی با اشاره به اینکه این رقم یک افزایش 100 درصدی در حجم فعالیت های بندری چابهار ایجاد خواهد کرد، گفت: در زمان حاضر نزدیک به 3 میلیون تن کالا از طریق چابهار ترانزیت می شود که امیدوارم این رقم افزایش یابد.

مدیر عامل سازمان منطقه آزاد چابهار این تفاهمنامه را برای افغان ها مفید و پرسود دانست و تصریح کرد که با دستیابی آنها به بازار کشورهای دیگر از طریق بندر چابهار، یک هزار کیلومتر مسیرشان کوتاه تر می شود.

وی همچنین ایجاد یک شرکت حمل و نقل مشترک بین دو کشور را از جمله بندهای این تفاهمنامه عنوان کرد و افزود:51 درصد سهام متعلق به شرکت ایرانی و 49 درصد سهام متعلق به شرکت افغانی است و در راستای ترانزیت کالا و بر اساس قوانین، دو کشور می توانند کالاهایی که منع قانونی نداشته باشد را ترانزیت کنند.

به گفته ی یزدانی بندر چابهار در استان سیستان و بلوچستان به دلیل موقعیت استراتژیک از اهمیت بین المللی برخوردار است و سایر کشورها نیز تقاضای استفاده از این بندر بازرگانی را داشته اند.

وی گفت: از مشوق های خوب مالیاتی که در این بندر برای دیگر بازرگانان خارجی در نظر گرفته شده است ، بازرگانان افغان نیز حق استفاده از آنها را دارند.

وی شرایط خوبی آب و هوایی چابهار و ایجاد بانک و بیمه را از دیگر مزیت های بندر چابهار برای بازرگانان خارجی دانست.

یزدانی گفت: افغانستان با داشتن منابع زیر زمینی فراوان و امضای قراردادهای مختلف با کشورهای خارجی، می تواند به منظور حمل و نقل کالا از این بندر برای رشد اقتصادی خود استفاده کند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد