این درحالی است که دمشق از عربستان و قطر به علت حمایت از مسلح کردن گروههای ضد دولتی در این کشور انتقاد کرده و ریاض و دوحه را به دست داشتن در ناآرامیهای سوریه متهم کرده است.
بشار جعفری، نماینده سوریه در سازمان ملل متحد گفته است عربستان و قطر از گروه های "تروریستی مسلح در سوریه" حمایت میکنند.
عربستان سعودی تقریبا بعد از گذشت پنج ماه از ناآرامیهای سوریه، سفیر خود در این کشور را فراخواند.
پادشاهی سعودی از آن زمان در تلاش برای برکناری بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، یک هجمه جهانی را به ویژه از طریق فشار بر این کشور از مجرای اتحادیه عرب، به راه انداخته است.
از سوی دیگر، قطر نیز خواستار حمایت مالی و تسلیحاتی از گروههای ضد اسد شده است.
شیخ حمد بن جاسم آل ثانی وزیر امور خارجه قطر اواخر ماه فوریه خواستار تشکیل یک نیروی عرب برای "فراهم کردن راه های انسان دوستانه جهت برقراری امنیت برای مردم سوریه" شد.
گروههای مسلح در سوریه که مورد حمایت قطر، عربستان، ترکیه و بعضی کشورهای غربی هستند، با طرح صلح ارائه شده از سوی کوفی عنان نماینده سازمان ملل و اتحادیه عرب برای سوریه مخالفت کرده و در مقابل به خشونت ورزی علیه نیروهای امنیتی و غیرنظامیان سوری ادامه میدهند.
کشور سوریه از اواسط ماه مارس ۲۰۱۱ عرصه ناآرامیبوده است.
در حالی که غرب و مخالفان، دولت سوریه را به کشتار متهم میکنند، دمشق "قانون شکنان، خرابکاران و گروههای تروریستی مسلح" را عامل ناآرامیها دانسته و تاکید میکند که این ناآرامیها از خارج طراحی میشوند.
شورشیان مسلح در سوریه در گفتوگو با رسانههای خبری اسرائیل، به طور واضح دیدگاه خود برای آینده سوریه را روشن کرده و از علاقه خود به برقراری رابطه با رژیم تل آویو که از سال ۱۹۶۷ بلندی های جولان سوریه را اشغال کرده، خبر دادهاند.
با وجود این، اکثریت آشکار مردم سوریه طی ماههای گذشته به طور مکرر با دولت دمشق اعلام همبستگی کردهاند.
ا ف/ن م