خبرگزاری فارس: مدیر گروه مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت سیستان و بلوچستان گفت: به منظور ارتقاء شاخصهای سلامت در سیستان و بلوچستان، 53 درصد از کانونهای فعال مالاریا کاهش یافت.
به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، ملک کیانی اظهار داشت: در یک سال گذشته علیرغم افزایش 24 درصدی موارد وارده (مبتلایان به مالاریا از کشورهای همسایه) به استان، موارد انتقال محلی، پنج درصد کاهش یافته است.
وی افزود: هدف اصلی در برنامه حذف مالاریا، کاهش انتقال محلی این بیماری است.
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت سیستان و بلوچستان ادامه داد: در حال حاضر 308 کانون آلوده مالاریا در استان وجود دارد که این تعداد نسبت به سال 89، با 672 مورد به 53 درصد کاهش داشته است.
کیانی بیان داشت: کانون، به روستا و یا منطقه زیر پوشش مرکز بهداشتی درمانی شهری گفته میشود که در آن انتقال محلی مالاریا صورت میپذیرد.
وی تصریح کرد: سمپاشی کانونی، استفاده از کیت تشخیص سریع مالاریا و استفاده از پشهبندهای آغشته به حشرهکش از جمله اقداماتی است که در زمینه کاهش انتقال محلی بیماری انجام شده است.
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت سیستان و بلوچستان گفت: مالاریا یک بیماری انگلی است که از طریق گزش پشه آنوفل از فرد بیمار به فرد سالم منتقل میشود.
کیانی یادآور شد: افراد در صورت مشاهده علائمی از قبیل تب و لرز باید سریعاً به پزشک یا نزدیکترین واحد بهداشتی مراجعه کنند.
حذف مالاریا موارد انتقال محلی فالسیپاروم تا پایان سال 1393 باید به صفر برسد.