سرزمینم بلوچستان

اخبار بلوچستان,فرهنگ بلوچستان,تاریخ بلوچستان و جهان

سرزمینم بلوچستان

اخبار بلوچستان,فرهنگ بلوچستان,تاریخ بلوچستان و جهان

واکاوی طرح های مشترک ایران و پاکستان

 

 

به بهانه دیدار وزرای اقتصاد ایران و پاکستان/                      

واکاوی طرح های مشترک ایران و پاکستان

زاهدان - وزیران اقتصاد دو کشور همسایه و مسلمان ایران و پاکستان با تاکید بر شتاب بخشی به انجام پروژه های مشترک، در رابطه با طرح راه آهن تفتان نیز به گفتگو و تبادل نظر پرداختند.

به گزارش ایرنا، وزرای اقتصاد ایران و پاکستان هفته گذشته در حاشیه اجلاس سالانه بانک جهانی – صندوق بین المللی پول با یکدیگر دیدار کرده و بر افزایش سطح همکاری های مشترک تأکید کردند.

در این دیدار دکتر سید شمس الدین حسینی و عبدالحاقط شیخ آخرین وضعیت روابط اقتصادی دو کشور را مورد بررسی قرار داده و بر سرعت بخشیدن به انجام پروژه های مشترک تأکید کردند.

طرفین خواستار تقویت تجارت خارجی بین دو کشور شده و در رابطه با تعرفه های واردات و صادرات کالاهای اساسی به بحث و تبادل نظر پرداختند.

پروژه مشترک راه آهن تفتان از دیگر موضوعات مورد بحث طرفین بود که مقرر شد بررسی های بیشتر در دستور کار قرار گیرد.

در این دیدار همچنین کلیات موضوع فروش برق از ایران به پاکستان مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش ایرنا، دو کشور ایران و پاکستان به طرق مختلف از جمله محور ریلی زاهدان - کویته با یکدیگر مبادلات بازرگانی دارند.

روابط ریلی ایران و پاکستان از طریق زاهدان بیش از 90 سال سابقه دارد.

با آغاز جنگ جهانی اول انگلستان در سالهای 1918 و 1919 میلادی به منظور گسترش نفوذ نظامی و استعماری خود در قاره آسیا و شبه قاره هند خط آهنی به طول 600 کیلومتر از کویته به سمت زاهدان کشید.

انگلستان با ساخت این محور، راه آهن زاهدان به شهر کویته در پاکستان و از آنجا به بندر بزرگ و استراتژیک کراچی و بندر تجاری بمبئی درجنوب و مرکز پنجاب در شهر لاهور (شمال ) متصل کرد.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی با توجه و عنایت مسوولان نظام به توسعه مبادلات با کشورهای اسلامی همسایه و همچنین توسعه منطقه محروم سیستان و بلوچستان، خط آهن زاهدان - کویته به مسیر مهمی برای مبادلات بازرگانی بین ایران و پاکستان تبدیل شد.

راه آهن زاهدان از طریق میرجاوه /مرز ایران و پاکستان/ به طول 90 کیلومتر وارد پاکستان می شود.

اهمیت این محور ریلی برای دو کشور همسایه سبب شد کمیته مشترک تجارت مرزی جمهوری اسلامی ایران و پاکستان کارگروه ریلی و راه آهن را تشکیل دهد.

مدیر کل راه آهن جنوب شرق ایران در گفت وگو با خبرنگار ایرنا عمده مشکلات موجود در ارتباط راه آهن تفتان پاکستان را پایین بودن تناژ محوری و سرعت پایین قطار در آن کشور ذکر کرد.

'مصطفی داودی' با بیان اینکه تناژ محوری راه آهن پاکستان 16 تن اما تناژ ایران 25 تن

است، افزود: سرعت قطار مسیر زاهدان - تهران 120 تا 150 کیلومتر در ساعت اما سرعت قطار تفتان 30 کیلومتر است که این مساله برای ایران و سایر کشورهایی که قصد جابجایی کالا در این مسیر را دارند، مشکلاتی ایجاد کرده است.

وی بیان کرد: با توجه به نقش مهم راه آهن زاهدان کویته در جابجایی کالا توسط اکو و سازمانهای حمل و نقل ریلی بین المللی، علاوه بر جمهوری اسلامی ایران سازمانهای یادشده نیز پیگیر حل این مشکل هستند.

مدیر کل راه آهن جنوب شرق کشور گفت: اکنون سالانه حدود 20 تا 150 هزار تن کالا در این محور جابجا می شود و در صورت اصلاح مسیر توسط پاکستان این میزان به بیش از یک میلیون تن افزایش می یابد.

ارتباطات دو کشور دوست و همسایه جمهوری اسلامی ایران و پاکستان در بخش های مختلف سابقه دیرینه دارد و در همین راستا برای توسعه این روابط، ایران اسلامی در تلاش برای تامین برخی نیازمندیهای کشور همسایه است.

انتقال گاز از طریق خط لوله صلح که اکنون از عسلویه تا ایرانشهر در جنوب سیستان و بلوچستان اجرا شده، انتقال نیروی برق از طریق این استان به ایالت بلوچستان پاکستان، توسعه فعالیتهای ریلی، ایجاد بازارچه های مشترک مرزی در میرجاوه، پیشین و کوهک از جمله این برنامه ها است.

جمهوری اسلامی ایران و پاکستان بیش از 900 کیلومتر مرز مشترک زمینی دارند.

دو استان سیستان و بلوچستان ایران و بلوچستان پاکستان منطقه اتصال دو کشور مسلمان و دوست هستند. ک/4

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد