سرزمینم بلوچستان

اخبار بلوچستان,فرهنگ بلوچستان,تاریخ بلوچستان و جهان

سرزمینم بلوچستان

اخبار بلوچستان,فرهنگ بلوچستان,تاریخ بلوچستان و جهان

جای خالی سینما در سیستان و بلوچستان

21 شهریور ماه روز سینما نامگذاری شده است.

این نامگذاری اهمیت سینما را آشکار می کند ، اما دریغ از حتی یک سینما در یکی از پهناورترین و جوانترین استان های کشور ، سیستان و بلوچستان.

در خاطره مردم استان هست که روزگاری 11 سینما در شهرهای استان وجود داشت اما سالیان طولانی است که این سالن های سینما تعطیل و به فراموشی سپرده شده است.

سیستان و بلوچستان از جمله استان هایی است که فقر فرهنگی و اقتصادی آن از دغدغه های مسئولان امر است و اگر سینما ماهیت فرهنگی دارد و یکی از اهداف آن پرداختن به مقوله فرهنگ و ارتقاء آن در جامعه و مقابله با القائات منفی فرهنگ بیگانه است است پس چرا جای آن در سیستان و بلوچستان به عنوان یک استان نیازمند توسعه فرهنگی خالی است.

کاهش درآمدزایی سینماها در استان و نداشتن توجیه اقتصادی از دلایل اصلی تعطیلی سینماها طی سالیان گذشته در استان بیان شده است.

ورود فیلم های مختلف از مرز به داخل استان و فروش فیلم در مراکز عرضه محصولات فرهنگی هم از دیگر مواردی است که زاهد شیخی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان از آنها به عنوان دلایل کم شدن رونق سینماها در استان یاد کرد .

زاهد شیخی نبود سینما در استان مرزی سیستان و بلوچستان را یک مشکل فرهنگی بیان کرد و گفت جمع شدن عده ای از مردم در یک مکان به عنوان سینما فرصتی بسیار مناسب برای انتقال یک پیام واحد است که با تعطیلی سینماها در استان از این قابلیت ویژه سینما بی بهره مانده ایم و لازم است آسیب شناسی همه جانبه ای برای رفع مشکلات انجام شود. وی خانگی شدن سینماها و درواقعرغبت مردم برای تماشای فیلم در خانه و فاصله گرفتن از سینما را از آسیب هایی بیان کرد که دامن صنعت سینما را نه تنها در کشور بلکه در اغلب نقاط جهان گرفته است.

تعدادی از کارشناسان بی توجهی به سینما در استان را طبق همان بی توجهی به سایر برنامه های تفریحی بیان می کنند و می گویند کمبود بسیاریاز امکانات رفاهی و تفریحی طی سالیان متمادی این نکته را در انظار مردم استان که می توان فرصتی را برای بهینه سازی اوقات فراغت خود فراهم کنند و در این اثنی توجهی هم به سینما داشته باشند کمرنگ ساخته است.

برای اثبات این ادعای کارشناسان بیان این نکته کافی است که بگوئیمسینما اشراق در سالن مجتمع فرهنگی هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامیاستان که با هدف رفع خلاء سینما با ظرفیت 200 راه اندازی شد ، چندان مورد استقبال قرار نمی گیرد و تعداد تماشاچیان آن اغلب به 50 نفر هم نمی رسد،اما برخی از شهروندان استان در سفرهای خارج استانی، که متاثر از فضای فرهنگی تفریحی سایر شهرستان ها هستند از اکران فیلم هایسینمایی در آن شهرستان ها استقبال می کنند. با چنین شرایطی کارشناسان فرهنگی پیشنهاد می کنند ابتدا باید از روشهایی برای جذب مردم به سمت سینما بهره برد و سپس شرایطی را برای این که سینماها در استانتوجیه اقتصادی داشته باشند فراهم کرد تا قابلیت سینماها به ویژه در مقولهفرهنگ به فراموشی سپرده نشود. در این رابطه زاهد شیخی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت در حال رایزنی هایی با سرمایه گذاران بخش خصوصی هستیم تا با حمایت این اداره کل سالن های سینما را در استان فعال کنیم

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد