رتبه اقتصادی آمریکا دوباره کاهش پیدا کرد
روزهای تاریک اقتصادی آمریکا و اروپا
بخش سیاسی خارجی:کاهش دوباره رتبه اقتصادی ایالات متحده آمریکا برای باراک اوباما و همراهانش فاجعه محسوب می شود.
موسسه اعتبارسنجی "ایگان جونز" آمریکا برای بار دوم با استناد به عدم بهبود وضعیت اقتصادی و بحران بدهی واشنگتن، رتبه اعتباری آمریکا را کاهش داد.
این موسسه اعتبار سنجی با این استدلال که واشنگتن به حل بحران بدهی مهارنشدنی خود نزدیک نشده است، رتبه اعتباری آمریکا را برای دومین بار کاهش داد که این امر می تواند نشان دهنده تصمیمات آتی سازمان های بزرگ تر در قبال بحران بدهی آمریکا باشد.
این موسسه اعتبارسنجی اعلام کرد فقدان هرگونه پیشرفت محسوس در بررسی مشکلات و افزایش رو به رشد بدهی های تولید ناخالص داخلی را عامل کاهش رتبه اعتباری آمریکا از رتبه " AA+" به " AA" بوده است؛ بخشی از دلیل این موسسه در کاهش رتبه اعتباری آمریکا نیز بن بست ادامه دار سیاسی در واشنگتن است.تحلیلگران با پیش بینی اینکه این بدهی آمریکا تا پایان سال جاری میلادی به 106 درصد خواهد رسید، اعلام کرده اند که برای اولین بار از زمان جنگ جهانی دوم، میزان بدهی آمریکا به بیش از 100 درصد رسیده است.
آمارها و داده های رسمی موجود نشان می دهد که ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا در حال گذراندن یکی از سخت ترین
برهه های حیات اقتصادی و سیاسی خود هستند.این در حالی است که دیگر تقریبا هیچ یک از مقامات غربی از بهبودی اوضاع اقتصادی سخنی به میان نمی آورند بالعکس،همگان از آینده مبهم و تاریک پیش روی غرب سخن می گویند .
وزیر خزانه داری آمریکا در گفتگو با شبکه "فاکس بیزینس" آمریکا تصریح کرد که موضوع تنش با ایران، افزایش قیمت نفت و بحران بدهیهای اروپا بزرگترین تهدید برای آمریکا محسوب میشود. "تیموتی گایتنر" وزیر خزانه داری آمریکا در گفتگو با شبکه "فاکس بیزینس" گفت: پس لرزههای ناشی از بحران بدهیهای اروپا و مسئله تنش آمریکا با ایران و افزایش قیمت نفت بزرگترین تهدید برای اقتصاد آمریکا است.وی تاکید کرد که اتحادیه اروپا با چالشهای بسیار سختی مواجه خواهد بود و در دوره رکود به سر میبرد. رشد اقتصادی اروپا بسیار ضعیف است.وزیرخزانه داری آمریکا همچنین گفت: تنش با ایران و افزایش قیمت نفت اگر به اقتصاد ما هم آسیب نزند اما مردم میتوانند اثرات آن را احساس کنند. شبکه خبری روسی راشاتودی نیز با بررسی آمارهای تولید در برخی کشورهای صنعتی اروپا، تاکید کرد که امیدها برای بهبود وضع اقتصادی اروپا در حال رنگ باختن است. چون شرکتهای صنعتی در آلمان و انگلیس نتایج ضعیفی را نشان میدهد و نتوانستهاند سرمایهگذارانی را که از عملکرد کارخانجات در ایتالیا و اسپانیا عصبانی هستند آرام کنند.شاخص بورسهای اروپایی همچنان در خط قرمز قرار دارد و همچنان هیچ علامتی از بهبود وضع اقتصادی این منطقه مشاهده نمیشود.بر اساس آمار وزارت اقتصاد آلمان، تولید صنعتی این کشور در ماه فوریه 1/3 درصد سقوط داشته است که در مقایسه با ماه ژانویه 1/2 درصد سقوط نشان میدهد. این در حالی است که این وزارتخانه سقوطی نیم درصدی را برای ماه فوریه پیش بینی کرده بود.با وجود این اوضاع، اقتصاد آلمان همچنان در وضعیت خوبی قرار دارد و سفارشهای کارخانجات آلمانی در ماه فوریه افزایش داشته است.لازم به ذکر است که نرخ بیکاری در ماه فوریه نیز افزایشی شدید داشته است .
هم اکنون بیشترین نرخ بیکاری در طی 15 سال اخیر در اروپای واحد به ثبت رسیده است.نرخ بیکاری در منطقه یورو در ماه فوریه به 10/9 درصد رسیده است .دو کشور یونان و اسپانیا از لحاظ بیکاری دارای بدترین وضعیت ممکن نسبت به دیگر اعضای اروپای واحد هستند.نرخ بیکاری در اسپانیا در ماه دسامبر سال گذشته میلادی 20/6 درصد بوده است اما این آمار در دو ماه اول سال 2012 میلادی به 23/6 درصد رسیده است.این در حالیاست که دولتهای یونان و اسپانیا در حال اجرای طرح های ریاضتی اروپای واحد با هدف مهار بحران اقتصادی در کشورهای خود هستند.با این وجود اتخاذ ریاضتهای سخت اقتصادی نیز نتوانسته است مادرید و آتن را از بحران فعلی نجات دهد.
افزایش شدید نرخ بیکاری در اروپای واحد در دو ماه اول سال 2012 میلادی نشان می دهد که امسال برای کارگران و کارمندان اروپایی سال سختی خواهد بود.از سوی دیگر، یونان و اسپانیا همچنان حکم اصلی ترین کانونهای بحران اقتصادی در اروپا را خواهند داشت.
بدون شک معضل نیروهای شهروندان اروپایی و آمریکایی در سال 2012 میلادی تشدید خواهد شد. هم اکنون نشانه ای در خصوص بهبود وضعیت استخدام در کشورهای غربی نمی شود و حتی در صورتی که تصور کنیم آتن و مادرید وضعیت تورم و بیکاری را در همین سطح فعلی حفظ کنند، با تقاضای بالای کار شهروندانغربی و در عین حال میزان اندک کار در این کشورها مواجه هستیم.