بولتن نیوز: هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا روز یکشنبه در ترکیه، از رهبران ایران درخواست کرد، که گفته خود مبنی بر ممنوعیت سلاح های کشتار جمعی در اسلام را به اثبات برسانند و با طرحی که نشان دهد ایران بدنبال تولید سلاح هسته ای نیست، موافقت کنند.
با نزدیک شدن به گفتگوهای بین المللی درمورد برنامه غنی سازی هسته ای ایران که قرار است در 25 فروردین در استانبول برگزار شود، کلینتون درمورد روند این مذاکرات با رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه که هفته گذشته همراه با یک هیئت دولتی به تهران سفر کرده بود، به گفتگو نشست.
وزیرخارجه آمریکا در حالی که ادعا می کند ایران باید شفاف سازی کند و ثابت نماید که تولید سلاح های کشتار جمعی در اسلام ممنوع است و ایران به دنبال آن نیست، اما آمریکا همواره غیر شفاف عمل کرده است و با فشار به دنبال اثبات حرف خود بوده است و با سیاست چماق و هویج، به دنبال دخالت کردن در حق تعیین سرنوشت کشورهای منطقه است و حق داشتن تکنولوژی صلح آمیز ایران را عملا دنبال نکرده است و همواره از گزینه های دیپلماسی،تحریم، جنگ و... برای توقف غنی سازی ایران سخن گفته است.
در حالی که ایران در عین حال که تولید سلاح هسته ای را غیر اسلامی و ممنوع اعلام کرده اما در عین حال حق داشتن فناوری صلح آمیز هسته ای را جزو حقوق خود می داند واز جهان وکشورهای غربی می خواهد که به این حق ایران احترام بگذارند.
اما آمریکا و اسرائیل و سخنان اخیر کلینتون، تنها به این نکته اشاره دارد که ایران با توقف غنی سازی ثابت کند که تولید سلاح کشتار جمعی را ممنوع می داند!
در حالی که غنی سازی و تولید سلاح کشتار جمعی دو نکته کاملا مجزا از هم است و آمریکا نباید مغلطه کند و به نام مخالفت با سلاح اتمی، حق غنی سازی ایران را نادیده بگیرد.
کلینتون طی کنفرانس مطبوعاتی خود گفت: رهبر عالیقدر جمهوری اسلامی، آیت الله خامنه ای از نظر مذهبی سلاح های کشتار جمعی را ممنوع و غیر اسلامی می داند و ما با ایرانیان گفتگو خواهیم کرد تا راهی پیدا کنیم تا این باور و عقیده مطرح شده را بصورت عملی ببینیم.
وی افزود: موضوع غیر اسلامی بودن سلاح های کشتار جمعی، تنها یک تئوری نیست بلکه به عنوان سیاست دولت اعلام شده و سیاست دولتی را می توان از راه های مختلف نشان داد و ثابت کرد. جامعه بین المللی اکنون می خواهد این باور و عقیده را بصورت عملی ببیند.
کلینتون، از بازشدن درهای تاسیسات هسته ای ایران به روی بازرسان بین المللی و همچنین مبادله اورانیوم غنی شده با سوخت برای رآکتورها به عنوان راهکار اثبات باور جمهوری اسلامی به ممنوعیت تولید سلاح های کشتار جمعی، سخن گفت.
به گزارش خبرنگار بولتن نیوز، آمریکا و متحدانش ادعا می کنند برنامه هسته ای ایران برای ساخت بمب هسته ای است، اما تهران می گوید که این برنامه را به منظور تولید صلح آمیز انرژی و تحقیقات دنبال می کند.
اگر آنها می خواهند که ایران نظر خود را ثابت کند و بگوید که با سلاح اتمی مخالف است، آنها نیز ثابت کنند که حق ایران برای غنی سازی و فناوری صلح آمیز را محترم می شمارند.
نکته دیگر این است که ایران اکنون سلاح اتمی ندارد اما اسرائیل و آمریکا و متحدان آنها بمب اتمی دارند، اما جالب این است که از ایران می خواهند که ثابت کند که با سلاح اتمی مخالف است در حالی که آنها هیچ قدمی برای پاک شدن جهان از سلاح های اتمی بر نمی دارند و فناوری صلح آمیز ایران را بیهوده و با مغلطه کاری زیر سوال می برند.
کلینتون در مورد گفتگو های قریب الوقوع در فروردین ماه و در استانبول، معتقد است مذاکرات ادامه دار یا بی انتهایی نخواهد بود و زمان برای دیپلماسی رو به پایان است. زیرا با توجه به ادعاهایی که اسرائیل یا آمریکا مبنی بر روی میز بودن حمله نظامی مطرح کرده اند، بسیار مهم و ضروری است که این مذاکرات به نتیجه برسد.
کلینتون به وضوح گفت که آیت الله خامنه ای که حرف نهایی در مسائل مملکتی را می زنند، در سال 2005 میلادی فتوایی صادر کردند و سلاح های هسته ای را حرام و ممنوع اعلام داشتند.
کلینتون در این کنفرانس خبری گفت که رهبران ترکیه مذاکرات طولانی با مقامات رسمی ایران داشتند. اما نظر آمریکا با نظر ترکیه که عضو ناتو است یکسان نیست و در مورد خطر ایران نظر مشترکی ندارند.
اردوغان روابط اقتصادی نزدیکی با ایران برقرار نموده و تلاش داشته بعنوان میانجی در مسئله هسته ای عمل نماید و در سال گذشته سلسله مراتب با قدرت های دنیا را نادیده گرفت و سعی کرد با تهران به یک راه حل جداگانه برسد. مذاکرات بین المللی با شرکت آمریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، روسیه و چین برگزار شده است و 25 فروردین نیز در استانبول جلسه دیگری برگزار می شود.
اردوغان پس از بازگشت از تهران، با تکرار اظهارات آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، در مورد ممنوع بودن تولید سلاح های کشتار جمعی، از دیدگاه آمریکا و اروپایی ها فاصله بیشتری گرفت.
وی گفت: " پس از شنیدن این سخنان از چنین شخصیتی، من نمی توانم ادعا کنم که ایران مشغول ساخت سلاح هسته ای می باشد. آیا ایران حق ندارد برای مقاصد صلح آمیز برنامه هسته ای اجرا نماید؟