آمریکا میزبان همایش خائنین به ایران؛
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، شبکه صدای آمریکا (VOA) شنبه 19فروردین (Aprill.07) گزارش داد: «در آمریکا امروز برخی از چهره های سیاسی و نمایندگان گروه های مخالف جمهوری اسلامی برای بحث و تبادل نظر دو روزه درباره اوضاع کنونی ایران و گذار به دموکراسی، در "ژرمن تاون" (GermanTown) مِریلند در حومه واشنگتن گرد آمدند.»
"احمد باطبی" به عنوان خبرنگار رسانه دولتی آمریکا راجع به موضوعات و مسائل مطرح شده در جلسه فوق گزارش داد: «این جلسه دو بخش داشت؛ در بخش اول دو طرح ارائه شد: طرح اول، پروژه ای به عنوان "انتخابات برون مرزی" که توسط «آرام حسامی» به نمایندگی از طرف سکولارهای سبز مطرح شد. در این طرح پیشنهاد شده بود که تعدادی از افراد اپوزیسیون در قالب یک جریان دموکراتیک خودشان را از طرف مردم نماینده کنند و مردم به آن ها رأی بدهند تا نمایندگان منتخب[!] بتوانند در قالب سازمان یافته تری مطالبات مردم را در خارج از کشور مورد پیگیری قرار دهند. برخی از حضار نیز سؤالاتی را پرسیدند و ابهاماتی را مطرح کردند که پاسخگویی به این ابهامات به جلسه کارگاهی فردا موکول شد.»
خبرنگار صدای آمریکا در مورد طرح دوم توضیح داد: «طرح دوم هم توسط «آرش غفوریان» یکی از افراد نزدیک به اصلاح طلبان مطرح شد. آقای غفوریان در طرح خود تعریف جدیدی از جنبش سبز داشت و این موضوع را مطرح کرد که در قالب حرکت اصلاحی و در داخل ساختار نظام جمهوری اسلامی، امکان تغییر و امکان فعالیت هست. ایشان قرائتی اصلاح طلبانه از جنبش سبز ارائه کردند و گفتند که در قالب مطالبات اصلاح طلبانه، امکان پیگیری مجدد مطالبات روز اول جنبش سبز هست.»
باطبی در پایان درباره این پیشنهاد خاطرنشان ساخت: «البته این طرح یک مقداری مورد حمله حضار قرار گرفت. برای اینکه بر فعالیت در چارچوب ساختار جمهوری اسلامی تأکید می کرد. آقای غفوریان تأکید کرد که باید در ساختار جمهوری اسلامی فعالیت کرد چون ساختار جمهوری اسلامی امکان حفظ تمامیت ارضی کشور را حفظ می کند و در غیر این صورت امکان تجزیه و بر هم پاشیدگی کشور وجود دارد.»
گفتنی است پیش از این "محمد تهوری" یکی از برگزار کنندگان این گردهمایی با حضور در صدای آمریکا در خصوص ویژگی های این کنفرانس گفته بود: «60 نفر از شخصیت های اپوزیسیون به این کنفرانس دعوت شده اند و شش پروژه از سوی افراد حقیقی که با گروه های سیاسی خارج از کشور همکاری دارند، در این کنفرانس ارائه خواهد شد. این پروژه ها بیشتر برمی گردد به نوع سازماندهی و همکاری جریان های سیاسی خارج از کشور. این پروژه ها از سوی سازمان جمهوری خواهان، جمهوری خواهان لائیک و سکولار، اصلاح طلبان داخل کشور و پروژه هایی نیز از سوی فعالان سیاسی آمریکا و اروپا ارائه شده است.»
به گفته تهوری، تعدادی از اعضای مقیم خارج از کشور گروه های منحل شده ای همچون سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و جبهه مشارکت نیز از جمله شرکت کنندگان در این کنفرانس هستند. وی البته نام طراحان پروژه های یادشده را اعلام نکرد و گفت: «به دلیل فشارها و حساسیت هایی که بر روی فعالان سیاسی وجود دارد، اسامی شرکت کنندگان در این کنفرانس تا روز برگزاری اعلام نخواهد شد.»
همچنین "شهریار آهی" یکی دیگر از فعالان سیاسی اپوزیسیون به صدای آمریکا گفت: «فعل و انفعال بین نخبگان سیاسی و شبکه های اجتماعی در فعال کردن و تبدیل شبکه های اجتماعی به گروه های فشار برای ایفای نقش در عرصه سیاست بسیار مؤثر است. تأکید بر این است که کار ما در کنفرانس اپوزیسیون در واشنگتن، رسیدن به پیش شرط های برگزاری انتخابات آزاد در ایران است.»
"حسن شریعتمداری" نیز که به این کنفرانس دعوت شده، در مورد دستور کار گروه های حاضر در این گردهمایی اظهار داشت: «صورت مسأله برای اپوزیسیون سخت است و ما نمی توانیم آن را ساده کنیم. چون رژیمی در ایران بر سر کار است که قدرت های بزرگ دنیا حریفش نشدند.»