خبرگزاری فارس: عضو کانون ملی منتقدان تئاتر ایران گفت: تئاتر سیستانوبلوچستان در نمایشنامهنویسی از گنجینههای فرهنگی این استان استفاده کند.
علی جعفری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زاهدان اظهار کرد: تئاتر استان سیستان و بلوچستان میتواند از گنجینههای فرهنگی استان استفاده کند و به مسائل زندگی مردم این استان بپردازد.
وی افزود: متاسفانه در بیست و یکمین جشنواره تئاتر در سیستان و بلوچستان این گونه نبود و از تعداد هشت نمایش نامه 4 عدد از متون نمایشنامه از خارج استان بود و از چهار نمایشنامه دیگر فقط یک نمایش متن آن به زندگی مردم سیستان و بلوچستان پرداخته بود.
داور بیست و یکمین جشنواره تئاتر سیستان و بلوچستان با بیان اینکه کانون ملی منتقدان تئاتر معتقد است که هنر متعلق به مردم است و باید به مسائل و زندگی مردم در گذشته و حال پرداخته شود، تصریح کرد: نمایشنامهنویسان به تعداد کارگردان و بازیگران نیستند و امیدوارم با توجه به برنامه مرکز هنرهای نمایشی، پرورش نمایشنامهنویسانی را شاهد باشیم که بتوانند مولفههای بومی خود را در متون نمایش به کار گیرند.
جعفری به حضور قابل تقدیر و چشمگیر بانوان در بیست و یکمین جشنواره تئاتر استان سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: بانوان سطح خوبی از بازی را به نمایش گذاشتند و نیز حضورشان نشان داد که تئاتر در بین بانوان از جایگاه خاص برخوردار است.
وی با تاکید بر اینکه در بخش کارگردانی سیستان و بلوچستان نیازمند پرورش کارگردان متخصص با تحصیلات آکادمیک هستیم، افزود: هنر تئاتر باید با علم آمیخته شود تا سطح آثار ارتقا یابد.
عضو کانون ملی منتقدان تئاتر ایران ادامه داد: در بخش طراحی صحنه همه ایدههایی دارند که اگر این ایدهها تبدیل به طراحی صحنه شود، نیازمند هزینه است در حالی که هنر تئاتر از کمی امکانات سختافزاری رنج میبرد و این دست و پای هنرمند را میبندد تا خلاقیت کند.
جعفری خاطرنشان کرد: کانون ملی منتقدان تئاتر نهاد رسمی جریان نقد تئاتر در کشور است که در قالب یک نهاد مستقل در سیاستگذاریها فعالیت میکند و زیر نظر مرکز هنرهای نمایشی است.
وی افزود: کانون ملی منتقدان تئاتر بحث پژوهش و تحقیق، بررسی، تحلیل و گفتوگو را در جشنوارههای تئاتر برعهده دارد.