خبرگزاری فارس: سفیر هند در بازدید از مراکز صنعتی چابهار گفت: چابهار توانمندیهای بسیار زیادی دارد و پیشنهاد ملحق شدن شرکتهای هندی را میدهیم.
به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی چابهار، هیئت بلند پایه وزارت کشتیرانی هند که به منظور بررسی ظرفیتهای بندری چابهار به این منطقه سفر کردهاند پس از بازدید از بنادر چابهار در نشستی مشترک با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار برای دستیابی به نتایجی مطلوب به بحث و گفتوگو پرداختند.
دی.پی. سریواستاوا در ابتدای این نشست در ایران با معرفی هیئت همراه اشارهای به بازدیدهای این هیئت از بنادر، توانمندیهای منطقه آزاد، مراکز صنعتی، بازار و پتانسیلهای بسیار خوب چابهار اشاره کرد و اظهار داشت: ما پس از بازدید از کارخانهها پیشنهاد ملحق شدن شرکتهای هندی را میدهیم و این مستلزم بازاریابی از طرف مقابل است.
وی در بازدید از چابهار، چابهار را امنترین راه مواصلاتی هندیها برای سرمایهگذاری در منطقه دانست.
سفیر هند همچنین به علاقمندی گروه همراه در مسائل ترانزیتی، افزایش میزان ترانزیت کالا و حجم صادرات و واردات که میتوان ایجاد کرد و صنایع ایجاد شده و همچنین تحت تاثیر قرار گرفتن گروه از تحولات موجود و عدم شناخت و شناسایی در سطح بینالمللی نام برد و قصد سفر این هیئت را ملحق شدن تجار و سرمایهگذاران چابهاری و همچنین هندی به بازاری مشترک با اهداف ترانزیتی بیان کرد.
دی.پی. سریواستاوا ادامه داد: صنایع ایجاد شده، بسترها و زیرساختهای قابل تحسینی در منطقه آزاد چابهار وجود دارد ما مطالعات و طرحهایی که روی بندر، پالایشگاه، پتروشیمی ترافیک ترانزیتی با افغانستان و کشورهای دیگر CIS انجام دادهایم مایل هستیم راجع به چشماندازی از منطقه که ما میتوانیم تا پنج سال آینده انجام بدهیم، داشته باشیم.
سفیر هند در ایران ضمن تاکید بر آشنایی سرمایهگذاران، صنعتگران و تجار کشور هند در زمینه فرصتهای سرمایهگذاری مورد علاقه طرفین و در خواستهای سرمایهگذاران هندی با اولویت، بررسی و خدمات لازم برای فعالیت آنان دراین منطقه را خواهان شد.
* امکانات بندر چابهار زمینه برای فعال کردن مسیر ترانزیت هموار میکند
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی چابهار در این نشست با اشاره به امکانات و پتانسیلهای بالقوه بندر استراتژیک چابهار مزایای ترانزیت کالا از منطقه آزاد چابهار را برشمرد و گفت: امکانات و تجهیزات موجود در بندر چابهار میتواند زمینه را برای فعال کردن مسیر ترانزیت کالاهای هندوستان به کشورهای افغانستان و آسیای میانه و نیز کشورهای اروپایی از طریق عراق و ترکیه فراهم کند.
شهباز یزدانی به اشتراکات دو کشور اشاره کرد و بیان داشت: منطقه آزاد چابهار یک موقعیت ممتاز و بینالمللی در نقشه جهان دارد، چابهار تنها بندر اقیانوسی ایران است که بر اساس مطالعات سازمان ملل برای کریدور شمال به جنوب، امنترین، اقتصادیترین و کوتاهترین مسیر است.
وی افزود: مشوقهای بسیار خاصی در مناطق آزاد پیشبینی شده است که در چابهار بیشتر از مناطق دیگر است، ما در دوره جدید سازمان تلاشمان را برافزایش تعاملات بینالمللی و گسترش همکاریها بنا کردهایم که در همین راستا، مشوقهای خاصی برای حضور اتباع هندی به علاوه امتیازاتی از قبیل نیروی کار ارزان، همجواری و نزدیکی با کشورهای CIS و راههای ارتباطی زمینی، هوایی و دریایی در ابعاد بینالمللی، مشوقهای مالیاتی گمرکی که نسبت به سایر مناطق آزاد قابل رقابت است، اجاره ارزان زمین برای فعالیتهای اقتصادی و همچنین دستیابی به مارکت بزرگ کشور از طریق چابهار به عنوان دریچهای به ایران در نظر گرفتهایم.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار با اشاره به مزیتهای چابهار به معافیتهای 20 ساله مالیاتی، معافیت گمرکی برای واردات مواد اولیه برای مصرف در صنایع، آزادی خرده فروشی کالا، ایجاد نمایشگاه در چابهار، تضمین امنیت سرمایهگذاری، زیرساختهای زیربنایی و ارتباطی، داشتن شرکتی با سهام 100 درصد خارجی حتی مشترک و تاسیسات آموزشی بسیار خوبی در منطقه وجود داد .
یزدانی تصریح کرد: مجموعه این عوامل یکسری راههایی را به ما میدهد که در این زمینهها، سرمایهگذاری و همکاری کنیم که به عنوان مثال با توجه به پیشرفت کشور هند در زمینههای مختلف ما از صاحبان صنایع و سرمایهگذاران هندی میخواهیم نسبت به تاسیس شرکت های خدماتیICT، شرکتهای حمل و نقل چند وجهی، صنایع شیلاتی که تقریبا 80 درصد در چابهار فعال است، همکاری کنند.
وی بیان کرد: با توجه به ورود مسافر و آمار یک میلیون ورود مسافر نوروزی و رویکرد جدید سازمان نیز ایجاد مراکز اقامتی ـ تفریحی هم یکی دیگر از این پیشنهادات برای فعالیت است و همچنین پردازش محصولات کشاورزی و مونتاژ، توریسم درمانی و پتروشیمی و از مهمترین آنها پتانسیل انبار و سردخانه هم قابل توجه است.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار عنوان کرد: یکی از بحثهای خوب بحث دانشگاه و ایجاد شعبات دانشگاهی با توجه به تقاضای بالا در منطقه است.
یزدانی همچنین به سرمایهگذاری در بحث انرژیهای نو (خورشیدی و بادی) اشاره کرد و در این زمینه چابهار را بستری مناسب برای چنین سرمایهگذاریهایی دانست و از طرفین هندی دعوت کرد ضمن مطالعات در این زمینه هم سرمایهگذاری و تبادل اطلاعات کنند.
وی از ترانزیت 3 میلیون تن کالا از طریق چابهار خبر داد و قابلیت افزایش آن را تا 6 میلیون تن دور از ذهن ندانست.
در پایان سفیر هند ضمن تشکر از میزبانی سازمان منطقه آزاد چابهار از شهباز یزدانی برای شرکت در اجلاسی که در هند برگزار خواهد شد دعوت کرد و آمادگی خود را در فراهم کردن تبادل اقتصادی با روپیه اعلام کرد.
وی آمادگی به همکاری سه شرکت در زمینه انرژیهای تجزیه پذیر را هم اعلام کرد.
شایان ذکر است؛ این دیدار که در سازمان منطقه آزاد چابهار برگزار شد دی.پی. سریواستاوا سفیر کشور هندوستان در ایران و هیئت همراه (هیئت هندی متشکل از مسئول برنامهریزی بنادر هند، رایزن اقتصادی و بازرگانی، دبیر دوم سفارت هند و تنی چند از مقامات هندی)، جمعی از کارشناسان سازمان بنادر و کشتیرانی استان سیستان و بلوچستان و جمعی از مدیران سازمان منطقه آزاد حضور داشتند.