سرزمینم بلوچستان

اخبار بلوچستان,فرهنگ بلوچستان,تاریخ بلوچستان و جهان

سرزمینم بلوچستان

اخبار بلوچستان,فرهنگ بلوچستان,تاریخ بلوچستان و جهان

سیستان و بلوچستان آینده روشنی در روابط خود با کشورهای همسایه دار

 

 

استاندار:                      

سیستان و بلوچستان آینده روشنی در روابط خود با کشورهای همسایه دارد

زاهدان- استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه روابط تجاری و مناسبات بین این استان با کشورهای همسایه روند رو به رشدی داشته است، گفت: روابط بین این استان با کشورهای افغانستان و پاکستان آینده روشنی دارد.

'علی محمد آزاد' در نشست کارگروه اقتصادی روسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در کشورهای پاکستان و افغانستان در زاهدان افزود: برگزاری همایش ها و افزایش دیدارها بین مقامات و هیاتهای تجاری و سیاسی سیستان و بلوچستان با کشورهای افغانستان و پاکستان زمینه ساز تعمیق روابط بیشتر سه کشور مسلمان و بزرگ منطقه خاورمیانه است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از استانداری، وی بیان کرد: افزایش تجارت و مبادلات اقتصادی بین ایران ، پاکستان و افغانستان به ارتقای منافع ملی کشورها و توسعه همکاری های منطقه ای کمک می کند.

وی با اشاره به شکل گیری کمیسیون اقتصادی مشترک ایران و پاکستان گفت: سفرهای اقتصادی هیاتهای دو کشور می تواند فعالیت های مشترک گذشته را تکمیل کند و همکاری های طرفین را افزایش دهد.

نماینده عالی دولت در سیستان و بلوچستان با بیان اینکه ظرفیتهای مناسبی برای ارتقای هر چه بیشتر سطح همکاری های بین این استان با کشورهای همسایه وجود دارد، گفت: توسعه روابط اقتصادی و سیاسی سیستان و بلوچستان با پاکستان و افغانستان بسیاری از مشکلات منطقه را رفع خواهد کرد.

آزاد افزود: بازار 180 میلیونی پاکستان تاکنون از سوی تجار ایرانی به طور کامل مغفول مانده است و با افزایش همکاری های دو کشور می توان به بکارگیری ظرفیت های اقتصادی آنها و توسعه روابط اقتصادی طرفین کمک کرد.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به حجم روابط تجاری بین ایران و افغانستان گفت: در سال 89 میزان مبادلات تجاری ایران و افغانستان 3/1 میلیارد دلار بود که بخش عمده آن مربوط به صادرات کالا از ایران به این کشور بوده است در حالی که واردات ایران از افغانستان در سالهای 89 و 90 به یک میزان و حدود 10 میلیون دلار بوده است.

آزاد افزود: حجم روابط تجاری ایران و افغانستان در سال 90 به 18/2 میلیارد دلار رسید که نسبت به سال 89 بیش از 50 درصد رشد داشت که این میزان رشد بیانگر تقویت زیر ساخت های مبادلات مرزی در این خطه از ایران اسلامی است.

وی افزود: چنانچه ظرفیت ها، فرهنگ و تاریخ کهن مردم این سرزمین آفتابی و فعالیتهای زیر بنایی انجام شده برای توسعه استان در بخش های مختلف اعم از علمی، آموزشی، فرهنگی، اقتصادی، عمرانی و هزاران طرح کوچک و بزرگ، شناخته شود بسیاری از نگرش های منفی نسبت به سیستان و بلوچستان تغییر خواهد کرد.

آزاد گفت: داشتن هزار و 600 کیلومتر مرز زمینی و دریایی سیستان و بلوچستان با کشورهای افغانستان ، پاکستان و کشورهای حاشیه دریای عمان و خلیج فارس، این استان را در شرایط راهبردی خاصی قرار داده است.

وی افزود: قابلیت های ترانزیت کالا در سیستان و بلوچستان بیشتر از وضعیت و آمار فعلی است و تاکنون از ظرفیت های ترانزیت کالا در این استان به خوبی استفاده نشده است.

آزاد گفت: سیستان و بلوچستان با برخورداری از تنها بندر اقیانوسی کشور و داشتن گمرکات و بازارچه های مرزی متعدد باید بیش از وضعیت فعلی خود در اقتصاد کشور نقش آفرین باشد.

وی بیان داشت: برنامه ریزی های زیادی در ابعاد مختلف توسعه سیستان و بلوچستان در دست انجام است اما همه آنها بطور کامل به بهره برداری نرسیده است و به طور قطع با چشم اندازهای ترسیم شده و حمایت دولت، این استان متحول خواهد شد.

نماینده عالی دولت در سیستان و بلوچستان گفت: طرحهای در دست انجام در این استان مکمل یکدیگر در توسعه اقتصادی منطقه هستند به گونه ای که با اتمام طرح راه آهن چابهار - مشهد و کامل شدن خط لوله گاز ، اهمیت و فواید صنعت پتروشیمی در منطقه جنوب شرق کشور نمایان خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: پتروشیمی چابهار، توسعه بنادر، فرودگاهها، گمرکات، راه آهن و بازارچه های مرزی، گازرسانی به تمام نقاط سیستان و بلوچستان و پروژه های بزرگ راهسازی از جمله برخی طرحهای مصوب سفرهای استانی هیات دولت به این منطقه است که در کنار اقدامات فرهنگی توسعه سیستان و بلوچستان را شتاب می دهد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد