«دیدگاه» جامعه و نخبگان
هیچ جامعه، ملت، و یا قومی نیست که بدون شناخت از چهرههای علمی، فرهنگی ،مذهبی و یا سیاسی آن بتوان او را شناخت.
نخبگان در هرجامعه، ملت، و یا قوم عصاره فضایل آن محسوب می شوند.
بدون شناخت از نخبگان و آشنائی با افکار وایدهای آنها با مشکل میتوان به شناختی دقیق از آن جامعه دست یافت و میزان تاثیر گذاری آن بر معادلات و مناسبات جاری در پیرامون و همچنین بطن آن را اندازه گیری نمود. اما همین نخبگان زمانی میتوانند معیار سنجش و شناخت از یک جامعه قرار گیرند که رفتار و احساسی متقابل بین آنها و بطن جامعه یعنی مردم برقرار باشد. زبان گفتاری و نوشتاری آنها برای عامه مردم قابل فهم و درک باشد. زبان حال مردم در عملکرد آنها به خوبی نمود داشته باشد.
نخبگان هر جامعه یا ملتی باید خود را مدیون آن جامعه بدانند.برای ادای این دین باید حسی وافر در وجودشان باشد.حسی که منیت را به ماشدن تبدیل نماید. آنگونه که شخص نخبه خود را نبیند و برای خود منافعی غیر از منافع کلی جامعه مد نظر نداشته باشد. اگر جامعه نیز این را لمس کند که نخبگان زبان حال اویند و درمسیر تلاش برای تامین منافع کلی جامعه حرکت می کنند قطعا در جامعه منیت به ماشدن خواهد انجامید.
حال در جامعه بلوچستان ما کسانی که به عنوان نخبه ازانواع مختلف آن مطرح هستند آیا در سر بزنگاه و گاه اتخاذ تصمیمات مهم منافع کلی جامعه برایشان ارزشمندتر است یا منافع شخصی؟
این سوالی است اساسی که توجه و اندیشیدن بر روی آن از سوی نخبگان ضروری مینماید.
عبدالرحمن هوتی – مسکوتان آنلاین