سرزمینم بلوچستان

اخبار بلوچستان,فرهنگ بلوچستان,تاریخ بلوچستان و جهان

سرزمینم بلوچستان

اخبار بلوچستان,فرهنگ بلوچستان,تاریخ بلوچستان و جهان

سیستان مهد رادمردی در اساطیر پهلوانی پیشینیان است

دانشیار دانشگاه سیستان و بلوچستان:سیستان مهد رادمردی در اساطیر پهلوانی پیشینیان است

دانشیار دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: سیستان مهد رادمردی در اساطیر پهلوانی پیشینیان است.

دکتر ابراهیم زاده در گفت و گو با خبر گزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه سیستان و بلوچستان، افزود: سیستان خاستگاه نخستین تمدنهای پیشرفته بشری و کانون اجتماعات شهرنشینی است، شهر سوخته با 5 هزار سال دیرینگی، بهترین مرکز شهرنشینی در عصر مفرغ، و ترکیب زیبایی از خلاقیت، فراست صنعت و فرهنگ گذشته، دهانه غلامان نمونه معماری موفق یک شهر هخامنشی، کوه خواجه، دژ سنگی و استوار دوران اشکانی- ساسانی است و هنر و تمدن فرهنگ ایران باستان، زبان تصویر گویای هزاره های تاریخ است، زادگاه آسیاب های بادی جهان و سهم ایران در شکل گیری زوایای تمدن است.

وی بیان کرد: بزرگترین افتخار مردم سیستان از آغاز پادشاهی گرشاسب تا طلوع دین احمدی این است که نام آن دارالولایه بوده است.

ابرهیم زاده تصریح کرد: سیستان انبار غله آسیا و به لحاظ اقتصادی از کانون های اصلی ایران بوده است.

وی گفت: مجموعه اقوام ساکن در استان سیستان و بلوچستان همراه با سنن و شیوه های خاص زندگی، به تنهایی یکی از جاذبه های بی نظیر این منطقه است. زندگی ایلی با الگوی سکونت و آداب و رسوم ویژه، مورد علاقه دیدار کنندگان داخلی و خارجی است.

وی اظهار داشت: در سیستان و بلوچستان برخی از اعیاد و جشن های ملی و مذهبی بسیار با شکوه برگزار می شود اعیاد نظیر عید فطر و قربان با مراسم خاصی برگزار می شود.

ابراهیم زاذه تاکید کرد: ازدواج و جشن و سرورهای مربوط به عروسی مهمترین مراسم شادی آور مردم سیستان و بلوچستان است.

وی ادامه داد: ازدواج تحکیم کننده روابط خویشاوندی و گسترش دهنده تیره و طایفه است و معمولاٌ در داخل تیره ها و طوایف و مبتنی بر روابط خویشاندی صورت می گیرد.

وی خاطرنشان کرد: مردم سیستان و بلوچستان پیرو دین مبین اسلام هستند برگزاری سوگ ها و عزاهای عمومی در بین اهل تسنن و تشیع همچون سایر نقاط کشور صورتمی گیرد، ولی به عزاداری های خصوصی اهمیت خاص می دهند. این اهمیت نشانه همبستگی عمیقی است که در میان مردم سیستان و بلوچستان وجود دارد.

ابرهیم زاده افزود: موسیقی بومی و ترانه های فولک مردم سیستان و بلوچستان ظرافت ویژه ای دارند این لطافت شاید به دلیل طبیعت خشن و شیوه سخت گذران انسان در این خطه، اندکی غیرعادی به نظر برسد، ولی موسیقی بومی و ترانه های عامیانه مردم این سزمین، نمودار کاملی از سفر مردم آن است.

دانشیار دانشگاه سیستان و بلوچستان اظهار داشت: شکل پوشش گروه های انسانی ارتباط مستقیمی با شرایط اقلیمی، فرهنگی و قومی هر منطقه دارد. همچنین پوشاک معرف ذوق و هنر، آداب و سنت های جوامع بشری بوده است یکی از موضوعاتی که پیش از همه توجه انسان را در بدو ورود به سیستان و بلوچستان جذب می کند، تنوع رنگ در پوشاک است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد