سرزمینم بلوچستان

اخبار بلوچستان,فرهنگ بلوچستان,تاریخ بلوچستان و جهان

سرزمینم بلوچستان

اخبار بلوچستان,فرهنگ بلوچستان,تاریخ بلوچستان و جهان

گردش در میان کوههای مینیاتوری چابهار / تحقق رویای سفر به کره ماه

 

 گردش در میان کوههای مینیاتوری چابهار / تحقق رویای سفر به کره ماه

زاهدان- در کرانه دریای عمان همان جا که موجهای نیلگون به انتها می رسند، کوههایی عظیم با اشکال فرازمینی در مقابل دیدگانت ظاهر می شوند که تصاویری از سیارات آسمانی را برایت تداعی می کنند و به یقین میل گردش در میان آنها تحقق رویای دیرینت برای سفر به فضا خواهد بود.

به گزارش ایرنا، وقتی مقابل این سلسله از کوههای خاکستری رنگ می ایستی، تصویری از کره ماه در برابر دیدگانت ظاهر می شود که گویی نقاشی ماهر، نگاره های برجسته ای را به سبک اشکالی نامانوس و خارج از قوانین مناظر، بر آن نقش زده است.

در نقاشی های مینیاتوری، تصاویر شباهتی به دنیای واقعی ندارند و نگارگر بدون رعایت قوانین، جادوی رنگ را بر صفحه کاغذ می نمایاند که وجه تسمیه این سلسله کوههای ساحلی با نام 'مینیاتوری' به این موضوع بر می گردد.

این کوههای زیبا از نوع رسوبی هستند و به علت فرسایش سریع در برابر باد و باران به شکل دندانه دندانه و پر از لبه ها و چاک های مکرر درآمده اند که بومیان این منطقه به سبب شکل غیرعادیشان، از آنها با عنوان کوههای 'مریخی' نیز یاد می کنند.

این سلسله کوهها که در نوع خود بی نظیر توصیف می شوند، فقط از 50 کیلومتری شرق چابهار تا منطقه 'کچو' نزدیک خلیج 'گواتر' یافت می شوند و تنها در کشورهای معدودی از جهان مشابه آنها دیده شده است.

اگر از میان جاده مشرف به این کوهها عبور کنی، آنجا که دشت میان جاده آبگیر می شود، تالاب هایی را پدید آورده که در سمت دریا صورتی رنگ جلوه می کنند.

با گذر از میان جاده، به عیان نظاره گر جادوی رنگ بر بوم نقاشی خواهی بود که بدینسان با پشت سرگذاشتن سراشیبی ها و سربالایی های جاده، رویت گاه به گاه دریا با ترکیبی از رنگ آبی و صورتی در سمت راست و کوههای مریخی با رنگ خیال انگیز خاکستری شان در سمت چپ، تو را مسحور زیبایش خواهد کرد.

به گفته کاوشگران، در روزگار پیشین، این کوهها به زیر خروارها خاک مدفون بوده اندو به علت تغییرات جوی و باران های موسمی‏، خاکها روی دامنه آنها سرازیر و چهره اصلی این رشته کوه آشکار شده است.

آنان معتقدند که مقاومت ناهمسان لایه‌های زمین در این منطقه، ستون هایی با کلاهک هایی بر سر یا کوههایی که گویی با چاقو سر آنها را بریده اند، پدید آورده و صعود از آنها به مثابه بالارفتن از صخره است.

شیارها و تراش های زیبای این کوهها که فاقد هیچگونه پوشش گیاهی هستند، منظره ای رویایی و خیال انگیز را خلق کرده که به عیان حس بودن در سیاره ای دیگر بر بیننده مستولی می شود.

فسیل آبزیان به وفور در این کوهها دیده شده که نشان دهنده جزر دریا و آشکار شدن آنها از زیر آب در هزاران سال قبل است.

ارتفاع برخی از این کوهها تنها پنج متر و گاهی از 100 متر نیز فراتر می رود و رصد آسمان شب بر فراز آنها، بسیار دیدنی و خاطره انگیز است.

آن زمان که پرده شب بر آسمان این منطقه سایه می افکند، پولک های سفید رنگ و درخشانی را بر چهره سیاه آن می یابی که درست بر فراز کوه می توانی به شکوه آسمان پرستاره بنگری و به عمق جان و تنت درک کنی.

کوههای مریخی به سبب زیبایی منحصر به فرد، گردشگر را در لحظه اول برخورد با این پدیده حیرت زده می کند لذا این کوهها دارای قابلیت های فراوانی به منظور فراهم نمودن تسهیلات گردشگری هستند.

این سلسله کوهها و منظره اعجاب برانگیز آنها از جمله معروفترین جاذبه های منطقه آزاد چابهار در جنوب سیستان و بلوچستان محسوب می شود که متاسفانه به سبب فقدان معرفی کافی، مهجور مانده و کمتر مورد بازدید قرار گرفته است.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان در گفت و گو با ایرنا، جاذبه های طبیعی کوههای مینیاتوری به لحاظ جذب گردشگر را بی نظیر توصیف کرد.

'حسنعلی شهرکی' افزود: در جهان تنها چند کشور دارای چنین منظره شگفت انگیزی هستند که کشور مغولستان از چندی پیش اقدام به ایجاد اماکن تفریحی و سیاحتی در مجاورت این نوع کوهها کرده و هر ساله پذیرای شماری از گردشگران از سراسر دنیاست.

وی افزود: باید امکان دسترسی به دریای عمان، فضای باز برای رصد ستارگان، همجواری با سایت طبیعت گردی گواتر، تالاب صورتی، جنگل های حرا و نزدیکی به منطقه آزاد تجاری چابهار زمینه لازم برای ایجاد یک منطقه نمونه گردشگری در مجاورت این سلسله کوهها را فراهم آورد.

او ادامه داد: پس از تصویب 54 منطقه نمونه گردشگری در دور دوم سفر هیأت دولت به استان سیستان و بلوچستان، مطالعات امکان سنجی منطقه نمونه گردشگری کوههای مینیاتوری آغازشد و جاذبه های طبیعی این منطقه به لحاظ جذب گردشگر مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت.

وی بیان کرد: ساخت مجتمع بزرگ تفریحی مینیاتور در چابهار از مصوبات سفر دوم رییس جمهوری به استان که از سال 1387 آغاز شده بود، اکنون بیش از 70 درصد پیشرفت اجرایی دارد.

او اظهار داشت: این مجتمع در زمینی با گستره هفت هکتار در بین کوههای مینیاتوری (مریخی) مشرف به سواحل دریای عمان ساخته شده است.

وی بیان کرد: ساخت دو سالن ویژه اردوهای دانش آموزی، فضای سبز، سرویس های بهداشتی، شش سوییت، سکوی ویژه رصد ستارگان و دیگر امکانات تفریحی و گردشگری در این مجتمع تعبیه شده است.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گفت: امسال از محل اعتبارات ملی، یک میلیارد و 900 میلیون ریال اعتبار به ساخت این مجتمع اختصاص یافت که تاکنون بیش از 50 درصد آن هزینه شده است.

شهرکی با اشاره به تکمیل زیرساخت های این مجتمع تفریحی گفت: برای تامین برق این مجتمع قرار است از انرژی خورشیدی استفاده شود و آب نیز بوسیله تانکر در این نقطه تامین خواهد شد.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با اشاره به قابلیت های گردشگری این مجتمع گفت: کوههای مینیاتوری یکی از جاذبه های منحصر به فرد و بسیار زیبای منطقه چابهار است که آسمان این نقطه قابلیت رصد همزمان 14 صور فلکی را دارد.

او افزود: مجتمع تفریحی مینیاتور بهترین مکان برای علاقه مندان به رصد ستارگان و مباحث مربوط به اخترشناسی و نجوم خواهد بود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد