برای نخستین بار صورت گرفت/
'افشین ارشادی' چهارشنبه شب در تماس با خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز سیستان و بلوچستان افزود: نبود فضاهای مناسب آموزشی روستایی در گذشته و فقر فرهنگی از جمله دلایل اصلی دور شدن دختران از تحصیل بود که این روند طی سالهای اخیر تغییر کرده است.
او خاطرنشان کرد: برگزاری جشن دانش آموختگی دختران دبیرستانی روستای زرآباد موجب ترغیب سایر دختران منطقه برای ادامه تحصیلات شده است.
خبرنگار ایرنا در تماس تلفنی با رییس اداره آموزش و پرورش کنارک وضعیت آموزشی این شهرستان را جویا شد که 'قاسم کوچکزهی' در پاسخ گفت: طی سالهای اخیر شاهد رشد شاخص های آموزشی این شهرستان در تمام حوزه ها بودیم.
او اظهار داشت: طی چند سال اخیر و با اجرای برنامه جذب بازماندگان از تحصیل در کنارک شمار زیادی از بازماندگان از تحصیل دختر جذب مدارس راهنمایی و دبیرستان شدند و تلاش برای جذب دیگر دختران روستایی ادامه دارد.
کوچکزهی با اشاره به جشن اخذ دیپلم دختران روستایی در کنارک گفت: در این مراسم همچنین از 31 دانش آموز پسر بخش زرآباد که امسال در آزمون سراسری پذیرفته و وارد دانشگاههای مختلف کشور شده اند، قدردانی شد.
پیش از این 'عبدالطیف شیخ زاده' بخشدار مرکزی کنارک به ایرنا گفته بود: طی سالهای اخیر شمار زیادی مدرسه در این شهرستان ساخته شد و با دستور رییس جمهوری (در جریان سفر استانی) و اختصاص اعتبارات ویژه تمام مدارس کپری منطقه برچیده شد و فضاهای استاندارد جدید جای آن را گرفت.
گفتنی است در بیشتر مناطق سیستان و بلوچستان روستائیان اجازه تحصیل دختران خود در سایر مناطق را نمی دهند که با احداث و توسعه مدارس روستایی طی سالهای اخیر این مشکل به حداقل رسیده است.
بندر کنارک در جنوب سیستان و بلوچستان و ساحل دریای عمان قطب صیادی، شیلات و کشاورزی است.
این شهرستان در مسیر بندر عباس و چابهار حلقه مواصلاتی استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان است.