سیستان و بلوچستان نیازمند توسعه امکانات ورزشی است
به گزارش ایرنا، با پیروزی انقلاب اسلامی ورزش ایران چهره های موفق و افتخارآفرین زیادی را به جهان معرفی کرد که در این میان سهم سیستان و بلوچستان نیز در رشته های مختلف قابل توجه بود و تعدادی از قهرمانان ملی و جهانی از این خطه سر برآوردند و نام ایران اسلامی را در جهان پرآوازه کردند.
ورزشکاران می گویند: هر چند طی سالهای اخیر و با رشد فضاهای ورزشی و فراهم شدن امکانات و تجهیزات جدید در سیستان و بلوچستان شرایط بهتری فراهم شده است اما پهناورترین استان کشور که فقر تاریخی را در حافظه خود دارد به دلیل شمار بالای جوانان علاقه مند نیازمند توجه بیشتر است .
یک قهرمان جهانی از خطه سیستان و بلوچستان در رشته کیک بوکسینگ معتقد است: بیشتر رشته های ورزشی این استان به لحاظ امکانات و در مقایسه با سایر استانها هنوز غیربرخوردار هستند.
'عباس شیبک' با بیان اینکه امکانات سخت افزاری ورزش سیستان و بلوچستان در مقایسه با سایر استان های کشور اندک است و تدبیر اساسی مسوولان محلی را می طلبد، گفت: اکنون که دولت توجه به شهرستانها را بیشتر کرده است باید از این فرصت تاریخی به نفع ورزشکاران استان استفاده کرد.
'سجاد یاری' قهرمان ملی و مربی ایروبیک از خطه سیستان و بلوچستان هم گفت: هیچ سالن اختصاصی برای انجام ورزش ایروبیک ویژه آقایان در این استان وجود ندارد و اغلب ورزشکاران این رشته مجبورند در سالن های چند منظوره تمرین کنند.
دبیر هیات ورزش همگانی سیستان و بلوچستان نیز معتقد است: در اکثر شهرهای استان بویژه زاهدان راه مناسب برای پیاده روی های بزرگ وجود ندارد و کمبود فضای سبز مشکلات ورزشکاران را برای تمرین بیشتر کرده است.
'عباس سلامتی' اضافه کرد: نبود حمایت کننده (اسپانسر) قوی برای ورزش همگانی سیستان و بلوچستان از دیگر مشکلات بوده و مانع پیشرفت ورزش استان شده است.
رییس هیات ورزشی روستایی و عشایری سیستان و بلوچستان نیز با اشاره به ناکافی بودن امکانات و اعتبارات طرحهای ورزشی روستاییان و عشایر این استان گفت: فقط 15 درصد از روستاهای استان پوشش تیمی دارند.
'عبدالعلی کیخا فرزانه' افزود: 50 درصد جمعیت سیستان و بلوچستان را روستاییان و عشایر تشکیل می دهند اما کمتر از 10 درصد آنها امکانات و فضاهای ورزشی دارند.
این مسوول بیان کرد: فرهنگ سازی برای حضور بانوان در فعالیت های ورزشی، احیای بازی های بومی و محلی، توسعه ورزش جامعه روستایی و عشایری، فراهم کردن زمینه حضور ورزشکاران روستاها در مسابقات کشوری نیازمند اعتبارات بیشتر است .
نایب رییس هیات ورزشی کونگ فو بانوان سیستان و بلوچستان نیز گفت: زنان مستعد ورزشکار در رشته ورزشی کونگ فو نیاز به سالن مجهز و اختصاصی برای تمرین در سراسر استان بویژه زاهدان دارند.
'فرحناز رضایی' افزود: ورزشکاران زن رشته کونگ فو به سبب نبود سالن ورزشی مجهز مجبورند در سالن های خصوصی تمرین کرده و هزینه سنگین 12 تا 20 هزار تومانی برای هر جلسه را پرداخت کنند.
دبیر هیات ورزشی شنای سیستان و بلوچستان نیز گفت: کمبود استخر در شهرهای این استان باعث شده است نوجوانان و جوانان برای پر کردن اوقات فراغت همچنین تمرین و مسابقات آبی با مشکلاتی مواجه شوند.
'علی گرگیج' افزود: شهرهای زابل، خاش، سراوان و نیکشهر هر کدام یک استخر دارند و تنها استخر شهرستان ایرانشهر نیز به علت تعمیرات از چرخه خدمت رسانی خارج شده است .
وی با بیان اینکه چندی پیش یک استخر در چابهار نیز ساخته شد، گفت: سایر شهرهای سیستان و بلوچستان استخر ندارند و موارد موجود پاسخگوی مراجعات زیاد مردم بویژه در فصل تابستان نیست.
گرگیج گفت: به رغم کمبود استخر، شناگران سیستان و بلوچستان پارسال چندین مقام در رشته های مختلف و رده های سنی متفاوت کشوری کسب کردند.
در عین حال مسوولان و ورزشکاران سیستان و بلوچستان با ابراز رضایت از مصوبات خوب سفرهای استانی در بخش ورزش و توسعه امکانات ورزشی طی سالهای اخیر خواستار استمرار این وضعیت هستند.
مسوول دفتر پیگیری مصوبات سفرهای رییس جمهوری در استانداری سیستان و بلوچستان به ایرنا گفت: در سفر دوم هیات دولت به این استان ساخت 56 سوله ورزشی در 14 شهرستان منطقه به تصویب رسید.
'مسعود محمدزاده' افزود: از این تعداد برای ساخت 14 سوله در 14 شهرستان سیستان و بلوچستان تامین اعتبار شده است و همه آنها مراحل پایانی کار را طی می کنند.
وی بیان کرد: اعتبار تامین شده برای ساخت هر یک از این سوله ها پنج میلیارد ریال است و بیشتر آنها تا دهه فجر امسال به بهره برداری خواهد رسید.
او اظهار داشت: نهاد ریاست جمهوری تامین اعتبار 14 سوله دیگر ورزشی در 14 شهرستان استان را متعهد شده است و تاکنون هشت میلیارد ریال اعتبار به این کار اختصاص یافت.
او افزود: ساخت 28 سوله ورزشی دیگر در تعهد وزارت ورزش و جوانان است .
محمدزاده گفت: جدای از این 56 سوله ورزشی، وزارت نفت متعهد به تامین اعتبار برای ساخت 10 سوله ورزشی در سیستان و بلوچستان شده است که با اتمام ساخت شش مورد آن، دهه فجر امسال شاهد بهره برداری رسمی این طرحها خواهیم بود.
مدیر کل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: از مجموع 28 سوله ورزشی که در تعهد وزارتخانه متبوع و جزو مصوبات سفر دوم هیات دولت به استان است، تاکنون ساخت دو سوله با اعتبار چهار میلیارد و 200 میلیون ریال در روستاهای 'کورین' و 'چانعلی' از توابع شهرستان زاهدان آغاز شده است.
'داد خدا شاهوزهی' افزود: سرانه فضای ورزشی شش سال پیش سیستان و بلوچستان 5/19 سانتی متر بود در حالی که اکنون برای هر نفر 58 سانتی مترمربع است و شمار فضاهای ورزشی اعم از روباز و بسته در استان بیش از 170 سالن و سوله است.
او بیان کرد: تا پایان امسال اجرای 52 طرح ورزشی شامل 30 چمن، 13 زمین ورزشی روستایی، 9 سالن ورزشی و آلاچیق های دهکده المپیک زاهدان به پایان می رسد که با اتمام آنها هشت سانتی مترمربع به سرانه فضای ورزشی سیستان و بلوچستان اضافه می شود.
شاهوزهی با تایید اینکه امکانات ورزشی موجود جوابگوی ظرفیت بالای ورزش سیستان و بلوچستان نیست، گفت: با تمام اقدامات خوب شش سال گذشته همچنان نیازمند کمکهای ویژه مسوولان کشوری هستیم.
وی بیان کرد: در استان پهناور سیستان و بلوچستان فاصله شمال تا جنوب استان بیش از هزار و 200 کیلومتر است و این گستره برابر با مساحت پنج تا شش استان کشور است.
او اظهار داشت: گستردگی بیش از حد، پراکندگی روستاها و شهرها، وجود ظرفیت های بالای ورزشی از جمله دلایلی است که سیستان و بلوچستان را نیازمند توجه و توسعه هر چه بیشتر امکانات ورزشی کرده است.